«ایرانخودرو دیزل» ۴۰۰ریال سود نقدی تقسیم کرد - ۱۸ تیر ۸۷
به گزارش خبرنگار ما، در این جلسه دکتر شیخی به نمایندگی از شرکت سرمایهگذاری سمند رییس، بختیاری به نمایندگی از سرمایهگذاری ملی ناظر اول، دکتر مختاری به نمایندگی از ایرانخودرو ناظر دوم و محمودی هم دبیری جلسه را عهدهدار بودند.
به گزارش خبرنگار ما، در این جلسه دکتر شیخی به نمایندگی از شرکت سرمایهگذاری سمند رییس، بختیاری به نمایندگی از سرمایهگذاری ملی ناظر اول، دکتر مختاری به نمایندگی از ایرانخودرو ناظر دوم و محمودی هم دبیری جلسه را عهدهدار بودند.
رضا عاصم نخجوانی مدیرعامل شرکت، درباره برنامههای سال 87 شرکت گفت: تولید 22هزار و 930دستگاه، فروش 13هزار و 48میلیارد ریال، سود یک هزار و 69میلیارد ریالی و در نهایت EPS، ا668ریالی مهمترین سرفصل برنامههای ما برای سالمالی جدید است. بعد از قرائت گزارش هیاتمدیره و استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی شرکت، صورتهای مالی منتهی به اسفندماه سال 86، مورد تصویب سهامداران حاضر در مجمع قرار گرفت. در ادامه مقرر شد که از رقم 405ریال سود، مبلغ 400ریال میان سهامداران تقسیم شود و 5ریال باقی مانده به صورت انباشته در حسابهای شرکت حفظ شود.
تاریخچه و موضوع فعالیت شرکت
شرکت ایران خودرو دیزل در سال 1338 تاسیس و در سال 1339 مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
موضوع فعالیت شرکت، صدور خدمات فنی و مهندسی - طراحی و ساخت و تولید و فروش و خدمات بعد از فروش اتوبوس - مینیبوس - کامیون - کامیونت کشنده - وانت - ون و سایر خودروهای شخصی و تجاری، قطعات مربوط به آنها، خرید و فروش و صادرات و واردات، ارائه خدمات انواع خودرو و قطعات مرتبط با موضوع فعالیت شرکت، تاسیس شرکتهای تولیدی و بازرگانی با مشارکت اشخاص داخلی و خارجی، خرید کارخانجات و سهام شرکتها، دریافت و پرداخت تسهیلات مالی در جهت پیشبرد اهداف شرکت و سایر امور خدماتی بازرگانی (بهطور مستقیم یا از طریق تاسیس دفاتر نمایندگی در داخل و خارج از کشور) و مبادرت به هرگونه فعالیتهایی که برای انجام مقاصد بالا و تسهیل و اجرای آن لازم است.
وضعیت سهام شرکت در بورس
نظر به ۶/۶۴ درصد افزایش سرمایه صورت گرفته در شرکت و تقسیم سود ۶۷۵ ریالی به ازای هر سهم، بازدهی سهام شرکت در سال ۱۳۸۶ برابر ۴۵/۱۰-درصد بوده است. در حالی که متوسط سرمایهگذاری در کل بورس حدود ۶۶/۲ درصد افزایش و در صنعت خودرو ۷۸/۱۶درصد کاهش را نشان میدهد. به عبارت دیگر علیرغم افزایش شاخص کل بورس در سال مالی ۱۳۸۶ از ۹۸۲۱ واحد به ۱۰۰۸۲ واحد (معادل ۶۶/۲درصد)، شاخص صنعت خودرو روندی نزولی داشته و با ۷۸/۱۶ درصد کاهش از ۳۹۴۵ واحد در پایان سال ۱۳۸۵ به ۳۲۸۳ واحد در پایان سال ۱۳۸۶ رسیده است.
