تقدیر از یک سال تلاش در عرصه صنعت سرب و روی
مهندس محمدابراهیم فروزنده قهرمان صنعت و اقتصاد ایران شد
در ششمین جشنواره قهرمانان صنعت که در آستانه عید غدیرخم در محل سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، مهندس محمدابراهیم فروزنده مدیرعامل گروه شرکتهای توسعه معادن روی ایران به دلیل تلاشهای انجام شده در راه تعالی و توسعه صنعت سرب و روی و ایجاد رونق و زمینه کارآفرینی در این صنعت مولد بهعنوان قهرمان صنعت و اقتصاد به جامعه صنعتی و فعالان اقتصادی کشور معرفی و از سوی برگزارکنندگان جشنواره مورد تقدیر قرار گرفت.این گزارش حاکی است، در مراسم یاد شده که شماری از مقامات مسوول و جمع کثیری از صنعتگران کشور حضور داشتند لوح تقدیر و تندیس جشنواره از سوی مهندس علیاکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن به مهندس محمدابراهیم فروزنده اعطا شد.بررسی و شناخت کارنامه قهرمانان صنعت و اقتصاد کشور مطابق الگوهای استاندارد و در پی ارزیابی و تحلیل مجموعه اقدامات یکساله مدیران برجسته و پیشرو در بخشهای مختلف صنعتی تولیدی و اقتصادی انجام گرفته است و بر همین اساس صنعت سرب و روی کشور که گروه شرکتهای توسعه معادن روی ایران نماد و شاخص پویایی و تحرک آن شناخته میشود، در یک سال گذشته موفق شده است رشد اقتصادی مطلوبی را تجربه کند بهگونهای که همچنان در جایگاه صادرکننده اول شمش روی در منطقه خاورمیانه شناخته میشود.
مهندس محمدابراهیم فروزنده از مدیران کارآمد و مردمگرای عرضه صنعت کشور میباشد که از سال ۸۷ سکان هدایت گروه شرکتهای توسعه معادن روی ایران را به دست گرفته و در مقاطع نخست توانست این صنعت را از بحرانی که در آن گرفتار شده بود نجات داده و مجددا به روزهای پویایی و رونق و نشاط نزدیک نماید، این صنعت در یکسال گذشته علاوه بر رشد خالص تولیدات صنعتی معرفی و ارتقای شاخصهای صادرات توانسته است سهامداران پرتعداد خود را که جمعیتی بالغ بر ۱۳۴۰۰۰ نفر را شامل میشود به رضایت کافی برساند که موفقیت این شرکت در مجمع سالیانه و رضایت سهامداران گواه این ادعاست. در این همایش و به مناسبت موفقیت گروه شرکتهای توسعه معادن روی ایران فرصت را مغتنم شمردیم و گفتوگوی کوتاهی با مهندس محمدابراهیم فروزنده مدیرعامل شرکتهای توسعه معادن روی ایران صورت دادیم که در ذیل میآید.
با عرض سلام و تبریک به مناسبت کسب عنوان قهرمانان صنعت ابتدا در مورد اقداماتی که در جهت رسیدن به این جایگاه انجام دادهاید توضیح دهید؟
اول باید از اعضای هیات رییسه و کمیته داوری تشکر کنم که اقدامات ما در مورد تایید قرارداد و از طرف دیگر در بخشهای مختلفی چون افزایش راندمان کاری، افزایش بهرهوری و کاهش هزینه تمام شده محصولات کارهای خوبی انجام شد. بحث بعدی مربوط به اصلاح ساختار نیروی انسانی به عنوان سرمایه اصلی شرکت و افزایش تولید میباشد. در واقع تولید در شرایطی صورت گرفت که شرکت با معضلاتی روبهرو شده بود از جمله مشکل معدن، خاک و قیمتهای جهانی؛ که با وجود همه آنها شرکت توانست مسیر روبه رشدی را بپیماید و میزان تولید و صادرات خود را نسبت به سال گذشته افزایش دهد. در همین راستا مجموعه به عنوان صادرکننده نمونه کشوری و به دنبال آن برخی از شرکتهای ما نیز در قالب صادرکننده برتر استانی برگزیده شدند.
میزان تولید شرکت نسبت به سال گذشته به چه میزان افزایش یافته است؟
برآورد ما در حدود 30 درصد افزایش تولید نسبت به سال قبل است. همچنین از نظر رتبهبندی در بورس، شرکت توانسته است رتبه 22 را به خود اختصاص دهد؛ این در حالی است که در گذشته شرکت در رتبه 100 قرار داشت. در واقع تمام این موفقیتها را مرهون تلاشهای پرسنل، مهندسان، مدیران، حمایت سهامداران و اعضای هیات مدیره شرکت هستیم.
وضعیت کنونی شرکت را چگونه ارزیابی میکنید؟
EPS اعلام شده در ابتدای سال جای برابر با 168 ریال بوده است که با تعدیل مثبت انجام شده، در حال حاضر به 257 ریال افزایش یافته است. در خصوص سایر شرکتهای مربوطه نیز همین امر اتفاق افتاد.
