گروه گردشگری: سفیر اسپانیا از افزایش سه برابری سفرتوریست‏های اسپانیایی به ایران طی دولت یازدهم خبر داد و تاکید کرد که به واسطه شکل‏گیری توافق تاریخی هسته‏ای، تعداد این گردشگران باز بیشتر خواهد شد.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، در ادامه سفرهای سفرای کشورهای مختلف به شهرهای کشورمان، روز گذشته سفیر اسپانیا در ایران به لرستان رفت و در دیدار با استاندار این استان، از اقدامات دولت روحانی در راستای تسهیل صدور ویزا برای اسپانیایی‏ها تقدیر کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، «پدرو ویینا» با اشاره به اینکه نخستین بار است که به استان لرستان سفر کرده، بهترین سرمایه استان لرستان را مردم آن دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به گزارشی که استاندار لرستان در زمینه ظرفیت‏های موجود در این استان ارائه داد، یک تیم کارشناسی از اسپانیا به لرستان اعزام می‏شود تا ظرفیت‏های گاز، نفت، زغال سنگ و... را در استان لرستان بررسی کند. وی ضمن تاکید بر اهمیت توافق هسته‏ای افزود: هر چند ما عضو گروه ۱+۵ نبوده‏ایم اما این توافق می‏تواند رابطه اسپانیا با ایران را دوچندان کند. قبل از این توافق نیز ما تنها قوانین تحریم‏ها را رعایت کرده‏ایم و هیچ ضدیتی با ایران نداریم و هیچ‏گونه ایران هراسی در کشور ما دیده نمی‏شود. به گفته سفیر اسپانیا به‌زودی در ماه سپتامبر سه وزیر خارجه، اقتصادی و عمران اسپانیا به ایران سفر می‏کنند.

تفاهم‌نامه مسکوت مانده

ویینا درحالی از افزایش روابط اقتصادی و گردشگری ایران و اسپانیا خبر داد که به گزارش «دنیای اقتصاد»، بیش از ۱۳ سال پیش تفاهم‏نامه گردشگری بین دو کشور امضا شده است اما مسکوت مانده و امید آن می‌رودکه در دولت فعلی این تفاهم‏نامه‏ عملی شود.

در این راستا از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم دیدارهای دوجانبه بسیاری بین مقامات گردشگری دو کشور برگزار و موضوع از سرگیری پرواز مستقیم تهران - مادرید از مهم‏ترین مسائلی بود که در نخستین دیدارها مطرح شد. این مساله که در حاشیه سی و چهارمین نمایشگاه فیتور اسپانیا از سوی رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران، دکتر محمدعلی نجفی، با وزیر صنعت، انرژی و گردشگری اسپانیا در میان گذاشته شده بود، گرچه با ابراز امیدواری دو طرف همراه شد اما گویا هنوز به نتیجه نرسیده؛ چنانچه بعد از برگزاری نمایشگاه اخیر فیتور، مدیر امور گردشگری و صنایع‏دستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، از افتتاح خط پرواز مستقیم میان ایران و اسپانیا همزمان با آغاز تابستان سال ۱۳۹۴ خبر داده و گفته بود که این پرواز با همکاری شرکت تاپ تورز و شرکت هواپیمایی ماهان با ایرباس ۳۴۰، در روزهای یکشنبه از تهران به مادرید و چهارشنبه‏ها نیز از تهران به بارسلون انجام می‏‏شود.

در همین حال برگزاری تورهای آشنایی برای تورگردانان اسپانیایی نیز از عمده‏ترین برنامه‏هایی بود که در راستای توسعه روابط گردشگری ایران و اسپانیا از سوی سازمان گردشگری کشورمان مورد توجه قرار گرفت و بنا بود که با برگزاری این تورها، اسپانیایی‏های بیشتری با ظرفیت‏های توریستی کشورمان آشنا شوند. گرچه هنوز از این فم‏تورها (تورهای آشناسازی) هم خبری نیست. از سوی دیگر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در حاشیه نود و هشتمین شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری در اسپانیا، بازار گردشگری ایران را بازار جذاب و پر سود برای سرمایه‌گذاران مختلف ایرانی و خارجی به‌خصوص اسپانیایی عنوان کرده و گفته بود که اسپانیا برای همکاری با کشورمان در زمینه گردشگری عزم خود را جزم کرده است. مسعود سلطانی‏فر درباره امکان را‏ه‏اندازی خط قطار سریع‏السیر در ایران با کمک اسپانیا تاکید کرده بود که بحث‏هایی در زمینه همکاری‏های مختلف مورد علاقه دو طرف انجام شده است.

فرصت حضور برندهای هتلداری

آنچه از پیشینه رابطه دو کشور برمی‌آید نشان می‌دهد، هنوز اقدام مشخصی برای پیشبرد اهداف صورت نگرفته است، اما همیشه تمایلی برای گسترش این روابط وجود داشته و اکنون نیز با شکل‌گیری توافق هسته‌ای و رفع قریب‌الوقوع تحریم‌ها تمایل دو طرف بیشتر خواهد شد؛ چنانچه پیش از توافق هسته‌ای، گلف نیوز در گزارشی از گوش به زنگ بودن برند هتلداری «ملینا» اسپانیا برای رفع تحریم‌های ایران و ورود به بازار هتلداری کشورمان خبر داده بود.

بر اساس این گزارش طبق دیدگاه ماریا زارالوکی، مدیرعامل توسعه جهانی در مجموعه هتل‌های بین‌المللی ملینا، نیاز زیادی برای افزایش هتل‌ها در ایران وجود دارد که هنوز به آن پاسخی داده نشده است. زارالوکی تاکید کرده بود: ما می‌دانیم که ایران چالش‌هایی را پیش‌رو دارد؛ چراکه در حال حاضر درهای بازارهای جهانی به روی این کشور بسته است؛ اما به هرحال ما این پتانسیل‌ها را در این کشور شناسایی و همچنین مشاهده کرده‌ایم که درخواست داخلی عظیمی هم برای هتل وجود دارد که در حال حاضر چندان خوب به آن پرداخته نمی‌شود؛ بنابراین ایران بازاری است که ما تمایل زیادی برای کشف آن داریم.

این مدیر ارشد شرکت‌های بین‌المللی ملینا افزوده بود: علاوه‌بر این، گروه هتل‌های بین‌المللی ملینا علاقه‌مند است که برندهای متوسط‌تر خود را در کنار برندهای درجه یک خود در ایران معرفی و در این راستا دست به سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی بزند.

این اظهارات به آن معناست که فعالان گردشگری و سرمایه‌گذاری اسپانیا، بازار ایران را به‌عنوان کشوری با پتانسیل‌های توریستی دریافته‌اند و این کشور که ۱۹ درصد درآمد خود را از محل توریسم تامین می‌کند، حالا پس از رفع تحریم‌ها خواهان آن است که سرمایه‌های مادی و معنوی خود را به ایران بیاورد؛ اما باید دید در گام نخست تفاهم‌نامه گردشگری دو کشور به فعلیت در خواهد آمد یا خیر؟