همراه CNN از تهران تا اصفهان
گروه گردشگری: CNN در گزارشی از گردشگری ایران، آن را کشوری خواند که هر شهر آن برای شما سورپرایزی دارد. به گزارش دنیای اقتصاد گویی گزارشها، عکسها و فیلمهایی که از جاذبههای گردشگری ایران طی چندین سال اخیر در شبکههای مجازی و رسانههای سراسری کشورهای مختلف ارائه شد، شبکه خبری CNN را هم بر آن داشت تا از نزدیک به تماشا و تهیه گزارش از این شنیده بپردازد. گزارشگران این شبکه با گردشی در ایران و عبور از شهرهای تهران و کاشان و قم و اصفهان، به شرح جزئیات مشاهدات خود در قالب گزارشهایی همراه با عکس در هر شهر پرداختند که دیدن ایران از منظر آنان خالی از لطف نیست.
گروه گردشگری: CNN در گزارشی از گردشگری ایران، آن را کشوری خواند که هر شهر آن برای شما سورپرایزی دارد. به گزارش دنیای اقتصاد گویی گزارشها، عکسها و فیلمهایی که از جاذبههای گردشگری ایران طی چندین سال اخیر در شبکههای مجازی و رسانههای سراسری کشورهای مختلف ارائه شد، شبکه خبری CNN را هم بر آن داشت تا از نزدیک به تماشا و تهیه گزارش از این شنیده بپردازد. گزارشگران این شبکه با گردشی در ایران و عبور از شهرهای تهران و کاشان و قم و اصفهان، به شرح جزئیات مشاهدات خود در قالب گزارشهایی همراه با عکس در هر شهر پرداختند که دیدن ایران از منظر آنان خالی از لطف نیست. به گزارش «ایسنا» به نقل از CNN در بخشی از این گزارش آمده؛ سفرمان را از کلانشهر بزرگ تهران با ۱۲ میلیون نفر جمعیت آغاز کردیم. تهران تقریبا شهری جدید براساس استانداردهای ایرانی است که در چند قرن اخیر توسعه یافته و اکنون دارای کافه و رستورانهای فوقالعاده و همچنین چند جاذبه برجسته است، اما کمتر نشانی از دوران اولیه تاریخ پارسی که بیانگر این تمدن شگرف باشد را میتوان در تهران یافت. در ایران بیشتر از هر چیز خودرو دیده میشود و تقریبا در هر زمان از روز ترافیک سنگینی حاکم است و به همین دلیل زمان زیادی طول کشید تا بتوانیم از شهر خارج و وارد اتوبان شویم؛ زمانی که از مقابل حرم امام خمینی عبور میکنید، دیگر تقریبا از تهران خارج شدهاید. این حرم هنوز در دست ساخت است، اما از اتوبان گنبد بزرگ و چهار گلدسته طلایی احاطهکننده آن به خوبی نمایان است.
پس از حدود ۱۰۰ مایل رانندگی در میان جاده بیابانی و صاف، به یک استراحتگاه شبیه استراحتگاههای آمریکایی رسیدیم که همهچیز از بنزین و غذا تا شیرینیهای مختلف و سنتی در آنجا پیدا میشود.
علاوه بر گز، یکی از شیرینیهای محبوب سوهان است که با مقدار زیادی روغن، کره، شکر و زعفران درست میشود. موضوعی که خیلی زود متوجه شدیم این بود که هنگام سفر جادهای در ایران، زمان خوبی برای رژیم گرفتن نیست!
شهر تمیز و مذهبی قم
شهر قم با جمعیتی حدود یک میلیون نفر، از مهمترین زیارتگاههای شیعیان در ایران و همچنین مرکز مطالعات ایدئولوژیک است. در این شهر تمیز، مساجد و زیارتگاههای زیادی وجود دارد. در طول بازدیدمان از قم، اجازه داشتیم تا از مرقد فاطمه معصومه (س)، یکی از مهمترین آرامگاهها در ایران فیلمبرداری کنیم. آنچه در قم بیشتر جلب توجه میکند، حضور مردم زیادی با لباس مذهبی است که بیشتر به مدرسههای مذهبی میروند.
