فولاد مبارکه 774 میلیارد تومان سود تقسیم کرد
مجمع سالانه «فولاد» در اصفهان در حالی با حضور اکثریت سهامداران برگزار شد که با تصویب مجمع به ازای هر سهم مبلغ 30 تومان سود نقدی تصویب شد.

بر این اساس با احتساب 25 میلیارد و 800 میلیون سهم فولاد مبارکه در این مجمع مبلغ 774 میلیارد تومان سود نقدی در نظر گرفته شد.
مجمع سالانه شرکت فولاد مبارکه با قرائت عملکرد سال گذشته هیات مدیره و تقسیم سود برگزار شد تا ششمین مجمع سالانه این شرکت مشمول اصل ۴۴ بعد از ورود به بورس به پایان برسد.
براساس این گزارش در این جلسه سمیعی‌نژاد مدیرعامل فولاد مبارکه گزارش عملکرد سال گذشته این شرکت را قرائت کرد و گفت: در سال گذشته سهم 44 درصدی فولاد مبارکه از کل تولید کشور در سال 89 با دو درصد افزایش به 46 درصد رسید.
در سال ۹۱ هم هدفگذاری سهم ۵۰ درصدی تولید فولاد خام مدنظر است و در سه ماهه اول سال ۴۸ درصد تولید فولاد خام کشور را تولید کرده‌ایم.
وی با اشاره به وضعیت فروش داخلی و صادراتی فولاد مبارکه در سال گذشته اظهار کرد: در فروش داخلی نسبت به سال 89 بیش از 22 درصد از لحاظ حجمی و 6/15 درصد از لحاظ نرخ فروش افزایش داشته‌ایم که در مجموع با 8/18 درصد رشد فروش داخلی مواجه هستیم.
همچنین در بخش صادرات هم از لحاظ حجم و فروش ۶/۲۹ و ۲/۲۲ درصد رشد داشته‌ایم که با وجود اعمال تحریم‌ها در مجموع ۵۸ درصد رشد صادراتی محقق شده است، به این ترتیب نسبت به سال ۸۹ در مجموع ۵/۲۱ درصد رشد فروش محصولات داخلی و صادراتی داشتیم.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه از سال 87 با بهای تمام شده 800 میلیارد تومانی شروع شده و در حال حاضر به 1100 میلیارد تومان رسیده است، افزود : رشد سود نقدی سرمایه‌گذاری‌های انجام شده از 9 به 93 میلیارد تومان در سال گذشته رسیده که معادل 87 درصد نسبت به سال 89 افزایش داشته است.
سمیعی‌نژاد با بیان اینکه ثبت ۷ شرکت دیگر از جمله اهداف تعریف شده فولاد مبارکه است، گفت: در سال گذشته پروانه بهره‌برداری فولاد سبا بعد از ۱۵ سال اخذ شد و شرکت فولاد هرمزگان جنوب هم به ثبت رسید، همچنین سرمایه‌گذاری‌ها برای سنگ آهن سنگان با ظرفیت ۵ میلیون تن ادامه خواهد داشت. وی با بیان اینکه افزایش ۱۰ درصدی حجم و ۲۲ درصدی فروش نسبت به برنامه و کاهش مصرف انرژی و اتمام پروژه زیرساخت ۴/۵ میلیون تنی از دیگر عملکردهای سال گذشته فولاد مبارکه است به وضعیت سود و زیان شرکت در دو سال ۸۹ و ۹۰ اشاره کرد و گفت: در حالی فروش خالص محصولات نسبت به سال ۷۹، ۲۲ درصد رشد داشته که از سوی دیگر بهای تمام شده هم به دو دلیل رشد قیمت سنگ آهن و هزینه‌های برق و انرژی ۳۷ درصد افزایش یافته است، برای همین در مقایسه با سال ۸۹ سود فولاد مبارکه ۲ درصد منفی شده است.
مدیرعامل این شرکت مشمول اصل 44 با اشاره به جمع دارایی‌های جاری و غیر جاری و رشد 16 درصدی آنها به طرح‌های توسعه مدنظر اشاره کرد و گفت: با توجه به قانون برنامه پنجم توسعه و چشم‌انداز 20 ساله کشور در نظر داریم سهم تولید محصولات فولادی تا 45 درصد افزایش یابد و با کمک فولاد هرمزگان در سال 93 به 8/11 میلیون تن برسد و در سال 1404 هم با افزایش 25 میلیون تنی محصولات مواجه شویم.
