مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سیمان قائن (سهامی‌عام) با حضور اکثریت سهامداران صبح روز چهارشنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه سال‌جاری در تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما، ریاست مجمع این شرکت بورسی بر عهده سیدحسین سیدشفیعی بود و فرامرز رمضانی به همراه عبدالحمید صالحی، ناظران جلسه بودند، ضمن اینکه سیدعباس علی‌نقیان هم دبیری مجمع را بر عهده داشت. بنابراین گزارش، در مجمع سیمان قائن حسین کاظمی کلشتری، مدیر عامل شرکت به قرائت گزارش هیات‌‌مدیره پرداخت و از آخرین تحولات رخ داده در «سقائن» سخن گفت.
این گزارش می‌افزاید: صاحبان سهام سیمان قائن پس از قرائت گزارش هیات‌‌مدیره و حسابرس صورت‌های مالی و ترازنامه شرکت برای سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 87 را مورد تصویب خود قرار دادند، همچنین مجمع سیمان قائن 700 تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد که حداکثر سود قابل تقسیم را شامل می‌شود.انتخاب سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس شرکت نیز از دیگر مصوبات مجمع این شرکت بورسی بود.
تاریخچه شرکت
شرکت سیمان قائن با نام اولیه سیمان خراسان با سرمایه‌‌گذاری مشترک سازمان صنایع ملی ایران و بانک ملی ایران در تاریخ 19/9/1360 تشکیل شد. پس از بررسی‌های فنی و اقتصادی محل اجرای کارخانه سیمان قائن در 10 کیلومتری جاده قائن- بیرجند در مجاورت معادن سنگ‌آهک و آلوویم در زمینی به وسعت 140 هکتار در نظر گرفته شد. پروانه تاسیس شرکت به شماره 31064 در تاریخ 27/6/1369 جهت تولید روزانه 2000 تن سیمان خاکستری صادر شد. به استناد پروانه بهره‌برداری صادره از سوی وزارت صنایع و معادن در تاریخ 5/10/1373 ظرفیت سالانه شرکت برابر با 660000 تن برای 330 روز کاری با تولید روزانه 2000 تن سیمان خاکستری در نظر گرفته شده است. شرکت از اواخر سال 1373 آغاز به تولید کرد و در سال 1384 موفق به اجرای طرح افزایش ظرفیت شد. تولید شرکت از سال 1385 به 2600 تن در روز ارتقا یافت.
سرمایه و سهامداران
سرمایه اولیه شرکت 100میلیون ریال بوده که طی چند مرحله افزایش نهایتا در تاریخ 8/12/1378 به 2/26611میلیون ریال افزایش یافت. 9/54درصد از سهام این شرکت متعلق به شرکت‌‌های گروه تامین و 1/44درصد متعلق به شرکت‌های تحت پوشش بانک ملی ایران و یک‌درصد از سهام به اشخاص تعلق دارد.
تولید کلینکر، سیمان و تحویل سیمان
ظرفیت اسمی تولید کلینکر 780000 تن که با احتساب 4درصد افزودنی ظرفیت اسمی تولید سیمان معادل 811200 تن در سال می‌شود. تولید سیمان این شرکت در سال 1387 به میزان 815.624 تن می‌باشد.
شرکت در سال ۱۳۸۷ از نظر تولید کلینکر و تحویل سیمان بالاترین رکورد را در دوره فعالیت خود داشته است.
دستاوردهای شرکت در سال 1387
۱ - در سال ۱۳۸۷ تولید کلینکر و سیمان به ترتیب به رکورد ۸۳۴.۷۳۸ تن و ۸۱۵.۶۲۴ تن رسید که در تاریخ تولید شرکت سیمان قائن سابقه نداشته است.
2 - در آبان‌ماه سال 1387 رکورد تولید 81.066 تن کلینکر در ماه حاصل گردید که بالاترین آمار تولید ماهیانه در سابقه فعالیت شرکت می‌باشد. میانگین تولید روزانه در این ماه 2.702 تن بوده که 102 تن بالاتر از ظرفیت اسمی تولید بوده است.
