بانکی در جایگاه  برتر
عکس: آکو سالمی
۸۵ درصد صاحبان سهام بانک پارسیان سه‌شنبه گذشته، یکم تیر ماه سال جاری، گرد هم آمدند تا با برگزاری نهمین مجمع عمومی عادی سالانه این بانک خصوصی ضمن بررسی عملکرد سال...

1388 در مورد دستور جلسه مجمع درخصوص تصویب صورت‌های مالی سال مورد نظر، انتخاب روزنامه‌های کثیرالانتشار، حسابرس و بازرس قانونی و دیگر مواردی که در حیطه اختیارات مجمع عمومی عادی سالانه است، تصمیم بگیرند. از مهم‌ترین مصوبات این مجمع در جریان تصویب صورت‌های مالی، تقسیم 350 ریال سود هر سهم برای سال مالی 1388 بود که مقرر شد 127 ریال آن نقدا تا ده روز پس از برگزاری مجمع به حساب سهامداران واریز شود و مبلغ 233 ریال باقیمانده برای افزایش سرمایه بانک از مبلغ 9 هزار میلیارد ریال به 11 هزار میلیارد ریال اختصاص یابد. پیش از تصمیم‌گیری در مورد موارد یادشده، دکتر محمد فطانت، عضو هیات‌مدیره و قائم‌مقام مدیرعامل بانک پارسیان، گزارش عملکرد این بانک در سال 1388 را قرائت کرد. به گفته دکتر فطانت، بانک پارسیان در پایان سال گذشته با بیش از 72 هزار سهامدار حقیقی و حقوقی به عنوان یک شرکت سهامی عام و به لحاظ تعداد سهامداران در بین بانک‌های حاضر در بورس در رتبه نخست قرار دارد. همچنین این بانک به عنوان یک بانک خصوصی پس از گذشت 8 سال از شروع فعالیت خود در رتبه‌بندی سال 1388 صد شرکت برتر کشور، موفق به کسب رتبه هفتمین شرکت بزرگ کشور شده که این مقام بالاترین مقامی است که یک شرکت خصوصی در رتبه‌بندی صد شرکت برتر کشور تاکنون به آن نائل آمده است. همچنین این مقام بالاترین مقام بین مجموعه شبکه بانکی کشور می‌باشد. به عبارت دیگر، بانک پارسیان در رتبه‌بندی سال 1388 صد شرکت برتر ایران از کلیه بانک‌های دولتی باسابقه بسیار طولانی‌تر و دارایی‌ها و سرمایه‌ بسیار بیشتر و همچنین کلیه بانک‌های خصوصی، بالاتر قرار گرفته است. مجله گلوبال فاینانس نیز در شانزدهمین رتبه‌بندی سالانه خود، بانک پارسیان را به عنوان بانک برگزیده و برتر جمهوری اسلامی ایران و حائز جایگاه نخست در میان بانک‌های کشور در سال 2009 میلادی معرفی کرده است. بررسی عملکرد بانک پارسیان در خدمات بانکداری الکترونیک نیز نشان می‌دهد، این بانک خصوصی با انجام 60 میلیون تراکنش طی سال 1388 رتبه اول تعداد تراکنش‌ها را در شبکه بانکی کشور به خود اختصاص داده است. در پایان سال 1388 تعداد دستگاه‌های پایانه فروش (POS) بانک پارسیان بیش از 159 هزار و 616 دستگاه گزارش شده است. همچنین در پایان سال یادشده، این بانک دارای 238 دستگاه خودپرداز و 230 دستگاه پایانه شعب (PinPad) بوده است. تعداد شعب بانک پارسیان در پایان سال 1388 با احتساب 30 شعبه افتتاح‌شده در سال یادشده به 230 شعبه رسیده است. بنا بر گزارش هیات‌مدیره، متوسط سرانه جذب سپرده‌های هر شعبه این بانک در پایان سال 1388 بالغ بر 916 میلیارد ریال و متوسط سرانه شعبه در اعطای تسهیلات 749 میلیارد ریال بوده است که نشان‌دهنده بهره‌وری و کارآیی قابل توجه کارکنان شعب این بانک خصوصی می‌باشد.