وی با اشاره به نیاز ۳/۴ هزار میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری‌ها که ۲/۱ هزار میلیارد تومان آن بایستی در سال جاری انجام شود؛ در بخش پایانی اظهارات خود گفت: با توجه به وضعیت تسهیلات بانکی و برنامه‌های طرح و توسعه پیشنهاد می‌شود از ۳۷۴ ریال سود محقق شده به ازای هر سهم ۵۰ درصد یعنی ۱۸۷ ریال سود بین سهامداران تقسیم شود.
براساس این گزارش بعد از اتمام قرائت عملکرد هیات مدیره و همچنین گزارش بازرس صورت‌های مالی سال 90 فولاد مبارکه به تصویب رسید و در نهایت با نظر سهامداران عمده و خرد مقرر شد از سود محقق شده 374 ریالی سال گذشته 30 تومان به ازای هر سهم بین سهامداران تقسیم شود.
مدیرعامل شرکت در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: شرکت در سال ۹۱ با سود با کیفیت‌تری همراه شده است؛ به طوری که در سال گذشته بخش قابل توجهی از سود فولاد از طریق درآمدهای متفرقه حاصل شده است، اما در سال ۹۰ شرکت به‌رغم افزایش هزینه‌ها به خصوص هزینه انرژی به سبب اجرای طرح تحول با کاهش جدی سودآوری مواجه نشده و توانسته عملکرد قابل قبولی ارائه دهد.
در این مجمع دکتر محمد مسعود سمیعی‌نژاد به عنوان رییس مجمع، یونس الستی و علی حقیقت به عنوان ناظران مجمع و بهروز خالق به عنوان دبیر جلسه انتخاب شدند. در پایان این جلسه علاوه بر تقسیم سود 300 ریالی به ازای هر سهم در بین سهامداران موسسه حسابرسی هوشیار ممیز به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت رهبین بازرس علی‌البدل انتخاب شدند.
همچنین سهامداران حاضر در این مجمع روزنامه‌های اطلاعات و دنیای اقتصاد را به عنوان روزنامه کثیرالانتشار تعیین کردند.
افزون بر این،فولاد برای سال 91 به ازای هر سهم 313 ریال سود پیش بینی کرده، سودی که بنا به گفته مدیرعامل شرکت، با تعدیل مثبت خوبی همراه خواهد شد؛ که پس از تایید بورس به بازار ارائه می‌گردد.
قیمت محصولات فولاد طی چند ماه اخیر در بورس کالا با روند صعودی مواجه شده است. افزایش چند باره نرخ ورق فولاد می‌تواند حتی سود سال جاری فولاد را به سطوح ۵۰ تومان به ازای هر سهم برساند. افزایش تولید و فروش محصولات فولاد با افتتاح طرح‌های توسعه ای این شرکت از دیگر پتانسیل‌های پیش روی فولاد می‌باشد، این غول فولادی با توجه به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن سنگ‌آهن و شرکت عظیم فولاد هرمزگان آینده بسیار درخشانی را برای سهامداران خود به ارمغان خواهد آورد.
فولاد از دو طریق می‌تواند با رشد بالای سودآوری در سال 91 مواجه شود. ابتدا از طریق افزایش نرخ محصولاتش و دوم از طریق افزایش تولید و فروش محصولاتش که می‌تواند سود فولاد را با روند صعودی بسیار خوبی مواجه سازد. آقای دکتر سمیعی‌نژاد در گزارش خود با افتتاح مگا مدول طرح شهید خرازی نیز اشاره نمودند و اظهار داشتند در سال گذشته با تفاوت قیمت خرید آهن اسفنجی و بهای تمام شده آن در شرکت، امکان ساخت یک کارخانه سیمان وجود داشته است که امسال با توجه به راه‌اندازی کارخانه فوق الذکر و سایر توسعه‌ها می‌توان امیدوار بود در سال‌جاری این مشکل نیز حل شود.