بازدهی شرکت در سالهای اخیر از بازده صنعت خودرو، از وضعیت مناسبتری برخوردار بوده و به طور متوسط بازدهی بالاتری از صنعت خودرو داشته است. همچنین در سال مورد گزارش بازده شرکت نسبت به بازده صنعت خودرو از کاهش کمتری برخوردار بوده است.
اقدامات و برنامههای کاهش هزینه و پیشبینی بودجه سال ۱۳۸۷ براساس روند کاهش هزینهها:
انبارها:
۱ - کاهش زمان توقف کانتینرها
2 - چیدمان مناسب کالا در انبارها
۳ - تعیین قطعات فاقد کیفیت و بلا تکلیف موجود در انبارها
4 - کاهش سطح موجودی کالا در انبار برگشتی
۵ - تولید ۸۰ دستگاه CKD ناقص شده گروه بنز و کروز با شناسایی کسریها و تامین از طریق قطعات بلاتکلیف
6 - کاهش ضایعات از طریق عدم دریافت کالای فاقد بستهبندی مناسب
۷ - افزایش سطح بهرهوری نیروی انسانی
تدارکات داخلی
علاوه بر تامین قوای محرکه، CKD و قطعات خریداری شده از خارج توسط شرکتهای تابعه به منظور تامین نیازمندیهای پشتیبانی و تحقق برنامههای تولید شرکت اپکو به همراه واحد تدارکات داخلی اقدام به تهیه به موقع کلیه قطعات ساخت داخل برای تولید، پشتیبانی تولید و خرید خدمات نموده است.
تولید و برنامه تولید
سال آتی
تولید سال 1386 از ابتدا با مشکل جدی تامین و تدارک به دلیل محدودیتهای ایجاد شده و همچنین مشکلات نقدینگی حادث از سیاستهای انقباضی بانکها در اواخر سال 1385 مواجه شد.
درخصوص تولید کامیونهای واگن هود، بهرغم گشایش اعتبار جعبه فرمان مورد نیاز در سال ۱۳۸۵ از خردادماه ۱۳۸۶ شرکت سازنده با اعلام محدودیت در خط تولید و بیان سایر مشکلات از فروش قطعه خودداری کرد و علیرغم تاثیر عوامل مختلف، شرکت با تغییرات منابع تامین کننده خارجی موفق به دستیابی به تولید ۱۷۸۲۶ محصول کرد که نسبت به سنوات گذشته افزایش نسبی را نشان میدهد
برنامه تولید در سال 1387
برنامهریزی تولید برای سال ۱۳۸۷ براساس نیاز بازار و باتوجه به پیشبینی فروش انجام خواهد شد. تولید برنامهریزی شده برای سال ۱۳۸۷ حدود ۲۰درصد افزایش نسبت به سال قبل است.
تعداد تولید محصولات برای سال آتی تعداد 23 هزار دستگاه پیشبینی شده است. نظر به افزایش قیمت تمام شده قوای محرکه محصولات اتوبوس و باتوجه به قراردادهای منعقده سنوات گذشته با وزارت کشور و سازمان شهرداریها و مذاکره با آنها در جهت افزایش
نرخ فروش اتوبوس و همچنین
افزایش کیفیت محصولات و تطابق محصولات نسل قدیم (واگن هود) با استانداردهای Euro II و عملیاتی شدن موتورهای آنها در دستور کار قرار گرفته است.
برخی از اهداف و برنامههای بازاریابی و فروش در سال ۱۳۸۷
* افزایش حجم و تنوع فعالیتهای بازاریابی و فروش به نحوی که فروش سال 1387 نسبت به سال قبل، حدود 36درصد از نظر مبلغ رشد داشته باشد (با توجه به اینکه هدف تعیین شده برای فروش محصولات شرکت در سال 1387، حدود 22930 دستگاه خودرو به میزان 13262 میلیارد ریال است).