یک مروارید کشف نشده در کاشان
در ادامه گزارش CNN میخوانیم: بعد از یک ساعت رانندگی، وارد کاشان شدیم که شهری کهن و بیانگر تاریخ غنی ایران است. کاشان دارای مکانهای تاریخی فراوانی است، اما زمانی که صحبت از گردشگری شود میتوان این شهر را از این لحاظ تاحدودی توسعه نیافته معرفی کرد.
این گزارش با اشاره به باغ فین کاشان اضافه میکند: کاشان پیش از این شهری متمول بوده، چرا که عمارتهای زیادی متعلق به تاجران قدیم در آن وجود دارد. خانه بروجردیها در قرن نوزدهم به دستور حاج مهدی بروجردی برای همسرش ساخته شد. این خانه تاریخی دارای حیاطهای باغی و دیوارنگارههای بسیار زیبایی است که همچنین مجهز به نوعی سیستم تهویه هوای قدیمی موسوم به «بادگیر» است. دریچههایی روی بام موجب گردش هوا در ساختمان و خنک شدن خانه میشود که این امر برای شهر گرم کاشان که در نزدیکی کویر قرار دارد بسیار حائز اهمیت بوده است.
فرشبافی برای اماکن متبرکه
شهر کاشان خانه مهمترین بافندههای فرش در ایران است که در آنجا موفق به ملاقات با فردی شدیم که مشغول بافتن فرش برای شهرهای مقدس نجف و کربلا در عراق بود. وقتی وارد این کارگاه فرشبافی شدیم، حدود ۲۰ زن مشغول بافتن فرشهایی بودند که قرار است به مسجد امام علی(ع) در نجف فرستاده شود. زنان با سرعت بالا و با دستانی مطمئن و باتجربه، فرش میبافند. هر فرش دارای ابعاد ۸ در ۱۲ متر است و برای تکمیل هر کدام ۱۲ بافنده برای مدت بیش از یکسال باید وقت خود را صرف آن کنند.
اصفهان: چراغ امپراتوری پارس
این گروه در پایان سفر خود راهی اصفهان شده و از آن چنین مینویسند: اصفهان با قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال در طول تاریخ حیاتش دو بار پایتخت حکومتهای ایرانی بوده است که دارای ساختمانهای تاریخی شکوهمندی از قرن هفدهم میلادی است که مهمترین آنها در اطراف میدان امام در مرکز شهر قرار دارد. میدان امام پیش از این زمین بازی چوگان بوده است، جایی که شاه از جایگاه مرتفع به تماشای بازی میپرداخت.
اما امروزه این مکان تاریخی چمنکاری و محل تردد افراد شده و بسیاری از دانشجویان به کشیدن طرحی از ساختمانهای زیبای آن میپردازند. مهمترین مسجد میدان امام در سال ۱۶۰۶ ساخته شده و دارای منارههایی با ارتفاع ۴۰ متر است.
منارههای این مسجد مرتفع چنان عمل میکرده تا مردم بتوانند به خوبی صدای واعظ را بشنوند. در اطراف میدان امام بازاری وجود دارد که انواع صنایع دستی در آنجا یافت میشود و متاسفانه بر اثر تحریمهای بینالمللی که به شدت گردشگری اصفهان را تحت تاثیر قرار داده، هنگام حضور ما تقریبا خلوت بود. شهر اصفهان بهخاطر پلهایی که روی رودخانه زایندهرود قرار دارد نیز معروف است؛ رودخانهای که در واقع خط زندگی شهر است. اما متاسفانه این رودخانه تقریبا خشک شده، چرا که آب آن به سمت سایر شهرها هدایت شده است. اما خوشبختانه ما خوششانس بودیم و هنگامی که به زایندهرود رسیدیم، آب زیادی در آن در جریان بود و مردم بسیاری برای تماشای آن آمده بودند.
یکی از مهمترین پلها روی زایندهرود، پل خواجو است که قدمت آن به قرن ۱۷ میلادی بازمیگردد. تردد اتومبیل روی این پل ممنوع است، اما موتور و دوچرخه اجازه عبور از روی آن را دارند. بهترین کار قدم زدن روی این پل قدیمی و ایستادن بر لبه آن است تا با زیبایی معماری شگفتانگیزی روبه رو شوید. اصفهان آخرین ایستگاه سفر جادهای ما از مبدا پایتخت ایران بود. ایران کشوری پهناور و حیرتانگیز است که هرجای آن برای شما سورپرایزی دارد.
ارسال نظر