در هفته صنعت و معدن
۳۰ واحد نمونه استان اصفهان معرفی شدند
همایش بزرگداشت هفته صنعت و معدن با حضور استاندار، نمایندگان اعضای شورای شهر، و مدیران استان اصفهان و جمع کثیری از فعالان عرصه تولید و صنعت، توسط خانه صنعت و معدن و سازمان صنایع و معادن اصفهان در این شهر برگزار شد و ۳۰ واحد تولیدی و صنعتی برگزیده، موفق به دریافت لوح تقدیر شدند. استاندار اصفهان در این همایش گفت: عدم ثبات در نظام مدیریتی، رعایت نشدن استانداردهای جهانی در تولید محصولات و عدم احترام به مالکیت خصوصی، فقدان فضای آرام کسب و کار، اصلاح قوانین و فرهنگ کار، کنترل شوکهای ناشی از تنشهای سیاسی مهمترین چالشهای پیش روی بخش تولیددر کشور می باشند.
ذاکر اصفهانی در این خصوص از اتاق فکری خبر داد که از تمامی استانداران کشور تشکیل شده است و افزود: با هدف استفاده از تمام پتانسیلهای بالقوه در فضای کسب وکار و شناسایی ظرفیتها، نقاط ضعف و قوت، آسیبها و آفتهای احتمالی موجود این اتاق فکر برگزار می شود. وی افزود: امروزه در بستر جهانی سازی ما چه بخواهیم و چه نخواهیم و چه جهانی سازی را پروژه غرب بدانیم یا از آن بعنوان یک پروسه و یک فرایند یاد کنیم، بهر تقدیر در دنیا یک بازاری شکل گرفته است و کسانی که بتوانند در این بازار سهم بیشتری به خود اختصاص بدهند یقینا پیروز میدان خواهند بود.
رئیس ستاد جهاد اقتصادی کشور گفت: ما بعنوان یک کشور تک محصولی، تمام نگاه مان به نفت است و چون تصور می کنیم که نفتی هست بنابراین برای آینده نگرانی نداریم و این موضوع باعث شده است تلاش و کوشش کمتری صورت بگیرد.
علیرضا ذاکر اصفهانی گفت: فضای غیر رقابتی باعث کم شدن صادرات و کم شدن صادرا ت باعث کاهش انگیزه برای تولید می شود و این موضوع زمینهساز ورود کالاهای خارجی می شود. وی تاکید کرد: برای ما کار و تولید ارزشمند است و امروز شرایط خوبی در صنعت، معدن و کشاورزی در استان اصفهان حاکم است ولی ما هم اکنون از حداقل ظرفیتها داریم استفاده می کنیم.
معاون برنامه ریزی، توسعه و فناوری سازمان صنایع و معادن استان اصفهان نیز در این همایش گفت: ما در شرایطی روز صنعت و معدن را گرامی می داریم که اواخر سال گذشته، طرح هدفمندی یارانهها اجرا شد و خیلیها از ناموفق بودن این طرح در بخش صنعت و معدن خبر می دادند، ولی با تلاش صنعتگران و معدن کاران و حمایت دستگاههای اجرایی استان، توانستیم ضمن حفظ جایگاه اول کشور در بخش صنعت، در خیلی از موارد دیگر هم ارتقاء جایگاه داشته باشیم. بهمن پرویزی ازجمله برنامههای آتی این سازمان را تسریع در تکمیل طرحهای صنعتی و معدنی که پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰درصد دارند، ذکر کرد و حفظ و ارتقای جایگاه نخست استان اصفهان در سطح کشور و حمایت از طرحهای دانش بنیان را از دیگر برنامههای آتی سازمان خواند.
وی خاطر نشان ساخت: بر اساس طرح تحول توانستیم واحدهای آسیب پذیر را شناسایی کنیم و در جهت برطرف کردن مشکلات آنها گام برداریم و هم اکنون حدود ۵۰۰ واحد آسیب پذیر را شناسایی و به بانک ملی معرفی کردهایم که موفق شده اند حدود ۲۴۰ میلیارد تومان از خط اعتباری که در بحث انرژی مشخص شده است، قرار داد ببندند و این موفقیت بزرگی است که در بحث هدفمند سازی یارانهها داشتهایم.
پرویزی، خانه صنعت و معدن و سازمان صنایع و معادن و اتاق بازرگانی صنایع و معادن استان و همچنین تشکلهای اقتصادی را همانند بالهای پرواز حوزه صنعت و معدن دانست و افزود: وفاق و همدلی بخش خصوصی و دولتی بسیاری از مشکلات را در حوزه صنعت و معدن حل کرده است و امیدواریم با بیشتر کردن این همکاریها صنعت و معدن را به جایگاه اصلی خودش برسانیم.
رئیس خانه صنعت و معدن اصفهان نیز گفت: پس از بررسی دقیق مستندات هیئت داوران که متشکل از نمایندگان خانه صنعت و معدن اصفهان، سازمان صنایع و معادن استان و روسای انجمنهای تخصصی صنایع همگن مربوطه می باشد و پس از جمع بندی ارزیابیهای داوران واحدهای نمونه و ممتاز انتخاب شدند.
