تجلیل گاردین از پل طبیعت و معمار جوان آن
گروه ترجمه: بیش از شش ماه از گشایش پل زیبای طبیعت میگذرد که گاردین در گزارشی به بررسی آن پرداخته است. گاردین مینویسد: «پلها همیشه نماد هویت ایران بودهاند. اصفهان که توریستیترین شهر ایران و پایتخت سابق آن است، دو پل شگفتانگیز را از سلسله صفویه به یادگار دارد؛ یعنی زمانی که این شهر مرکز فرهنگ و هنر اسلامی بوده است. از این رو، جای تعجب ندارد که یک پل زیبا و پیشرفته در پایتخت تهران توانسته است جوایزی را به خود اختصاص دهد. » گاردین به تجلیل از لیلا عراقیان، معمار جوان این پل میپردازد؛ معمار ایرانی که اکنون ۳۱ سال دارد و در زمان طراحی پل تنها ۲۶ سال داشته است.
گروه ترجمه: بیش از شش ماه از گشایش پل زیبای طبیعت میگذرد که گاردین در گزارشی به بررسی آن پرداخته است. گاردین مینویسد: «پلها همیشه نماد هویت ایران بودهاند. اصفهان که توریستیترین شهر ایران و پایتخت سابق آن است، دو پل شگفتانگیز را از سلسله صفویه به یادگار دارد؛ یعنی زمانی که این شهر مرکز فرهنگ و هنر اسلامی بوده است. از این رو، جای تعجب ندارد که یک پل زیبا و پیشرفته در پایتخت تهران توانسته است جوایزی را به خود اختصاص دهد.» گاردین به تجلیل از لیلا عراقیان، معمار جوان این پل میپردازد؛ معمار ایرانی که اکنون ۳۱ سال دارد و در زمان طراحی پل تنها ۲۶ سال داشته است. او دانشآموخته دانشگاه شهید بهشتی است و پلی را طراحی کرده است که نه تنها مردم ایران از آن لذت میبرند، بلکه چشم جهانیان نیز به آن دوخته شده است. این پل اخیرا توانسته است در مسابقات معتبر جوایز طراحی (Architizer A+ awards) که مقر آن در شهر نیویورک است، جایزه بگیرد؛ جایزه ۵ انتخاب نهایی که به رای ۳۰۰ معمار برجسته از سراسر جهان بوده است.
او میگوید که هیچ وقت فکر نمیکرده است که طرح او تا این حد با استقبال روبهرو شود. در ابتدا با خود میگفتم: «این پل فقط طرحی روی کاغذ است و هیچ گاه اجرایی نمیشود. اما اکنون با پای گذاشتن روی پل به مقیاس موفقیت خود پی میبرم.»
او از مشکلات اجرای طرح با گاردین سخن گفته است؛ از زمانی که یک شرکت استرالیایی از ساخت آن طفره رفته و به تحریمهای بینالمللی ایران استناد کرده است. مشکلاتی که همچنان ادامه دارند، تا آنجا که اخیرا به او اجازه ورود به یک رقابت معماری در بریتانیا داده نشد و دلیل برگزارکنندگان این رقابت هم «تعهد دولت بریتانیا به تحریمها» عنوان شده است. هر چند وی از رفتار انگلیسیها انتقاد میکند که فعالیتهای هنری-فرهنگی را به سیاست ربط میدهند، اما جواب قانعکنندهای از آنها نمیشنود.
ارسال نظر