سود خالص چادر ملو 68 درصد افزایش یافت
چادر ملو به بالاترین میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در طول سال‌های بهره‌برداری دست یافت

رشد همه جانبه
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت صنعتی و معدنی چادرملو (سهامی عام) روز سه‌شنبه 7/3/87، ساعت 9 صبح با حضور 94درصد سهامداران حقیقی و حقوقی، اعضای هیات‌مدیره، بازرس قانونی و نماینده سازمان بورس در باشگاه بانک سپه برگزار شد. در این جلسه که به ریاست دکتر حسن قالیباف به نمایندگی از سرمایه‌گذاری امید، نظارت دکتر سعد محمدی به نمایندگی از ایمیدرو و مهندس حسین ملاحسین آقا از سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و دبیری دکتر سیدحسین علوی طبری برگزار شد، گزارش عملکرد سالانه هیات‌مدیره توسط مهندس نوریان، مدیرعامل چادرملو به سمع و نظر سهامداران رسید. مهندس نوریان در این گزارش به رشد 4/16درصدی در تولید کنسانتره و رشد 4درصدی در تولید سنگ‌آهن دانه‌بندی شده اشاره کرد. وی همچنین از افزایش 42درصدی فروش و نیز رشد 68درصدی سود خالص این شرکت خبر داد. در این جلسه پس از قرائت گزارش عملکرد سالانه و تصویب صورت‌های مالی مقرر شد به ازای هر سهم مبلغ 720ریال سود به سهامداران پرداخت شود. پس از پایان جلسه مجمع عمومی عادی، مجمع فوق‌العاده شرکت به منظور تغییر اساسنامه شرکت و تطبیق آن با اساسنامه تیپ پیشنهادی سازمان بورس برگزار شد و پس از بررسی مواد مطرح شده، اساسنامه جدید نیز به تصویب مجمع رسید.
خلاصه گزارش عملکرد برنامه‌های استخراج، تولید و حمل و نقل محصول به مراکز مصرف در سال ۱۳۸۶
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن در کشور در سال 1386 با تولید مقدار 7415هزار تن محصولات نهایی شامل 6502هزار تن کنسانتره سنگ آهن تر و 913هزار تن سنگ آهن‌های دانه‌بندی به صورت درشت دانه و ریزدانه عملا بیش از ظرفیت‌های اسمی و حدود 113درصد آخرین برنامه اصلاحی سال (تولید 6550هزار تن شامل 5830هزار تن کنسانتره سنگ آهن و 720هزار تن سنگ آهن دانه‌بندی) را اجرا کرده که در مقایسه با عملکرد تولیدات سال 1385 (به مقدار 6462هزار تن) از افزایشی حدود 15درصد برخوردار بوده است.
الف: بخش معدن و عملیات استخراج:
در این بخش حجم کل عملیات معدنی بالغ بر 23992هزار تن است. از جمع کل عملیات معدنی فوق معادل 12723هزار تن باطله‌برداری و مقدار 11269هزار تن سنگ آهن شامل 9756هزار تن سنگ‌آهن قابل تغذیه به کارخانه (غیر اکسید) و مقدار 1513هزار تن جهت تولید سنگ آهن دانه‌بندی است که در مقایسه با برنامه مصوب سال (به مقدار 8900هزار تن) حدود 27درصد افزایش و نسبت به عملکرد سال 1385 از رشدی حدود 10درصد برخوردار بوده است.
میزان سنگ آهن تغذیه شده به خطوط تولید کارخانه فرآوری به مقدار ۹۵۶۹هزار تن و سنگ آهن مصرفی جهت تولیدات سنگ آهن‌های دانه‌بندی شده به مقدار ۱۰۸۰هزار تن و کلا به مقدار حدود ۱۰۶۴۹هزار تن است که مابه‌التفاوت آن با سنگ آهن‌های استخراجی به موجودی‌‌ها اضافه شده است.