تاریخچه
بانک پارسیان به استناد ماده ۹۸ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۷/۱/۱۳۷۹، ماده واحده قانون اجازه تاسیس بانک‌های غیردولتی مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹ و سایر مقررات مربوطه طی شماره ۱۷۸۰۲۸ در تاریخ ۱۵/۶/۱۳۸۰ در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید.
مجوز عملیات بانکی به شماره 2348/هـ مورخ 26/6/1380 از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دریافت شد و فعالیت‌های بانکی از تاریخ 12/11/1380 با افتتاح چهار شعبه در تهران آغاز شد.
در تاریخ ۴/۸/۱۳۸۳ بانک پارسیان به عنوان چهارصد و یکمین شرکت در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد و در تاریخ ۱۰/۹/۱۳۸۳ اولین داد و ستد روی سهام بانک انجام پذیرفت.

جایگاه بازار عملیات بانکداری
گزارش هیات‌مدیره بانک پارسیان حاکی است،‌ در پایان آذر ماه سال 1388، سهم بازار این بانک از سپرده‌های نظام بانکی 9/8 درصد بوده است. با توجه به مفاد بسته‌ سیاستی- نظارتی بانک مرکزی مبنی بر یکسان‌ شدن نرخ سود سپرده‌ها در بانک‌های دولتی و خصوصی و با توجه به رکود اقتصادی در بخش خصوصی اقتصاد (سپرده‌گذاران اصلی بانک‌های خصوصی) این امر موید آن است که بانک پارسیان در حفظ سهم بازار خود موفق عمل
کرده است.
همچنین در آذر ماه سال 1388، کل مانده تسهیلات اعطایی بانک‌ها بالغ بر یک‌ میلیون و 935 هزار و 173 میلیارد ریال بوده که 7/81 درصد آن توسط بانک‌های دولتی و 3/18 درصد آن توسط بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری غیربانکی پرداخت
شده است.
سهم بانک پارسیان از تسهیلات اعطایی توسط بانک‌ها در پایان آذر ماه سال 1388 معادل 1/8 درصد بوده است.
همچنین ۵/۴۴ درصد تسهیلات اعطایی توسط بانک‌های خصوصی از طریق بانک پارسیان پرداخت شده است.
مقایسه بودجه و عملکرد
مقایسه بودجه و عملکرد بانک پارسیان از لحاظ سودآوری بیانگر آن است که از حیث درآمد تسهیلات اعطایی، مجموع درآمدها و سود خالص، عملکرد بانک بالاتر از بودجه است.
نسبت عملکرد واقعی به بودجه‌ برای مجموع درآمدها 2 درصد، درآمد تسهیلات اعطایی 9/0 درصد و در مورد سود خالص 6/5 درصد بیشتر
می‌باشد.


آثار اقتصادی و اجتماعی فعالیت‌های بانک
کل ارزش ایجادشده از فعالیت‌های بانک پارسیان در سال ۱۳۸۸، برای ذی‌نفعان مختلف معادل ۳۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد ریال است.
از مجموع این ارزش 49/73 درصد به سپرده‌گذاران، 24/8 درصد به سهامداران، 39/1 درصد به دولت (مالیات)، 99/1 درصد به کارکنان، 0/13 درصد برای رشد بانک (شامل سود تقسیم نشده، اندوخته‌ها و ذخیره تسهیلات و استهلاک) و 80/1 درصد به سایر ذی‌نفعان تخصیص یافته است.
برنامه‌های آینده
رئوس برنامه‌های مدیریت بانک پارسیان در سال 1389 در قالب اهداف چشم‌انداز پارسیان 1391 دنبال می‌شود. اهم رئوس این برنامه جامع که محور فعالیت‌ها و اقدامات بانک خواهد بود به شرح زیر است:
۱ - گسترش هدفمند شبکه شعب
2 - هدف‌گذاری افزایش سرانه سپرده شعب
۳ - بخش‌بندی کلان بازارهای هدف و بازاریابی هدفمند مشتریان
4 - توسعه ابزارهای الکترونیکی
۵ - توسعه هدفمند فعالیت‌های بازاریابی به منظور پوشش کلیه گروه‌های مشتریان هدف و بازارهای
هدف بانک
۶ - ارتقای سیستم ارزیابی عملکرد جامع شعب و ستاد برای اندازه‌گیری و ارزیابی عملکرد تعاملی در قالب تحقق اهداف برنامه استراتژیک
7 - توسعه شبکه خدمات ارزی در خارج کشور.




