استقبال از تعامل گروه صنعتی گلرنگ و دانشگاهیان در جشنواره ملی حرکت

در اولین «جشنواره ملی حرکت از علم تا عمل» که به معرفی دستاوردهای انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های کشور اختصاص داشت و با همکاری «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» و «دانشگاه تهران» از ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت‌ماه در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار گردید، لوح تقدیر «کارآفرین برگزیده حوزه صنعت و دانشگاه» با امضای وزیر محترم علوم، به استاد حاج محمد کریم فضلی؛ بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ اهداء شد. این لوح تقدیر توسط مهندس مهدی فضلی؛ مدیرعامل گروه صنعتی گلرنگ به نمایندگی از بنیانگذار این گروه پرتلاش صنعتی طی مراسم اختتامیه جشنواره ملی حرکت دریافت گردید. گروه صنعتی گلرنگ که پیش از این جوایزی چون: کارآفرین و کارفرمای برتر کشور از سوی وزارت کار و امور اجتماعی در سال ۱۳۸۴ و صادرکننده نمونه کشور در سال ۱۳۸۳ را اخذ کرده بود، در سال ۸۶ نیز نشان طلای تحقیق و توسعه را از سوی وزیر محترم صنایع برای فعالیت‌های تحقیقاتی شرکت پاکشو (از شرکت‌های عضو گروه) دریافت کرد. در زمینه تعامل صنعت و دانشگاه نیز این گروه صنعتی با راه‌اندازی مرکز جامع علمی و کاربردی گلرنگ قدم‌های موثری را در جهت ارتباط مثمرثمر عرصه‌های عملی و صنعتی با حوزه‌های علمی و دانشگاهی برداشته است. از همین رو غرفه دانشگاه جامع علمی - کاربردی گلرنگ در اولین جشنواره ملی حرکت، مورد استقبال دانشجویان و اساتید محترم قرار گرفت. جناب آقای دکتراسلامی مدیر محترم اداره کل امور فرهنگی وزارت علوم در همین رابطه و طی بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دانشجویی بیان داشت: «باید نمونه‌هایی مانند دانشگاه جامع علمی - کاربردی گلرنگ معرفی شود تا الگویی برای دیگر صنایع باشد و آنها نیز دست به چنین اقداماتی بزنند و بستر خوبی برای تعامل صنعت و دانشگاه فراهم شود.» وی تأکید کرد: «در این میان، بهره‌وری صنایع نیز با احداث این مراکز دانشگاهی بالا خواهد رفت، چراکه آنها دانش‌آموختگان را آن‌گونه تربیت می‌کنند که بدان نیاز دارند.» وی گفت: «انتظار می‌رود گلرنگ در این زمینه فرهنگ‌سازی کند و با معرفی دانشگاه خود این پدیده نیکو را تبلیغ نماید. در حال حاضر بسیار ارزشمند است که در گروه صنعتی گلرنگ فضایی دانشگاهی وجود دارد که در آن دانشجویان پذیرفته شده و آموزش‌ صورت می‌گیرد.» با توجه به اهمیت تعیین‌کننده تعامل مثبت و سازنده بین صنعت و دانشگاه، در ادامه گفت‌وگوی بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ با «جشن‌نامه ملی حرکت» را در همین رابطه می‌خوانیم:

همراهی صنعت و دانشگاه؛ زمینه‌ساز توسعه متوازن

حضرتعالی به‌عنوان یکی از کارآفرینان برتر کشور که در این زمینه جوایز و تقدیرنامه‌های متعددی نیز دریافت نموده‌اید و همچنین به‌عنوان بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ لطفا نظرتان را در باب لزوم تعامل و ارتباط صنعت و دانشگاه بیان نمایید.

