مجمع عمومی عادی سالانه مجتمع فولاد خراسان تقسیم 350 ریال سود به ازای هر سهم سال 89 این شرکت را تصویب کرد.

در این مجمع که با حضور ۵۹/۹۷ درصد سهامداران شرکت برگزار شد علاوه بر تصویب صورت‌های سود و زیان و ترازنامه شرکت، مبلغ ۷۰۰ میلیارد ریال سود قابل تقسیم به سهامداران، مورد تصویب قرار گرفت.
براساس تصمیمات این مجمع روزنامه‌های «خراسان» و «دنیای‌اقتصاد» به‌عنوان روزنامه کثیرالانتشار و موسسه حسابرسی بهراد مشار به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت و موسسه حسابرسی اصول اندیشه به‌عنوان بازرس علی‌البدل برای سال مالی 90 انتخاب شدند.
این مجمع توسط آقای سیدمجید موسویان به عنوان رییس، آقایان مرتضی علی‌اکبری و منصور صهبا به‌عنوان ناظر و آقای سیدحسین احمدی سلیمانی به عنوان منشی جلسه اداره شد.


مرور کلی بر وضعیت و تحولات صنعت فولاد
صنعت فولاد یکی از صنایع استراتژیک و از پایه‌های مهم اقتصاد هر کشوری است. تولید فولاد جهان در سال 2010 بالغ بر 4/1 میلیارد تن بوده است و پیش‌بینی می‌شود در سال 2020 به 2 میلیارد تن برسد.
ایران در حال حاضر با تولید حدود یازده میلیون تن فولاد خام و مصرف بیش از ۱۷ میلیون تن فولاد هفدهمین تولیدکننده فولاد در دنیا و بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده فولاد در خاورمیانه می‌باشد.
در سند چشم‌انداز 1404 برنامه جامع تولید فولاد کشور 55 میلیون تن پیش‌بینی شده است. برآورد می‌شود از این مقدار 45 میلیون تن در داخل کشور مصرف و حدود 10 میلیون تن به بازارهای جهانی عرضه گردد. در این راستا ضرورت توجه به بازارهای صادراتی و همچنین احداث طرح‌های توسعه برای تکمیل زنجیره تولید فولاد از مرحله سنگ‌آهن و توسعه واحدهای بالادستی محصول نهایی جهت تامین مواد اولیه تولید و ایجاد ارزش افزوده بالاتر یکی از ضرورت‌های صنعت فولاد است.


نگاهی به عملکرد فولاد خراسان
شرکت مجتمع فولاد خراسان در سال 1389 با تولید 576 هزار تن فولاد خام و 585 هزار تن محصولات سبک ساختمانی و 613 هزار تن آهن اسفنجی شامل تولید دو واحد احیای مستقیم، رتبه چهارم را در بین شرکت‌های فولادی به خود اختصاص داده است.
همچنین شرکت در بین شرکت‌های تولیدکننده میلگرد در صنعت فولاد با حجم فروش به مبلغ سه هزار و ۹۶۱ میلیارد و ۶۰۱ میلیون ریال در رده سوم قرار دارد. همچنین سهم فروش محصولات مختلف این شرکت از کل بازار داخلی در سال ۸۹ معادل ۱۷ درصد بوده است.
در همین حال درآمد حاصل از فروش سال 89 فولاد خراسان در مقایسه با سال مالی 88 معادل 15 درصد افزایش نشان می‌دهد.
این در حالی است که تکنولوژی به کار گرفته شده در شرکت مجتمع فولاد خراسان منطبق با آخرین تکنولوژی روز اروپا بوده و محصولات تولیدی شرکت که عمدتا میلگرد آجدار ۴۰۰ است، مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره ۳۱۳۲ می‌باشد و در مقایسه با سایر میلگردهای تولیدی در داخل کشور از کیفیت مطلوب‌تری برخوردار است.
براساس صورت‌های مالی 12 ماهه، فولاد خراسان در سال 89 مبلغ 456 ریال سود برای هر سهم محقق کرد که این رقم در مقایسه با سود 14 ریالی سال مالی 88 معادل 3157 درصد افزایش داشته است.
در همین حال فولاد خراسان برای سال مالی آینده مبلغ ۴ هزار و ۷۷۴ میلیارد ریال درآمد حاصل از فروش پیش‌بینی کرده است. همچنین سود عملیاتی و سود خالص سال ۹۰ فولاد خراسان به ترتیب مبالغ یک هزار و ۸۵ میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال و ۸۰۴ میلیارد و ۴۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر مجموع تولیدات محصولات سبک ساختمانی، فولادسازی و مدول دو احیای مستقیم سال 90 «فولاد خراسان» معادل یک میلیون و 850 هزار تن پیش‌بینی شده است.
بر این اساس سود هر سهم سال ۹۰ فولاد خراسان مبلغ ۴۰۲ ریال برای هر سهم پیش‌بینی شده است.