پیام هیات مدیره به سهامداران بانک پارسیان
بسیار خرسندیم که از پس یک سال تلاش برای اعتلای نام و جایگاه بانک پارسیان، افتخار حضور در میان شما سهامداران همراه و فهیم را یافته‌ایم تا با هم و در کنار هم کامیابی و بالندگی‌های سازمانی را که یکایک ما دل در گرو شکوفایی بیش از پیش آن داریم، مرور کنیم.
در سالی که گذشت، به‌رغم تمامی ویژگی‌ها و مختصاتی که بر فضای اقتصادی جهان و به تبع آن کشور عزیز ما حاکم بود، توانستیم در همان مسیری حرکت کنیم که از ابتدای شکل‌گیری نام پارسیان در پهنه اقتصاد و نظام بانکی کشور پیش رو داشتیم. ایفای نقش یک نهاد مالی پویا، کارآمد، صاحب جایگاه و نمونه در معادلات اقتصادی کلان کشور، بخشی از انتظارات و خواسته‌های ما و شما برای پارسیانی است که هنوز کمتر از یک دهه از عمر آن می‌گذرد. نگاهی اجمالی به دستاوردهای بانک در سالی که گذشت، موید خواستی است که به مدد علم و عمل فرزندانتان در پارسیان و همراهی صمیمانه شما ارجمندان تا حد مطلوبی جامه عمل پوشیده است. شکرگزار ایزد منان و سپاسگزار تمامی ذی‌نفعان هستیم که با سرمایه‌های خرد و کلان مادی و معنوی خود بانک را در دستیابی موفقیت‌های بزرگی چون کسب مقام اول بانک‌ها در رتبه‌بندی صد شرکت برتر، برترین جایگاه در بین شرکت‌های خصوصی و حضور در جمع ۱۰ شرکت پیشرو کشور یاری کردند، اما این تمام موفقیت و پیروزی پارسیان نبوده و نیست، نگاهی به دفتر کاری تلاشگران پارسیان علاوه بر آنچه ذکر آن رفت همچنان نشانگر نقاط قوتی است که مجموعه آنها می‌تواند همه ما را در رسیدن به شعار پارسیان ۱۳۹۱ که همانا ایستادن بر قله‌ بانکداری کشور است امیدوارتر سازد. تداوم ارزش‌آفرینی برای تمامی ذی‌نفعان، خلق بازده مناسب و افزایش ارزش سرمایه سهامداران، توجه ویژه به اصل محوری مشتری‌مداری، تجهیز بهینه امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، استمرار بهره‌گیری از اندوخته ارزشمند تجربه پیشکسوتان نظام بانکی کشور در کنار جوان‌گرایی در سطح مدیران و دمیدن روح نشاط و نوجویی به بدنه ستاد و شعب، تجهیز مطلوب منابع و مصرف بهینه آن در مسیر شکوفایی اقتصادی کشور و کارآفرینی، از جمله فرازهای کاری پارسیان در سال ۱۳۸۸ و از عواملی است که گرد آمدن آنها در کنار هم هر خبره صاحب‌بینشی را به فردای روشن‌تر بانک پارسیان امیدوارتر می‌کند. در این راه‌، اما همچون دیروز و امروز به یاری همه شما عزیزان در فردا و فرداهای پس از این گردهمایی چشم دوخته‌ایم تا با اراده‌ای مستحکم و گام‌هایی استوار، تصویری زیبا از دانش، تجربه، کارآمدی، مدیریت و اخلاص فرزندان ایران ارائه دهیم و تمامی اهداف والایی را که برای آنها گرد هم آمده‌ایم در بستر تلاش صادقانه متجلی سازیم.