میزان شناوری سهام شرکت به دلیل بالا بودن تعداد سهامداران زیاد است؛ شرکت توسعه معادن روی دومین شرکت از نظر تعداد سهامدار میباشد. در نتیجه نقل و انتقال سهام شرکت بسیار خوب است. در سفر هیات دولت به زنجان قرار است اقدامی به تصویب برسد که اگر این اتفاق صورت گیرد اثر قابل ملاحظهای را روی سهام شرکت میگذارد و حتی میتواند باعث افزایش تولید نیز شود؛ این موضوع، واگذاری معدن به کنسرسیوم است و از آنجایی که شرکت ۷۵ درصد سهام کنسرسیوم را در اختیار دارد به طور قطع این مصوبه به نفع شرکت خواهد شد.
به عنوان سوال آخر در مورد برنامههای آتی شرکت بگویید.
براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در حال تدوین استراتژی پنج ساله شرکت هستیم که براساس آن میزان سود، فروش و تولید را تعیین میکنیم و تصمیمگیریهایی در رابطه با زیرساختها صورت میگیرد. همچنین مطالعات فراوانی انجام شده است تا از تکنولوژیهای به روز استفاده شود؛ در واقع تکنولوژیهایی که به انرژی کمتری نیاز داشته باشند، دارای راندمان کاری بالایی باشند و خوراک ورودی آنها از عیار پایینتری برخوردار باشند.
یادآور میشود ششمین جشنواره قهرمانان صنعت جمهوری اسلامی ایران، اول آذرماه امسال با حضور جمع کثیری از صنعتگران و دولتمردان کشور در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
نکته قابل توجه در این جشنواره استقبال بیسابقه صنعتگران از آن بود تا جایی که جمعیت از ظرفیت سالن در نظر گرفته شده برای مدعوین فراتر رفت و برگزار کنندگان جشنواره ناچار شدند سالن دیگری را نیز به حضار اختصاص دهند.
همچنین این جشنواره با وجود اینکه توسط بخش خصوصی برگزار میشد از توجه دولتمردان و نمایندگان مجلس نیز بینصیب نمانده بود. این جشنواره یکی از مهمترین رویدادهای بخش صنعت و معدن کشور میباشد و در طول شش دوره برگزاری، جایگاه خود را بین صنعتگران و مسوولین کشور به دست آورده است.
ایجاد فرصتهای جدید صنعتی در کشور
علیاکبر محرابیان، در جشن سالانه صنعت و کارآفرینی کشور (ششمین جشنواره قهرمانان صنعت جمهوری اسلامی ایران)، با بیان این مطلب که جشنواره قهرمانان صنعت گامی برای حضور فعال و موثر بخش خصوصی در اقتصاد کشور است، اظهار داشت: اولین اصل در اقتصاد با محوریت بخش خصوصی، رقابت است و طبیعی است که برگزاری این جشنوارهها توسط بخش خصوصی، بهترین مشوق برای رقابت پذیری بنگاههای اقتصادی در کشور میباشد.
وزیر صنایع و معادن با اشاره به قانون هدفمند کردن یارانهها عنوان کرد:امروز کشور ما پا در عرصه اجرای قانونی گذاشته است که با حجم کم اما مفهوم وسیع خود موجب ایجاد فرصتهایی برای بخش صنعت خواهد شد. اجرای این قانون تاثیر مستقیم بر بهرهوری بنگاههای اقتصادی دارد و امروز بهترین موقعیت برای بخش صنعت با استفاده از منابع حاصل از اجرای این قانون به وجود آمده است. وی با بیان اینکه قانون هدفمندکردن یارانهها در اصل یک موضوع درون بنگاهی است و برای هر واحد تولیدی متفاوت است، تصریح کرد: دولت بستری فراهم میکند تا بخش خصوصی از فرصتهای حاصل از اجرای این قانون استفاده کند و در زمان مشخص شاخصهای خود را به استانداردها نزدیک کند اما چگونگی استفاده از این بستر به عهده بنگاه است.وزیر صنایع و معادن ادامه داد: همچنین اجرای این قانون امکان تولید و ادامه بسیاری از پروژهها را که به دلیل توجیهناپذیر بودن و نرخ نازل انرژی مسکوت مانده است را فراهم میکند و فرصتهای جدید صنعتی در کشور ایجاد خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به ماده 7 قانون هدفمند کردن یارانهها بیان کرد: در این ماده پیشبینی شده که نیمی از منابع حاصل از صرفهجویی این قانون در اختیار مردم قرار گیرد که این امر به معنای انتقال ثروت بین دهکهای مختلف میباشد و نتیجه آن ذخیره منابعی از مصرف کشور به نفع اقتصاد و مردم است. محرابیان متذکر شد: رقم کوچک اعطایی در بین دهکهای جامعه، در بحث کلان قابل توجه است و این امر موجب ایجاد تقاضا در کشور میشود که اگر درست برنامهریزی شود فرصت استثنایی را برای تولید و صنعت کشور به ارمغان خواهد آورد.وی از جذابیت بازار ایران پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها با توجه به ایجاد تقاضاهای جدید سخن به میان آورد و گفت: هر بنگاهی که بتواند در این بازار رقابتپذیری و برنامهریزی خوبی داشته باشد، ورق بازار را به نفع خود برمیگرداند.
در پایان باید به این مساله اشاره کرد که جشنواره تجلیل از قهرمانان صنعت که آذرماه هر سال برگزار میشود، اقدام مناسبی است که به معرفی برترینهای صنعت کشور میپردازد و بحق گروه شرکتهای توسعه معادن روی ایران با عملکرد مناسب مدیریتی و ارائه عملکرد برتر توانست این عنوان را کسب کند.
ارسال نظر