سید عبدالوهاب سهل آبادی افزود: آمار و اطلاعات سال ۸۹ برحسب پیشرفت واحدها نسبت به سال ۸۸ ارزیابی و همچنین ترازنامههای مالی و مستندات آنها نیز بررسی شد. وی افزود: میزان کل فروش، سود عملیاتی قبل از کسر مالیات، سرمایه در گردش، سرمایه ثابت، سرمایه ثبت شده، هزینه انرژی مصرفی، افزایش اشتغال زایی، هزینه تحقیق و نو آوری، هزینه آموزش نیروی انسانی، ارزش موجودی انبار و کالاهای ساخته شده، میزان کل صادرات، تعداد مراکز خدمات پس از فروش، مدت زمان گارانتی محصول را از مهمترین ملاکهای ارزیابی در انتخاب واحدهای نمونه دانست.
نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه نرخ سود تسهیلات بانکی و جرایم دیر کرد آن شرایط دشواری را برای صنعتگران ایجاد کرده است، از مسولان خواست به این معضل رسیدگی کنند و تصریح کرد: اگر واحد صنعتی یا معدنی بیش از سه بار جزو واحدهای نمونه صنعتی شناخته شده باشد در شاخصههای ارزیابی جزو واحدهای ممتاز می باشد.
رئیس خانه صنعت و معدن اصفهان در این همایش با مخاطب قرار دادن نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: صنعتگران ما هم مثل بقیه شهروندان اصفهانی از بحث زاینده رود دلگیر هستند. سهل آبادی یادآور شد: زمانی که اصفهان بعنوان پایتخت ایران در دوران صفویه انتخاب شد بدون شک یکی از مهمترین اولویتهایش وجود زاینده رود بود.
رئیس کانون کارفرمایان تاکید کرد: اگرچه ما به مسائل و مشکلات طبیعی واقف هستیم، اما مردم گلهمند هستند چرا که اگر ۶ سال پیش با ۷۵۰ میلیارد تومان می توانستیم پروژه آب بهشت آباد را اجرایی کنیم و نکردیم، امروز به ۱۳۰۰ میلیارد تومان و ۸ سال زمان نیاز داریم.
سهل آبادی همچنین ضمن اشاره به اعلام آمادگی صنعتگران اصفهانی در بحث سرمایه گذاری در تولید خودروی ملی در اصفهان گفت: ما در بحث تولید خودروی ملی با اینکه وقت زیادی گذاشتهایم اما هنوز چندان موفق نبودهایم.
در این همایش در گروه صنایع غذایی واحدهای تولیدی آرد جرعه، قند اصفهان و صنایع غذایی چیکا، در گروه فلزات اساسی واحدهای فولاد مبارکه سپاهان،هامون نایزه، صنایع مس قائم، بوذرجمهر صنعت، در گروه فلزی واحدهای گروه صنعتی انتخاب، جهان ترمز کاشان و تولیدی تحقیقاتی مبارز، در گروه نساجی واحدهای صنایع نساجی فرخ سپهر کاشان، تمدن فرش کاشان، نساجی تجارت، مان ریس و ایران نو بافت، در گروه معدن واحدهای سرب و روی تیران، معادن سنگ ایروانی و طلوع سنگ، در گروه شیمیایی واحدهای نیرو کلر، سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران و تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی (دی ام تی)، در گروه کانیهای غیرفلزی واحدهای سیمان سپاهان، سیمان اردستان، کاشی مرجان و کاشی نیلو در گروه برق و الکترونیک واحدهای ؛ مجتمع صنعتی سپاهان باطری، و صنایع شایان سیمکان و در گروه پژوهش واحد فراکوش سپاهان و شرکت باما بعنوان واحدهای صنعتی و معدنی نمونه در سال ۱۳۸۹ در استان اصفهان شناخته شدند.
دنیای اقتصاد - محمد بهرامی - در شرایطی در هفته صنعت و معدن بسر می بریم که مسئولان هنوز در بحث هدفمندی یارانهها در بخش تولیدی کشور به جمعبندی و نتیجه گیری خاصی نرسیدهاند و چه بسیار واحدهای تولیدی که با مشکلات ناشی از حذف یارانهها دست و پنجه نرم می کنند و هنوز موفق نشده اند خود را با طرح مذکور وفق دهند و خیلیها تصمیم به تعطیلی واحد خود گرفتند، چرا که در بحث انرژی مخصوصا برق و گاز با مشکلات عدیده ای مواجهه شدند و هیچگاه حمایتهایی که در قانون هدفمندی یارانهها از آن سخن به میان آمده بود در مورد این واحدها عملی نشد، انتظار این است که به جای کلی گویی و ارائه آمارهای بحث برانگیز، سیاستهای واضح، روشن و کاربردی تری در این حوزه اتخاذ شود چرا که واضح و مبرهن است که صنعت در هر کشور یکی از زیرساختهای مهم برای سایر فعالان عرصه تولید است و بر کسی پوشیده نیست که مختل شدن فعالیتهای بخش مذکور چه پیامدهای سنگینی برای کشور خواهد داشت.
ارسال نظر