با تقسیم سود ۹۰ درصدی در مجمع سالانه تاکید شد
پیشبینی افزایش فروش پگاه فارس با شناسایی بازارهای هدف جدید
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت شیر پاستوریزه پگاه فارس ۱۹ اردیبهشت ماه امسال با حضور صاحبان ۹۰ درصد سهام این شرکت برگزار شد. ریاست مجمع را مهندس علی رومی بر عهده داشت. همچنین آقایان سید وحید وحیدی و اصغر اسدی ناظران مجمع بودند و دکتر محمدامین حنیفپور، مدیرعامل پگاه فارس نیز دبیر مجمع بود. در این مجمع که اولین مجمع سالانه پگاه فارس پس از حضور در بازار سرمایه بود، ضمن تصویب صورتهای مالی سال مالی منتهی به اسفند ۹۴ مبلغ ۴۲۵ ریال معادل ۹۰ درصد از سود تحقق یافته به عنوان سود نقدی میان سهامداران تقسیم شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت شیر پاستوریزه پگاه فارس ۱۹ اردیبهشت ماه امسال با حضور صاحبان ۹۰ درصد سهام این شرکت برگزار شد. ریاست مجمع را مهندس علی رومی بر عهده داشت. همچنین آقایان سید وحید وحیدی و اصغر اسدی ناظران مجمع بودند و دکتر محمدامین حنیفپور، مدیرعامل پگاه فارس نیز دبیر مجمع بود. در این مجمع که اولین مجمع سالانه پگاه فارس پس از حضور در بازار سرمایه بود، ضمن تصویب صورتهای مالی سال مالی منتهی به اسفند ۹۴ مبلغ ۴۲۵ ریال معادل ۹۰ درصد از سود تحقق یافته به عنوان سود نقدی میان سهامداران تقسیم شد. همچنین روزنامه «دنیای اقتصاد» بهعنوان روزنامه کثیرالانتشار شرکت پگاه فارس انتخاب شد. در این جلسه دکتر حنیفپور، مدیرعامل پگاه فارس به ارائه گزارش عملکرد هیات مدیره در سال مالی منتهی به اسفند ۹۴ پرداخت. وی با اشاره به تحقق سود ۴۸۸ ریالی برای هر سهم پگاه فارس در سال ۹۴ گفت: با تحقق سود ۴۸۸ ریالی در واقع از پیشبینیها فراتر رفتهایم و معادل ۱۱۲ درصد از سود پیشبینی شده را محقق کردهایم.
ضمن اینکه در مقایسه با سال مالی ۹۳ معادل ۲۷درصد افزایش را در سود هر سهم شاهد بودهایم. وی با اشاره به پوشش کامل پیشبینی میزان تولید و فروش در سال ۹۴ افزود: عمدهترین دلیل در تحقق ۱۱۲ درصدی سود هر سهم مربوط به فعالیتهای بخش تحقیق و توسعه است که تلاش کردیم با مطالعات انجام شده در این بخش، بهای تمام شده محصولات را کاهش دهیم. ضمن اینکه در ترکیب سبد تولید و فروش محصولات نیز بازنگری انجام دادیم. دکتر حنیفپور در ادامه به برنامههای پگاه فارس برای سال ۹۵ اشاره کرد و افزود: برای سال مالی ۹۵ مبلغ ۴۷۰ ریال سود پیشبینی کردهایم ضمن اینکه مبلغ فروش را نیز معادل ۳ هزار و ۵۹۳ میلیارد و ۶۴۷ میلیون ریال در نظر گرفتهایم. وی افزود: افزایش ۲۰ درصدی فروش را به خصوص در سبد محصولات استریل و نیز پنیر خواهیم داشت. این در حالی است که با توجه به برنامههای حوزه R&D و مطالعات صورت گرفته میخواهیم حضور ویترینی را نسبت به سایر رقبا افزایش دهیم تا سهم بازار بیشتری داشته باشیم. ضمن اینکه معتقدیم فضاهای خالی و کمرقیبی در سطح استان و شهرهای دیگر وجود دارد بر این اساس بازارهای هدف جدیدی را در داخل کشور شناسایی کردهایم و عملکرد مناسب دو ماهه فروردین و اردیبهشت نیز این مطلب را تایید میکند. حنیفپور در تشریح سایر برنامههای سال ۹۵ گفت: اولویت ما در سال ۹۵ تکمیل سرمایهگذاریهای گذشته و تکمیل سبد کالایی به خصوص در محصولات پودری است همچنین توجه ویژه به ناوگان توزیع از مهمترین برنامههای پگاه فارس در سال جاری است؛ زیرا با توجه به تعدد رقبا، در حال حاضر رقابت اصلی کنونی در بخش بازار است. مدیرعامل پگاه فارس با اشاره به برنامههای صادراتی این شرکت تاکید کرد: در حال حاضر ۱۲ درصد از تولیدات خود را به کشورهای عراق، افغانستان و تا حدودی پاکستان صادر میکنیم. اما در سال ۹۵ با تحقیقات گستردهای که انجام دادهایم نه تنها برای حضور بیشتر در پاکستان برنامه داریم، بلکه کشورهای امارات و تاجیکستان را بهعنوان بازارهای هدف جدید شناسایی کردهایم که احتمال موفقیتمان در این کشورها بالاتر است؛ ضمن اینکه تلاش برای حضور در بازار روسیه را ادامه میدهیم و برای ورود به این بازار هم تلاش خواهیم کرد.