۳ - بالاترین میزان تحویل ماهیانه سیمان مربوط به اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۷ بوده که به ۸۱.۴۰۴ تن بالغ گردیده است.
4 - دوگانه‌سوز نمودن مشعل کوره یکی از خواست‌های اصلی صاحبان سهام و مدیران شرکت بوده که در این ارتباط خرید مشعل سیستم دوگانه‌سوز کوره تحقق یافته، قرارداد لوله‌کشی گاز کارخانه در شرف انعقاد بوده و انشاءا... با نصب و بهره‌برداری از آن گام مهمی در کاهش هزینه سوخت برداشته خواهد شد
۵ - با عنایت به اجرایی شدن قرارداد منعقده با شرکت گاز استان خراسان در سال ۱۳۸۲ (قبل از تقسیمات جغرافیایی استان) در خصوص برقراری انشعاب گاز کارخانه این شرکت به مبلغ ۳.۲۴۱میلیون ریال، در سال ۱۳۸۷ به دنبال عملیات اجرایی انتقال گاز به شهرستان قائن، اقدامات عاجلی به منظور بهره‌مندی کارخانه این شرکت از گاز طبیعی صورت پذیرفت و نهایتا موضوع جهت اجرا به شرکت گاز استان خراسان جنوبی ارجاع گردید.
شرکت مذکور نیز با عنایت به تعرفه‌های جاری خود، مخارج انجام عملیات و برقراری انشعاب گاز کارخانه را به مبلغ 5.183میلیون ریال اعلام نمود.
در این خصوص مذاکرات و مکاتبات مکرر با مسوولین شرکت گاز استان خراسان جنوبی و جلب توجه آنها به تکالیف قانونی خود، نهایتا منجر به ارجاع قرارداد به شرکت گاز استان خراسان جنوبی به منظور اجرا، با هزینه‌ای به مبلغ ۳.۵۸۸میلیون ریال گردید و در این راستا از تحمیل ۱.۵۹۵میلیون ریال هزینه مازاد به شرکت جلوگیری به عمل آمد. در سال ۱۳۸۸ قرارداد موصوف در شرف مبادله می‌باشد.
6 - در سال 1387 به منظور ذخیره‌سازی مازوت و ایجاد پوشش‌های مناسب در فصول سرد و تبعات ناشی از عدم ارسال به موقع سوخت به کارخانه، قرارداد ساخت و نصب یک دستگاه مخزن 5میلیون لیتری مازوت منعقد و به اجرا درآمد.
شایان توجه است بهای تمام شده مخزن مذکور که اجرای بخشی از آن توسط پرسنل سخت کوش کارخانه صورت پذیرفته در مجموع معادل ۳.۲۵۴میلیون ریال بوده که در مقایسه با پیشنهادات واصله به منظور ساخت و نصب توسط پیمانکار، متضمن صرفه‌جویی و کاهش هزینه قابل توجهی بوده است.
7 - ارتقای سیستم کنترل مونیتورینگ کارخانه از S5 به PCS7 طی دو مرحله.
۸ - در سال ۱۳۸۷ کمیته بررسی کاهش هزینه‌ها تشکیل گردیده و گزارش اقدامات انجام شده و جمع‌بندی آنها به منظور اجرایی شدن به صورت مرتب به منظور اخذ تصمیمات نهایی ارائه شده و مورد پیگیری قرار می‌گیرد.
9 - اقدامات مستمر انجام شده در سال‌های 1385 لغایت 1387 در خصوص استرداد وجوه پرداختی به شرکت نفت قائن بابت 20درصد بهای اضافی مازوت سال‌های 1383 و 1384 به مبلغ 1.269میلیون ریال، نهایتا در اواخر سال 1387 به ثمر رسید و وجه مذکور پس از طی تشریفات اداری در فروردین ماه 1388 به حیطه وصول درآمد.
۱۰ - توفیق برخورداری از مبلغ ۴.۶۴۱میلیون ریال جایزه خوش حسابی مالیاتی در خصوص مالیات سال ۱۳۸۷ با عنایت به اقدامات و مراقبت‌های قبلی و احراز شرایط مندرج در قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۳۸۷ حاصل گردید.