* افزایش سهم و حجم تعهدات نقدی و فروش نقدی با هدف افزایش افزایش قدرت مانور شرکت در سرمایهگذاریهای جدید در خودروی کار و افزایش میزان نقدینگی شرکت و کاهش از اعطای سوبسیدهای فراوان به شرکتهای لیزینگ
* مطالعه و شناسایی نیاز هر رده از بازار به انواع محصولات و عرضه خودروهای متناسب با نیازهای تعریف شده
* بررسی امکان همکاری با خودروسازان مطرح بینالمللی برای عرضه محصولات جدیدتر
* فروش محصولات به همراه کاربریهای نصب شده
* مکانیزه کردن فرآیندهای فروش و بازاریابی شبکه نمایندگان شرکت از طریق سیستم تحت وب
* حضور در بازارهای ملی و استانی با طرحهای جذاب فروش و محصولات دارای کیفیت قابل قبول بازار
* نظاممند کردن و بهینهتر کردن فعالیتهای بازاریابی، تحقیقات، تبلیغات و مهندسی فروش
* حداکثر استفاده از فرصتهای ایجاد شده توسط دولت به منظور جذب اعتبارات اختصاص یافته به نوسازی و توسعه ناوگان درون شهری و بینشهری، اشتغالزایی، بنگاههای اقتصادی کوچک و زودبازده
* شناخت نیاز و رفتار مشتریان و ایجاد تعامل به منظور تقویت سطح رضایتمندی آنها در راستای حفظ و افزایش سهم بازار
* پایش وضعیت فعالیت شرکتهای رقیب ایرانخودرو دیزل و اتخاذ تدابیر مناسب در قبال شرایط عرضه محصولات آنها در هر یک از بخشهای بازار
* تقویت، توسعه و ارزیابی عملکرد بازاریابی و فروش شبکه نمایندگان وتلاش برای اصلاح تعاملات این شبکه با شرکت به منظور استفاده بهینه از پتانسیل موجود در این بخش به نحوی که حداکثر منافع برای طرفین تامین گردد.
چشمانداز صادرات در سال 1387
صادرات تحقق یافته سال ۱۳۸۶ در واقع ۸۹درصد بودجه همان سال است. انحراف نامساعد مربوط به انفعال محصولات صادراتی جهت تغییر کاربری است که در سال ۱۳۸۷ ثبت حسابها میشود. برنامه بودجه صادرات سال ۱۳۸۷ مبلغ ۱۰۸میلیون دلار برآورد شده که قرارداد ۴۸میلیون دلاری آن قطعی و مذاکرات
80درصد باقیمانده آن در مراحل
پایانی است.
50درصد محصولات صادراتی سال آتی از انواع اتوبوس است که قرارداد 440 دستگاه آن اتوبوس O457 و SC457 به کشور سودان است. میزان رشد ارزش صادرات در سال 1386 نسبت به سال گذشته بیش از 100درصد است. این در حالی است که با توجه به محدودیتهای بینالمللی و مشکلات تامین قطعات و مجموعهها، تولید محصولات و تحویل به مشتریان با مشکلاتی روبهرو بوده است. همچنین تحویل محصولات نسل جدید به خصوص کامیونهای کشنده امکانپذیر نبوده است. بدیهی است با رفع موانع و چالشهای موجود به ویژه در تولید و عرضه محصولات صادراتی
پتانسیل لازم برای دستیابی به ارزش صادرات تا ۱۰۰میلیون دلار فراهم بوده است.
برنامه تعیینشده برای صادرات در سال 1386، مبلغ 70میلیون دلار بوده که خوشبختانه 82درصد از برنامه تعیین شده تحقق یافته است.