تاریخچه شرکت شیر پاستوریزه پگاه فارس
شرکت پگاه فارس یکی از ۱۶ کارخانه تحت پوشش هلدینگ صنایع شیر ایران است که در سال ۱۳۴۲ به نام کارخانه شیر پاستوریزه شیراز با ظرفیت ۱۵ تن تاسیس شد. هدف از راهاندازی این کارخانه تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز شهروندان و استفاده کلان از شیر خشک وارداتی و تولید شیر بازساخته برای مصرف دانشآموزان بود. این کارخانه در سال ۱۳۴۶ به بهرهبرداری رسید. در سال ۱۳۵۹ کارخانه شیر رزقان (تاسیس ۱۳۵۳) با همین کارخانه ادغام شد و تحت نام «کارخانه شیر منطقهای فارس» قرار گرفت و فعالیت خود را آغاز کرد. مساحت این کارخانه ۱۴ هکتار است و در ۳۲ کیلو متری شمال شهر شیراز قرار دارد. پگاه فارس در حال حاضر با ظرفیت اسمی ۴۵۰ تن محصولات خود را در بستهبندیهای جدید و بهداشتی به بازار عرضه میکند.
فعالیت اصلی شرکت
۱- خرید و فروش، فرآوری و توزیع شیر و انواع فرآوردههای شیری
۲- صادرات و واردات شیر و کلیه فرآوردههای آن
۳- کمک به افزایش شیر در سطح کشور
فعالیت فرعی شرکت
۱- برقراری ارتباط علمی و فنی با مراکز داخلی و خارجی مرتبط با صنعت شیر
۲- تاسیس واحدهای جدید مرتبط با موضوع شرکت و توسعه واحدهای موجود بهصورت مستقل یا مشارکت شخصیتهای حقیقی و حقوقی در داخل و خارج شرکت
۳- انجام هرگونه فعالیتهای تولیدی یا بازرگانی مرتبط با موضوع شرکت و توسعه فعالیتهای موجود
۴- سرمایهگذاری و مشارکت با شخصیتهای حقیقی و حقوقی داخل و خارج کشور
۵- اقدام به اموری که برای حفظ منافع سهامداران و رعایت صرفه و صلاح آنها در موقعیتهای مختلف بوده و مغایر با قوانین و مقررات شرکت نباشد
۶- انجام هر گونه فعالیت تولیدی و توزیعی صنایع غذایی و بهداشتی سلامت زا و مواد اولیه و مصرفی آنها و انجام فعالیتهای آزمایشگاهی مرتبط با موضوع شرکت با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور
فعالیتهای عملیاتی پگاه فارس در سال 1394
۱- عقد قراردادهای جدید: از اهم تلاشهای شرکت؛ تامین شیر خام با رعایت استانداردهای لازم میباشد که از طریق عقد قرارداد با تولیدکنندگان به این امر میپردازد، به طوری که در سال ۹۴ نسبت به سال گذشته ۵/ ۲ درصد افزایش در کل مقدار وزن دریافت شیر ازطریق قراردادها مشاهده میشود. در ضمن قراردادهای منعقد شده جهت تامین شیر خام در سال ۹۳ چهار ساله بوده و تا سال ۱۳۹۶ نیز اعتبار دارد.
۲- نسبت تامین شیر خام از طریق دامداران صنعتی و نیمه صنعتی و سنتی: نسبت دریافت کل شیر خام از دامداران صنعتی به دامداران نیمهصنعتی و سنتی ۶۱ درصد است. لازم به ذکر است که سهم مراکز و تعاونیها و سکوهای جمعآوری شیر خام که به طور غیرمستقیم شیر دامداریهای سنتی و نیمهصنعتی را به شرکت حمل میکنند از کل شیر دریافتی نیز ۳۹ درصد است.
۳- ارائه خدمات به دامداران: یکی از عملکردهای این مدیریت خدماترسانی به دامداران به طرق مختلف است؛ به این نحو که امکاناتی را در اختیار ایشان قرار داده و به صورت مدتدار و با قیمت مناسب و بدون بهره از بهای شیر تحویلی ایشان کسر میشود. از جمله این خدمات عبارتند از: توزیع سبوس: در سال ۹۴ مقدار ۲۰۶ تن سبوس با نرخ دولتی در بین دامداران طرف قرارداد شرکت توزیع شده است.