ب- تولید کنسانتره سنگ آهن:
در این بخش، تولید کنسانتره سنگ آهن در دوره مورد گزارش به میزان ۶۵۰۲هزار تن با عیار متوسط آهن Fe) ۶۷/۶۲)درصد است که نسبت به برنامه سال (تولید ۵۸۳۰هزار تن) به مقدار ۵/۱۱درصد افزایش داشته و در مقایسه با عملکرد سال ۱۳۸۵ (به مقدار ۵۵۸۷هزار تن) به میزان ۱۶درصد افزایش داشته است. ذکر این نکته ضروری است که عملکرد تولید سال ۱۳۸۶ با توجه به راه‌اندازی و بهره‌برداری از خط چهارم تولید است
که زودتر از برنامه راه‌اندازی و مقدار 660هزار تن تولید داشته است.
ج: برنامه تولید سنگ آهن دانه‌بندی:
با توجه به وجود بازارهای داخلی و خارجی برای سنگ آهن دانه‌بندی جهت مصرف در کوره‌های بلند (LUMP/FINE/ORE) و از طرفی با هدف ایجاد تنوع در تولید محصولات و دارا بودن توجیه اقتصادی، از سال 1381 برنامه‌ریزی‌های لازم به منظور تولید سنگ آهن دانه‌بندی انجام و در برنامه‌های استخراج و تولید شرکت قرار گرفت که عملکرد آن کلا به مقدار 913هزار تن در حد 127درصد برنامه سال (تولید 720هزار تن) است.
د- کارخانه گندله‌سازی و تولید محصول:
با توجه به راه‌اندازی کارخانه گندله‌سازی اردکان و شروع عملیات بهره‌برداری آزمایشی مقدار 48322 تن گندله تولید شد.
رکوردهای جدید در عملکرد برنامه‌های استخراج و تولید محصولات کنسانتره سنگ آهن و دانه‌بندی در سال ۱۳۸۶:
1 - بالاترین میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در طول سال‌های بهره‌برداری در سه خط تولید به مقدار 5858هزار تن که حتی حدود 15درصد بیش از ظرفیت نهایی طرح و (به مقدار 51000هزار تن) بوده است.
۲ - بالاترین میزان تولید روزانه در مورخه ۹/ ۲/ ۱۳۸۵ به مقدار ۲۲۹۵۳تن.
3 - بیشترین تولید ماهیانه در سه خط تولید در بهمن‌ماه به مقدار 571000تن و کلا در چهار خط به مقدار 669هزار تن.
۴ - بالاترین میزان متوسط ضریب بازیافت سالانه در طول بهره‌برداری به مقدار ۲۷/۶۸درصد با توجه به عدم افزایش در میزان عیار (Fe) سنگ آهن خام ورودی به کارخانه.
5 - بالاترین میزان استخراج سالانه سنگ آهن مصرف در کارخانه فرآوری و تولید دانه‌بندی، به مقدار 11268هزار تن.
۶ - بیشترین تولید سنگ آهن دانه‌بندی در طول سال‌های بهره‌برداری (شروع سال ۱۳۸۱) به مقدار ۹۱۳هزار تن.
احداث خط چهارم کارخانه فرآوری
ظرفیت طرح: تولید سالانه ۷/۱میلیون تن کنسانتره سنگ آهن
کل سرمایه‌گذاری طرح: 686میلیارد ریال
سهم ارزی جزیی از جمع کل: ۱/۵۲میلیون دلار
شروع طرح: آذر 1383
خاتمه طرح و شروع راه‌اندازی: آخر مهرماه ۱۳۸۶ زودتر از برنامه زمانی طرح (آذرماه ۱۳۸۶ بوده).