مهندسی و طرح و توسعه
امور مهندسی شرکت ایرانخودرو دیزل در راستای اهداف و برنامههای استراتژیک دولت خدمتگزار و مجلس محترم اقدام به بازسازی و نوسازی ساختارهای مختلف تولیدی و محصولات شرکت کرده است. حجم بالای فعالیتهای انجام شده در سال گذشته در زیر آمده است:
تولید کامیونهای WH با موتور OM۳۵۵ Eyro II
گسترش تولید و عرضه محصولات گازسوز در سال 1386
پروژههای انجام گرفته در حوزه مهندسی رنگ
رنگآمیزی متالیک محصولات
پروژه راهاندازی خط اتوبوس بین شهری SC۴۵۷
پروژه راهاندازی خط تولید بدنه کامیونهای بنز
بهبود فرآیند تولید اتوبوس درونشهری مگاترنس
جایگزینی موتور جدید D4D2-d روی محصولات کرهای کامیونت مایتی و مینیبوس کروز
جایگزینی موتور جدید
OM314 Euro II بر روی محصول LP
سخنی با سهامداران ایرانخودرو دیزل
سال 1386 در شرایطی آغاز شد که حرکتهای نوین و شتابدهنده ملت بزرگ ایران در مسیر رشد و توسعه اجتماعی، اقتصادی و افزایش توانمندیها و ظرفیتهای تولید و تکنولوژی، سرفصل جدیدی را برای کشور ایجاد کرد. در مقابل وجود فشارهای بینالمللی و شرایط حاکم بر مبادلات تجاری، افزایش شدید قیمت نفت و بروز تورم جهانی که عمدتا قابل انتقال به کشورهای در حال توسعه نیز است، فشارهای افزاینده در جهت عدم تحویل برخی قطعات انحصاری، تداوم افزایش تقاضا در خودروهای تجاری و عمومی در اروپا به دلیل افزایش قیمت سوخت، سیاستهای انقباضی بانکها که تامین منابع مالی را با مشکلات عدیدهای مواجه ساخته بود و وجود رقبای تازه نفس در بخش خودرو تجاری در داخل کشور، شرایطی را مهیا کرد که میتوانست تداوم فعالیت هر شرکتی را با وقفه و رکود مواجه سازد؛ ولی با تلاشهای بیوقفه و آگاهانه و برنامهریزی شده مدیران ارشد گروه که با حمایت و لطف حضرت حق همراه بود، سیاستهای راهبردی جدیدی در کانون توجه قرار گرفت.در این راستا تنوع بخشیدن به منابع جدید خرید مواد اولیه و تکنولوژی، تغییر در ترکیب و سیاستهای فروش، تعمیق روابط راهبردی با شرکای کلیدی شرکت مانند دایملر بنز،
هیوندای و CNHTC، منجر به انعقاد سه قرارداد جدید و تولید مجدد کشنده Axor و ارتقای موتورهای تولیدی از نظر کاهش آلایندگی شد. تداوم سیاست رویکرد به بازار چین توانست توازن مورد نظر را برای برقراری نظام ارزی قابل اتکا در برابر حوزه یورو پدید آورد و فشار بانکهای اروپایی را نیز تا حدودی خنثی سازد و همچنین تصمیمگیریهای مرتبط با سرمایهگذاریهای لازم در شرکتهای تابعه، ما را قادر ساخت در سال گذشته به عمده اهداف اعلام شده در برنامه تجدیدنظر شده شرکت دست یافته و بتوانیم در فضای امید بخشتری گزارش خود را تقدیم سهامداران محترم کنیم. امیدواریم در سال آتی نیز تعهدات خود را با تداوم سیاستهای فوق و حمایت کلیه ذینفعان به نحو مطلوبتری پاسخگو باشیم و در نهایت بتوانیم سهامداران و مشتریان خود را راضیتر، محصولاتمان را با کیفیتتر، منابع تامین خود را متنوعتر، کارکنان خود را شادابتر و در نهایت قدرت چانهزنی خود را در عرصههای بینالمللی قویتر سازیم.
ارسال نظر