اطلاعات طرح‌های توسعه شرکت
طرح‌ احداث واحد فولادسازی شماره 2 با ظرفیت 720 هزار تن در سال: شرکت مجتمع فولاد خراسان به منظور افزایش ظرفیت تولید و تنوع بخشی محصولات تولیدی و نیز به منظور هم‌راستایی با سند برنامه پنجم توسعه و استفاده از پتانسیل‌های بالقوه شرکت، تامین تقاضای بازار داخلی و صادراتی فولاد خام و افزایش ارزش افزوده، طرح توسعه واحد فولادسازی با ظرفیت 720 هزار تن بیلت در سال را در دست اجرا دارد.
مخارج سرمایه‌گذاری این طرح مطابق با آخرین برآورد انجام شده شامل ۶۵/۵۷ میلیون یورو بهای تجهیزات ساخت خارج و ۱۲۴۳ میلیون ریال بهای تجهیزات ساخت داخل، مخارج سویل، اسکلت فلزی، نصب و امکانات زیر بنایی است. همچنین مطابق با بخش مالی طرح توجیه فنی و اقتصادی انجام شده، سرمایه درگردش مورد نیاز پروژه ۲۰۹ میلیارد و ۴۷۳ میلیون ریال برآورد شده است. قرارداد ساخت تجهیزات به مبلغ ۱۰۲ میلیون و ۸۳۰ هزار یورو با کنسرسیوم ایریتک- ایراسکو منعقد شده و عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱۳۸۸ شروع شده است. پیشرفت فیزیکی پروژه در پایان سال ۱۳۸۹ حدود ۱۱ درصد می‌باشد.
پیش‌بینی شده است که مبلغ 750 میلیارد ریال از منابع مورد نیاز از طریق تسهیلات دریافتی از بانک تجارت و مبلغ 12 میلیون یورو از محل تسهیلات ارزی خارجی و الباقی از محل آورده سهامداران تامین شود.
طرح احداث واحد گندله‌سازی به ظرفیت ۵/۲ میلیون تن در سال: فولاد خراسان به منظور تکمیل زنجیره تولید و چرخه تامین مواد اولیه و دسترسی به سنگ آهن معادن سنگان خواف و تامین مواد اولیه مدول یک و دو احیای مستقیم، افزایش ارزش افزوده و کاهش مخاطرات تولید، ایجاد واحد گندله‌سازی با ظرفیت ۵/۲ میلیون تن در سال را در دست اجرا دارد.
مطالعات امکان‌سنجی و طرح توجیه فنی و اقتصادی اولیه این پروژه در سال 1387 انجام شده است و طبق مطالعات مالی و اقتصادی مخارج سرمایه‌گذاری این طرح شامل 81118 هزار یورو مخارج ارزش و 652 میلیارد و 489 میلیون ریال مخارج ریالی است. سرمایه در گردش مورد نیاز پروژه 532 میلیارد و 818 میلیون ریال برآورد شده است.
با توجه به انعقاد قرارداد احداث پروژه در سال ۱۳۸۹ مخارج سرمایه‌گذاری براساس مبلغ قرارداد اصلاح گردید.
قرارداد اجرای این پروژه در آبان ماه سال 1389 با شرکت احداث صنایع و معادن سرزمین پارس (پامیدکو) با شرایط EPC به مبلغ 1700 میلیارد ریال شامل مبلغ 1100 میلیارد ریال تجهیزات ساخت داخل و 40 میلیون یورو تجهیزات ساخت خارج منعقد شده و پیش پرداخت بخش داخلی قرارداد به مبلغ 125 میلیارد ریال پرداخت و عملیات اجرایی آن از آذرماه سال 1389 آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال 1392 مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
طرح احداث واحد تغلیظ سنگ‌آهن به ظرفیت ۵/۲ میلیون تن در سال: شرکت به منظور تکمیل زنجیره تولید و تامین کنسانتره آهن مورد نیاز واحد گندله‌سازی واحد تغلیظ سنگ‌آهن با ظرفیت ۵/۲ میلیون تن در سال را در دست اجرا دارد. مخارج سرمایه‌گذاری این طرح ۸۰۰ میلیارد ریال شامل ۲۰ میلیون یورو مخارج ارزی و ۵۳۰ میلیارد ریال میلیون ریال مخارج ریالی است.
مطالعات فنی و اقتصادی، اخذ مجوز از سازمان صنایع و معادن خراسان رضوی، انتخاب مشاور جهت تهیه اسناد مناقصه بین‌المللی و پیگیری واگذاری زمین مورد نیاز در سایت معدن سنگان از اقدامات انجام شده در خصوص این پروژه می‌باشد. انعقاد قرارداد و شروع عملیاتی اجرایی این واحد جزو برنامه‌های سال 1390 شرکت است.

