سهامداران بخش خصوصی بانک ملت دیواندری را برگزیدند
دیواندری برگزیده ائتلاف بخش‌خصوصی
از دیگر مصوبات مهم مجمع عمومی عادی سالانه بانک ملت، انتخاب اعضای فعلی هیات مدیره برای یک دوره دوساله دیگر بود.
نکته حائز اهمیت در این دوره از انتخابات هیات مدیره بانک ملت، برگزیده شدن دکتر علی دیواندری، مدیرعامل و رییس هیات مدیره این بانک از سوی سهامداران بخش‌خصوصی بانک ملت به عنوان عضو هیات مدیره بود.

در دوره قبل، دکتر دیواندری به نمایندگی از دولت ریاست هیات مدیره و مدیرعاملی بانک ملت را به عهده داشت اما در این انتخابات، ائتلافی از سهامداران بخش خصوصی بانک ملت، وی را به عنوان عضو هیات مدیره برگزیدند تا این بار دکتر دیواندری مدیریت بانک ملت را با نمایندگی بخش‌خصوصی برعهده بگیرد.
ترکیب اعضای هیات مدیره بانک ملت در این دوره عبارت است؛ یک نماینده از طرف دولت، یک نماینده از طرف شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین، نماینده شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان خوزستان، نماینده سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان فارس و دکتر علی دیواندری به نمایندگی از طرف سهامداران خصوصی بانک ملت.
از دیگر مصوبات مجمع یادشده انتخاب روزنامه‌های دنیای‌اقتصاد و جمهوری‌اسلامی به عنوان روزنامه رسمی بانک برای سال ۹۰ و انتخاب مجدد سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی بود.
بانک ملت، امید نظام اقتصادی کشور
دکتر اصغر ابوالحسنی، معاون بانک و بیمه وزیر اقتصاد به عنوان نماینده دولت، ریاست مجمع عمومی بانک ملت را به عهده داشت. وی در آغاز این جلسه با اشاره به عملکرد چند سال گذشته بانک ملت گفت: بانک ملت نخستین بانک دولتی است که پس از قانون اصل ۴۴ واگذار شد و این امر نشان‌دهنده چابکی خاص این بانک می‌باشد. وی افزود: بانک ملت به دلیل همین چابکی توانست به سرعت ساختار دولتی خود را اصلاح کند و وارد بازار رقابتی شود.
به گفته ابوالحسنی در واقع این بانک یکی از امیدهای نظام اقتصادی کشور است. وی با اشاره به فعالیت‌های بانک ملت در زمینه فناوری اطلاعات گفت: این بانک پس از هدفمندسازی یارانه‌ها نشان داد که از ساختار قوی فناوری اطلاعات برخوردار است و جای هیچ‌گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
به گفته معاون بانک و بیمه وزیر اقتصاد، بانک ملت تاکنون توانسته مشتریان بسیار خوبی را جذب و نگهداری کند و پا به هر عرصه‌ای که گذاشته موجب نگرانی رقبای خود شده است.
گزارش عملکرد بانک ملت
گزارش عملکرد هیات مدیره بانک ملت به مجمع عمومی توسط دکتر دیواندری قرائت شد. به گفته وی در سال مالی ۸۹ با همت و تلاش هیات مدیره و کارکنان بانک ملت و همکاری سهامداران این بانک، EPS پیش‌بینی شده با ۷۸ درصد تعدیل مثبت همراه بود و سرمایه ثبتی بانک از ۱۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۱۶ هزار میلیارد ریال افزایش یافت و با بهینه‌سازی عملیات و خدمات، سود خالصی به میزان ۶ هزار و ۵۸۴ میلیارد ریال حاصل گردید تا به هر سهم سهامداران، سودی معادل ۴۱۱ ریال تعلق گیرد.
دکتر دیواندری تاکید کرد: بانک ملت در سال 89 با هدف تحکیم و بهینه سازی جایگاه بانک در شبکه بانکی کشور از طریق بازنگری در ساختارها و فرآیندهای داخلی و توسعه کیفی شعب، ارتقای زیرساخت‌های بانکداری الکترونیک، فعالیت جدی در مقوله سرمایه‌گذاری، تولید محصولات و خدمات جدید بانکی و ارتقای سطح دانش و اطلاعات کارکنان جهت ارائه خدمات بهتر به مشتریان، نقش خود را به عنوان بانک پیشرو به خوبی ایفا نموده است.
جایگاه بانک در بین بانک‌های تجاری
بنابر گزارش هیات مدیره بانک ملت، این بانک با عملکرد مطلوب خود به رده هفتم فهرست یکصد شرکت برتر ایران صعود کرده است.
براساس اعلام سازمان مدیریت صنعتی، بانک ملت موفق شده تا جایگاه خود را در میان ۱۰ شرکت برتر کشور در سال گذشته، یک رتبه ارتقا دهد و جایگاه هفتم را از آن خود کند.