توزیع ذرت علوفهای: در سال ۹۴ دامداران خود اقدام به تهیه ذرت علوفهای کرده و شرکت پس از اخذ ضمانت لازم از دامدار به صورت اقساط حداکثر ۳ تا ۶ ماهه هزینه ذرت علوفهای را از حساب دامدار کسر و به حساب تامینکنندگان ذرت علوفهای واریز کند.
خوراک دام: شرکت شیر پگاه فارس، تدابیری اتخاذ کرده تا ۴۰ درصد از بهای شیر تحویلی دامداران را به صورت اعتبار خوراک دام به کارخانجات تولید خوراک دام فرستاده شود و مبلغ خوراک دام به صورت یک ماهه از بهای شیر دامداران کسر شود.
توزیع نهادههای دامی: با توجه به اهمیت تامین نهادههای دامی و افزایش تولید و بهبود کیفیت شیر خام تحویلی توسط دامدار: شرکت با رایزنیهای انجام گرفته توانست نهادههای دامی (جو، ذرت و سویا) را با قیمت روز و سررسید یک ماهه بدون پرداخت سود اضافی از طرف دامدار در اختیار ایشان قرار دهد.
توزیع سود و اسید: پگاه فارس در جهت کاهش بار میکروبی شیر خام تحویلی اقدام به توزیع ۵۳ هزار و ۱۲۶ کیلوگرم سود و اسید جهت CIP دستگاه شیردوش و شیرسردکن و... با قیمت مناسب جهت دامداران کرده است.
توزیع کیتهای آنتیبیوتیک: به منظور حفظ حقوق مصرفکنندگان و سلامت محصولات لبنی از وجود آنتیبیوتیکها شرکت با هماهنگیهای به عمل آمده بیش از ۴۸۵۰ عدد کیت تشخیص آنتیبیوتیک را در بین تمامی مراکز، تعاونیها و سکوها توزیع کرده تا بتوانند شیر خام سالم و با کیفیت را تحویل دهند.
۴- آموزش: در راستای ارتقای سطح علمی و افزایش آگاهی و دانش روز صنعت دامپروری دامداران طرف قرارداد شرکت، اقدام به برگزاری کلاسهای متعددی جهت دامداران صنعتی میکند. این شرکت با برنامهریزیهای مدون در طول سال اقدام به برگزاری کلاسهای متعددی جهت دامداران صنعتی مطابق با علوم روز صنعت دامپروری و با بهرهگیری از استادان مجرب در زمینههای مختلف میکند. از جمله در سال جاری پنج دوره کلاس با موضوعات مختلف با بیش از هزار نفر ساعت در محل آموزش شرکت برگزار شد.
تدارکات و پشتیبانی و فعالیتهای خودکفایی و همافزایی درون گروهی
در سال ۹۴ شرکت پگاه فارس همانند سالهای گذشته با هدف بهینهسازی موجودی انبارها؛ ضمن تامین به موقع مواد اولیه و بستهبندی و بهبود کیفیت اقلام، برنامههای خرید و عقد قراردادهای خود را تدوین کرد. مهمترین هدف، تلاش در جهت خرید مواد اولیه با بهترین کیفیت و کمترین قیمت، افزایش تعداد تامینکنندگان، استفاده از انبار تامینکنندگان مواد اولیه جهت کنترل موجودی انبار و تامین به موقع مواد اولیه، خرید از منابع داخلی و بهخصوص استانی، دور زدن تحریمها و رفع موانع ورود اقلام مورد نیاز، ساخت قطعات در داخل شرکت و ... در برنامه سال ۹۴ مد نظر قرار داشت. لازم به ذکر است با توجه به وجود مشکلات اساسی با کشور عربستان تامینکننده اصلی پاکتهای شرکت؛ اداره خرید با تامین به موقع و جایگزینی مناسب پاکتها در حد امکان، سعی در جلوگیری از بروز هر گونه کمبود پاکت را داشته است و با بهرهگیری از شرکتهای داخلی و واسطه خارجی سعی در بیاثر کردن تحریمها کرده است. همچنین فعالیتهایی برای اصلاح سیستمهای خرید و قراردادها به انجام رسید که میتوان از یافتن منابع جدید و ایجاد جو رقابتی بین تامینکنندگان، تکمیل بانک اطلاعاتی خرید، برگزاری مزایده و مناقصههای مختلف، فروش به موقع اقلام غیرقابل مصرف و تدوین دستورالعمل قراردادها، تدوین دستورالعمل فروش اقلام ضایعاتی، حضور در نمایشگاههای بزرگ و شناساندن تامینکنندگان جدید، پایش هفتگی موجودی انبارها، اصلاح سیستمهای کدینگ و نقطه سفارش و ... را نام برد.
ارسال نظر