اهداف و برنامه‌های سال 1390 در راستای تحقق چشم‌انداز و مضامین راهبردی فولاد خراسان
تامین بهینه:
- تامین 1.600.000 تن گندله سنگ‌آهن
- تامین ۱۴۰.۰۰۰ تن بار فلزی( آهن قراضه داخلی ۱۲۰.۰۰۰ تن، چدن ۲۰.۰۰۰ تن) با کیفیت مناسب
- برنامه‌ریزی تامین 40.000 تن شمش به صورت شناور با توجه به تولید واحد فولادسازی از منابع داخل و خارج
- بهبود مجموعه فرآیندهای تامین از طریق: اجرای کامل کدینگ کلیه قطعات و کالاها، سفارش و تامین به موقع مواد، قطعات یدکی و خدمات مورد نیاز کارخانه از منابع اصلی، ‌مدیریت کنترل مصارف با بهره‌گیری حداکثری از سیستم مکانیزه MIS
- بهبود و ارتقای زنجیره تامین در منطقه از طریق ارتقای دانش فنی سازندگان محلی
- ارزیابی اولیه و دوره‌ای تامین‌کنندگان و پیمانکاران جهت بهبود مجموعه فرآیندهای تامین
- بهبود شاخص‌های عملکردی و کیفیتی حوزه تامین
- مشارکت با تامین‌کنندگان بیرونی به منظور احداث کارخانه آهک

ارتقای توان تولید:
- تولید 1.200.000 تن آهن اسفنجی
- تولید ۶۳۰.۰۰۰ تن فولاد خام
- تولید 640.000 تن انواع محصولات نهایی با کیفیت مطلوب و مطابق با استانداردهای ملی
- کاهش توقفات اضطراری تولید،‌ مکانیک، برق در خطوط تولید
- ارتقای میزان کارآیی در خطوط تولید
- اجرای پروژه‌های تحقیقاتی شرکت براساس برنامه زمانی مصوب
- طرح‌ریزی و تقویت نظام جامع نگهداری وتعمیرات بهره‌ور(TPM)

سرآمدی در فروش:
- بازاریابی و فروش محصول نهایی به میزان کل حجم تولیدی سال در بازارهای داخلی و خارجی
- بازاریابی و فروش آهن اسفنجی مازاد بر مصرف شرکت
- ارائه خدمات نوین فروش به مشتریان ممتاز
- افزایش تعامل سازنده با مشتریان هدف از طریق استقرار سیستم مدیریت روابط با مشتریان (CRM3)
- ارتقای سطح اطلاع‌رسانی به مشتریان از طریق وب سایت شرکت

صیانت از منابع:
- استقرار سیستم مدیریت انرژی(16001- EN) به منظور استفاده بهینه از منابع (آب، برق، گاز، مواد اولیه، مواد مصرفی و...)
- رعایت معیارهای مورد قبول سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت کشور در خطوط تولید
- تلاش برای رفع نیازمندی‌های سیستم مدیریت زیست‌محیطی (12002-12001- ISO) و بهبود مستمر آنها
- ارتقای سیستم تزریق اکسیژن و کربن در کوره قوس الکتریکی(EAF) به منظور کاهش مصرف انرژی الکتریکی
- بررسی و ایجاد واحد تصفیه مجدد آب در ناحیه آهن‌سازی به منظور بازیابی بخشی از پس آب خروجی

توسعه ظرفیت و زنجیره تولید:
- راه‌اندازی واحد بریکت‌سازی اردیبهشت‌ماه
- پیشرفت احداث خط دوم انتقال برق KV400 از نیروگاه نیشابور به پست برق مجتمع به میزان 90 درصد
- راه‌اندازی انتقال آهن اسفنجی به فولادسازی اردیبهشت ماه
- افزایش ظرفیت ایستگاه گاز اصلی و خط انتقال داخلی در شش ماهه اول سال
- پیشرفت پروژه واحد فولادسازی شماره ۲ به میزان ۶۰ درصد
- طراحی اجرای سیستم حفاظت کاتودیک خطوط جدید لوله‌های انتقال آب و گاز
- پیشرفت پروژه واحد گندله‌سازی به میزان ۴۰ درصد
- تکمیل جاده دسترسی به شهرستان نیشابور از طریق ضلع شرقی سایت
- پیگیری و بررسی روش‌های مختلف احداث کارخانه تغلیظ سنگ‌آهن در محل سنگان خواف به منظور تکمیل زنجیره تولید
- پیشرفت طراحی و احداث خط انتقال و شبکه توزیع آب از سد بار به واحدهای موجود و توسعه‌ای به میزان 50 درصد