وضعیت رقابتی بانک ملت در بین بانک‌های تجاری به شرح ذیل است:
* رتبه اول بانک‌های تجاری به لحاظ سرانه شعب در جذب منابع
* رتبه اول بانک‌های تجاری در کاهش نسبت مطالبات به مصارف
* رتبه اول بانک‌های تجاری به لحاظ جذب سپرده‌های ارزی
* رتبه اول بانک‌های تجاری به لحاظ جذب منابع ارزی
*رتبه اول بانک‌های تجاری در کاهش کل اقلام معوق
* رتبه اول بانک‌های تجاری در کاهش مانده مطالبات معوق ومشکوک‌الوصول
* رتبه اول بانک‌های تجاری به لحاظ سرانه شعب در جذب چهار سپرده اصلی
* رتبه اول بانک‌های تجاری به لحاظ مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه جاری ریالی
* رتبه دوم بانک‌های تجاری در جذب سپرده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت
* رتبه دوم بانک‌های تجاری در کل مصارف
* رتبه دوم بانک‌های تجاری در صدور ضمانتنامه
* رتبه دوم بانک‌های تجاری در گشایش اعتبارات اسنادی
* رتبه دوم بانک‌های تجاری در جذب چهار سپرده ریالی
جایگاه در بازار
بانک ملت در سال ۱۳۸۸ از کل منابع بانکی معادل ۹/۲۳ درصد سهم داشته است که در سال ۱۳۸۹ این سهم به ۲۵ درصد افزایش یافته است. همچنین این بانک در سال ۱۳۸۸ از کل مصارف بانکی سهمی معادل ۱/۲۱ درصد داشته که در سال گذشته این سهم به ۳/۲۲ درصد افزایش یافته است.
در سال 1388 سهم بانک ملت از نقدینگی کل کشور معادل 4/13 درصد بوده که در سال 1389 به 14 درصد افزایش یافته است.
سهم درصد عقود مشارکتی بانک ملت در سال ۱۳۸۸ در بین بانک‌های تجاری ۳/۲۳ درصد گزارش شده در حالی که این سهم در پایان سال ۱۳۸۹ به ۵/۳۱ درصد ارتقا یافته است.
همچنین سهم از ضمانت‌نامه‌های بانکی بانک ملت در سال 1388 معادل 9/23 درصد و در سال 1389 معادل 3/27 درصد گزارش شده است.
بانک ملت در بورس
سهم بانک ملت در تاریخ 22/11/1387 در بورس اوراق بهادار تهران در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی با نماد «وبملت» درج شده است. وضعیت سهم این بانک نشان می‌دهد، بازده هر سهم بانک ملت طی سال مالی 1389 معادل 5/87 درصد بوده که نسبت به بازده هر سهم سال 1388 معادل 98 درصد رشد داشته است. بنابر گزارش هیات مدیره بانک ملت، در 29/12/1389 تعداد سهام معامله شده این بانک معادل 4 میلیارد و 841 میلیون و 923 هزار و 339 سهم بوده است.
ارزش سهام معامله شده در تاریخ یادشده معادل ۳ هزار و ۸۳۰ میلیارد و ۵۵۶ میلیون ریال و تعداد روزهای باز بودن نماد تا این تاریخ ۲۲۵ روز گزارش شده است. ارزش بازار این سهم در مقطع ۲۹/۱۲/۸۹ معادل ۳۳ هزار و ۳۱۲ میلیارد ریال بوده است. قیمت هر سهم بانک ملت هم در پایان سال گذشته با سرمایه ۱۳ هزار و ۱۰۰ میلیون ریال معادل ۲ هزار و ۸۲ ریال گزارش شده است. سرمایه این بانک در سال ۱۳۹۰ به ۱۶ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
بیش از 95 درصد صاحبان سهام بانک ملت پنج‌شنبه گذشته در سالن اندیشه حوزه هنری گردهم آمدند تا با برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه این بانک ضمن بررسی عملکرد سال مالی منتهی به 29/12/1389 بانک ملت در مورد برنامه‌‌های آتی هیات مدیره تصمیم‌گیری کنند. از مهم‌ترین مصوبات این مجمع می‌توان به تصویب صورت‌‌های مالی سال 89 و تقسیم 80 ریال سود نقدی به ازای هر سهم بانک ملت برای عملکرد سال گذشته اشاره کرد. EPS تحقق یافته این بانک در سال 89 معادل 411 ریال اعلام شد که با تصویب پرداخت مبلغ 80 ریال سود نقدی به ازای هر سهم، باقیمانده این مبلغ برای افزایش سرمایه بانک در نظر گرفته شد. سرمایه بانک ملت در حال حاضر 16 هزار میلیارد ریال است که با مجوز مجمع عمومی فوق‌العاده، افزایش آن تا 20 هزار میلیارد ریال در دستور کار می‌باشد.