تولید از ابتدا تا 29/2/1387: 964هزار تن
احداث کارخانه
گندله‌سازی اردکان
ظرفیت طرح: تولید سالانه ۴/۳میلیون تن گندله
کل سرمایه‌گذاری طرح: 2100میلیارد ریال
سهم ارزی جزئی از جمع کل: ۸/۱۰۸میلیون دلار
شروع طرح: آذر 1381
خاتمه طرح و شروع راه‌اندازی: شهریور ۱۳۸۶
تولید تاکنون: 210هزار تن
مشارکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در طرح‌های تولید فولاد
براساس بررسی‌های فنی و اقتصادی انجام شده توسط شرکت‌های فولاد ارفع و غدیر ایرانیان (سهامی خاص) مقرر گردیده است که کارخانه‌هایی جهت تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد در سه استان کشور اجرا گردد.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که طرح کارخانه گندله‌سازی اردکان را با هدف ایجاد ارزش افزوده در ماده معدنی تولیدی (کنسانتره سنگ‌آهن) اجرا نموده کاملا به این امر واقف بوده که تبدیل گندله به آهن اسفنجی و در نهایت شمش فولاد به دلایل ذیل توجیه‌پذیر می‌باشد:
1 - ایجاد ارزش افزوده در گندله‌های تولیدی پس از تبدیل به آهن اسفنجی و نهایتا محصولات فولادی.
۲ - وجود کارخانه‌های متعدد تولید محصولات نورد شده که نیاز به فولاد خام (شمش‌های فولادی) دارند.
3 - کمبود شمش فولاد حتی برای واحدهای موجود نورد به‌نحوی‌که طبق آمارهای منتشره هم‌اکنون کارخانجات نورد که توسط بخش‌ خصوصی احداث گردیده است با کمتر از 30 درصد ظرفیت اسمی مشغول به کار می‌باشند. که دلیل عمده آن کمبود شمش فولادی می‌باشد.
۴ - کمبود و افزایش شدید قیمت آهن قراضه و لزوم استفاده از آهن اسفنجی در کارخانجات فولاد‌سازی (مشابه فولاد آلیاژی یزد).
5 - افزایش تقاضا برای شمش‌های فولاد تولید داخل (باتوجه به افزایش شدید قیمت‌های جهانی فولاد خام)‌طرح‌های جدید احداث کارخانجات نورد در شروع راه‌اندازی و تولید آنها طی سال‌های آتی.
۶ - وجود ماده اولیه اصلی تولید فولاد (گندله) با استفاده از سنگ‌آهن داخلی و در نهایت کاهش قیمت تمام شده محصولات فولادی.
با عنایت به مراتب فوق و براساس تصویب هیات‌مدیره شرکت، موضوع در جلسه مورخ 1/11/84 مجمع عمومی فوق‌العاده مطرح و مشارکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در شرکت فولاد ارفع (سهامی خاص) به شماره ثبت 242295 و مشارکت در شرکت فولاد غدیر ایرانیان (سهامی خاص) به شماره ثبت 250203، مورد موافقت صاحبان سهام در مجمع عمومی فوق‌العاده قرار گرفت.
خلاصه گزارشی از وضعیت شرکت‌های فوق و طرح‌ها و اقدامات انجام یافته به شرح ذیل می‌باشد.
شرکت آهن و فولاد ارفع (سهامی خاص)
تاسیس شرکت:
شرکت در تاریخ 6/12/83 تاسیس و در تاریخ 16/12/83 طی شماره 242295 به ثبت رسید.
سهامداران شرکت:
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران 49 درصد
شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ۵/ ۱۹ درصد
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو 16 درصد
موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد ۱۵ درصد
سایر 5/ 0 درصد
جمع ۱۰۰ درصد


سرمایه شرکت:180 میلیارد ریال
پیش‌بینی عناوین طرح‌های اجرایی
مقدمتا اعلام می‌دارد که طرح‌های پیش‌بینی شده براساس نتایج حاصل از مطالعات و برنامه‌ریزی‌های انجام یافته در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و در قالب طرح‌های توسعه و افزایش ظرفیت فولاد جهت حصول به برنامه
تولید سالانه ۳۲ میلیون تن اجرا خواهد شد. در بررسی‌ها و مطالعات، موارد ذیل مورد توجه قرار گرفته است.
1 - دسترسی سریع و مناسب به نقاط کشور از طریق راه‌های اصلی و ارتباط با شبکه راه‌آهن سراسری.
۲ - نزدیکی به واحدهای تامین‌کننده مواد اولیه اصلی مورد نیاز شامل گندله‌سازی اردکان، معادن سنگ‌آهن جلال‌‌آباد زرند، واحد کک سازی زرند.