شاید بهترین تعبیری که بتوان از این تعامل به دست داد این نکته است که صنعتگران و دانشگاهیان گرانقدر برای توسعه و تعالی ایران و ایرانی بال‌هایی برای پرواز و اوج گرفتن هرچه متعالی‌تر محسوب می‌شوند و همراهی، توازن و هماهنگی این بال‌ها به حق، یکی از مهم‌ترین راه‌های ایجاد پیشرفت متوازن و موزون است. صنعت بدون دانشگاه و دانشگاه به‌دور از صنعت بخش بزرگی از تأثیرگذاری مثبت اجتماعی را از دست خواهند داد، چراکه صنعت عرصه تلاش عملی و عملیاتی نمودن تئوری‌های علمی است و اگر در مسیر این عمل و حرکت صنعتی به دانش و دانشگاهیان بی‌توجهی شود قطعاً نتیجه مطلوب به دست نخواهد آمد و از آن سو تئوری‌ها و تجربه‌های علمی نیز اگر نتوانند به بهترین شیوه عملیاتی شده و در عرصه عمل متحقق گردند آن‌گونه که باید و شاید به نتایج مورد نظر منجر نخواهند شد. به‌تصور بنده لزوم همراهی و تعامل نزدیک صنعت و دانشگاه برای تمامی علاقمندان به پیشرفت و توسعه سرزمین عزیزمان بدیهی و غیرقابل تردید است.

گروه صنعتی گلرنگ در جهت ارتباط سازنده با دانشگاه چه تجربیاتی داشته است؟

گروه صنعتی گلرنگ طی چندین دهه فعالیت پیگیر خود در عرصه صنعت و کارآفرینی همواره کوشیده است تا از نگاه علمی و از آموخته‌های اهالی معظم علم و دانش بهره‌مند باشد و اتفاقاً توجه جدی به همین مساله را می‌توان به‌عنوان یکی از عوامل توفیق این مجموعه به حساب می‌آورد. دعوت از کارشناسان دانشگاهی، تجهیز آزمایشگاه‌ها و حمایت از فعالیت‌ جدی واحد تحقیق و توسعه (R & D) از نشانه‌های همین رویکرد است. تا آنجا که در سال ۸۶ واحد تحقیق و توسعه

(R & D) شرکت پاکشو (از شرکت‌های عضو گروه صنعتی گلرنگ) موفق به دریافت نشان طلای تحقیق و توسعه از دست وزیر محترم صنایع و معادن گردید. به عبارتی باید بین این جایزه و جوایز دیگری چون انتخاب به‌عنوان صادرکننده نمونه و برگزیده شدن به‌عنوان کارآفرین و کارفرمای برتر کشور ارتباطی را برقرار کرد که نشان‌دهنده زمینه‌سازی فعالیت علمی و بهره‌گیری از افراد متخصص دانشگاهی در رسیدن به نتایج مطلوب در عرصه صنعت و کارآفرینی است.

مجموعه گروه صنعتی گلرنگ بنا بر همین دیدگاه‌های جنابعالی به راه‌اندازی دانشگاه جامع علمی - کاربردی گلرنگ دست زده است که می‌تواند تجربه جالبی در عرصه پیوند صنعت و دانشگاه باشد. این اقدام با چه اهدافی صورت گرفته است؟

ایجاد دانشگاه گلرنگ و تلاش برای تقویت مداوم آن با همان دغدغه‌های فوق‌الذکر صورت گرفته است. به عبارتی ما با تأسیس این دانشگاه کوشیده‌ایم تا به‌طور عینی و به معنای واقعی کلمه پیوندی مثمرثمر بین صنعت و دانشگاه ایجاد نماییم.

در پایان دوست داشتیم نظرتان را درباره انجمن‌های علمی دانشجویی به‌عنوان پلی رابط بین صنعت و دانشگاه بدانیم.

در این زمینه می‌توان گفت که انجمن‌های علمی دانشجویی از توانمندی بسیاری برای بالفعل نمودن استعداد علمی دانشجویان عزیز و آینده‌ساز ایران اسلامی برخوردارند و به نظر می‌رسد که این انجمن‌ها در سال‌های اخیر به دنبال ارتباط بهتر صنعت و دانشگاه و نهادینه و تثبیت شدن این ارتباط هستند که همین جا، جا دارد از تلاش همه دست‌اندرکاران این عرصه ارزشمند علمی به سهم خود تشکر و قدردانی نمایم.

لوح تقدیر «کارآفرین برگزیده حوزه صنعت و دانشگاه» را مدیرعامل گروه صنعتی گلرنگ

مهندس مهدی فضلی به‌نمایندگی از بنیانگذار گروه از معاون محترم فرهنگی وزارت علوم دریافت می‌کند