3 - امکان تامین نیازهای زیربنایی آب، برق، گاز.
۴ - وجود امکانات و دسترسی به تاسیسات زیربنایی اولیه.
5 - استعداد صنعتی شدن منطقه.
الف- طرح تولید فولاد در شهرستان اردکان استان یزد
1 - طرح در زمینی به وسعت 102 هکتار در مجاورت کارخانه گندله‌سازی اردکان وابسته به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اجرا خواهد شد.
۲ - ظرفیت طرح: تولید سالیانه ۸۰۰ هزار تن فولاد خام: شامل یک واحد احیاء مستقیم به روش میدرکس با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، یک واحد فولادسازی به روش قوس الکتریکی و یک واحد ریخته‌گری مداوم جهت تولید شمش فولاد (به‌صورت بیلت و بلوم) جهت مصرف در کارخانجات نورد مقاطع ساختمانی.
ب: طرح تولید فولاد در شهرستان زرند
استان کرمان
1 - موقعیت جغرافیایی: مجاورت کارخانه کک‌سازی زرند.
۲ - ظرفیت طرح: تولید ۸۵۰ هزار تن شمش فولادی به روش کوره بلند شامل تولید مقدار ۸۴۰ هزار تن چدن، مقدار ۸۹۰ هزار تن فولاد مذاب و ۸۵۰ هزار تن شمش فولاد.
3 - ماده اولیه اصلی شامل 4/1 میلیون تن سنگ‌آهن دانه‌بندی (کوره بلند) و 465 هزار تن کک که به ترتیب از معادن سنگ‌آهن جلال‌آباد و کک‌سازی زرند تامین می‌گردد.
ج: طرح تولید فولاد در شهرستان ماهنشان
استان زنجان
ظرفیت طرح تولید ۵۵۰ هزار تن شمش فولاد در یک واحد ذوب و ریخته‌گری به روش احیا مستقیم.
ماده اولیه اصلی: در مرحله اول با استفاده از قراضه به مقدار 600 هزار تن در سال و در مراحل بعدی از آهن اسفنجی.
شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان (سهامی خاص)
1 - عنوان طرح: احیا مستقیم غدیر ایرانیان.
۲ - دستگاه اجرایی: شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان (سهام خاص).
3 - ظرفیت طرح: تولید سالیانه 800 هزار تن آهن اسفنجی به روش میدرکس.
توضیح آنکه شرکت ایرتیک (یکی از اعضا کنسرسیوم طرف قرارداد) لیسانس طراحی و ساخت واحدهای احیا مستقیم را از شرکت میدرکس دریافت نموده است.
4 - نوع و میزان مواد اولیه مصرفی و انرژی:
گندله به میزان ۱۲۰۰ هزار تن(با فرض مصرف ۵/۱ تن گندله برای تولید یک تن آهن اسفنجی) که از کارخانه گندله‌سازی اردکان که در جوار کارخانه می‌باشد تامین می‌گردد.
5 - تفاهم‌نامه اجرای طرح با کنسرسیوم ایریتک و ایراسکو به‌صورت Turn Key (کلید در درست) به مبلغ 97 میلیون یورو امضا و گشایش اعتبارات اسنادی در تاریخ 6/10/85 به عمل آمد و در شهریور ماه 1386 عملی گردید.
۶ - زمانبندی اجرا:
زمان اجرای طرح از تاریخ تنفیذ قرارداد به مدت 30 ماه پیش‌بینی شده است. توضیح آنکه طبق توافق تاریخ شروع طرح 1/4/86 منظور و برنامه‌ زمانی براساس این تاریخ تنظیم می‌گردد.
۷ - سرمایه شرکت و ترکیب سهامداران:
سرمایه شرکت 260 میلیارد ریال می‌باشد.
سهامداران عبارتند از:
شرکت سرمایه‌گذاری غدیر 40 درصد سهام
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ۱۰ درصد سهام
شرکت فولاد آلیاژی ایران 25 درصد سهام
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ۲۵ درصد سهام
جمع 100 درصد