سه مشکل اساسی زیرساخت گردشگری ایران

گروه گردشگری:‌ ایران قرار است در سال ۲۰۱۷میزبان رویدادی باشد که به گفته نایب‌رئیس فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری (WFTGA) می‌تواند بر افزایش تعداد گردشگران ایران اثر بگذارد؛ البته میزبانی هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری برای ایران هنوز مسجل نشده و امکان لغو آن وجود دارد. میزبانی این کنوانسیون از آنجا اهمیت دارد که راهنمایان می‌توانند تاثیر ژرفی در تعیین مقصد سفر مردم جامعه خود و جوامعی که با آنها در تماس هستند، داشته باشند. «روبی روی» که برای شرکت در هشتمین جشن راهنمایان گردشگری ایران و همچنین ارزیابی امکانات کشورمان برای برگزاری کنوانسیون ۲۰۱۷ اخیرا به ایران سفر کرد، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تاکید بسیاری بر ترمیم و تقویت زیرساخت‌های گردشگری کشور داشت. خانم روی، زیرساخت‌های گردشگری ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید و به نظر شما کشور ما در مقایسه با استانداردهای جهانی در چه سطحی قرار دارد؟

زیرساخت‌های گردشگری ایران سه مشکل اساسی و البته قابل رفع دارند؛ اولین مساله، در مورد مراکز اقامتی ایران است؛ شما در حال حاضر مکان‌های اقامتی کافی و مناسب ندارید. مساله مهم و اساسی دیگر سرویس‌های بهداشتی موجود در ایران است که کم و نامناسب هستند و بالاخص برای افراد مسنی که به اینجا سفر می‌کنند ایجاد اشکال خواهد کرد. بالاخره سومین بحث، مساله ترافیک است که باید به آن نیز در برنامه‌ریزی‌های خود توجه کنید.

با توجه به موج جدیدی که در حوزه گردشگری ایران شکل گرفته، به نوعی می‌توان گفت ایران در ابتدای مسیر گردشگری خود قرار دارد. شما چه پیشنهاد عملی برای ایران دارید که بتواند از ظرفیت‌های خود به خوبی استفاده کند؟

باید بگویم انجمن‌های صنفی و راهنمایان گردشگری کار خود را بسیار خوب انجام می‌دهند و به درستی کار و تبلیغ می‌کنند. اما مساله اینجا است که این کار یک نفر یا یک گروه نیست و مجموعه منسجمی از سازمان میراث فرهنگی، معاونت گردشگری، بخش خصوصی، هتل‌ها و بخش حمل‌ونقل باید برای این رشد دست به دست هم بدهند. مسائل کلیدی که به آن اشاره کردم تعداد هتل‌ها و سرویس‌های بهداشتی است که حتما باید افزایش یافته و ساماندهی شود. مساله دیگر بحث سرمایه‌گذاری در آموزش افراد دخیل در این پروسه است که باید این کار در مورد راهنمایان و هتلداران و همین‌طور فرودگاه‌ها صورت گیرد؛ بالاخص در فرودگا‌ه‌ها چون اولین و آخرین تاثیر بر گردشگر در فرودگاه‌ها گذاشته می‌شود و بنابراین باید توجه و دقت بیشتری در آموزش و انتخاب کارمندان این بخش صرف کرد.

امنیت ایران را برای گردشگران خارجی با توجه به تجربه متعدد سفر در دنیا چگونه می‌بینید؟

درباره امنیت ایران متاسفانه ذهنیتی نادرست فراگیر شده است. من در حال حاضر و در ۴ سفری که به این کشور داشته‌ام، احساس امنیت کرده‌ام و این مرا ترغیب کرد به اینجا بازگردم. اما این ذهنیت منفی در دنیا وجود دارد و کار را برای متقاعد کردن دیگران برای سفر به ایران سخت می‎کند. با این وجود حقیقتا نمایندگان ایران و راهنمایان گردشگری ایران در پراگ تمام تلاش خود را برای برقراری رابطه با کشورهای مختلف و و حل مساله امنیت ایران و از بین بردن این ذهنیت کرده‌اند و با در پیش گرفتن این روند به نظرم این تفکر منفی اصلاح خواهد شد.

ارزیابی شما از ظرفیت‌ها و توانایی‌های راهنمایان ایران در مقایسه با نقاط دیگر دنیا چیست؟و آیا آمادگی برگزاری کنوانسیون جهانی ۲۰۱۷ در آنها وجود دارد؟

می‌توانم بگویم بسیار عالی هستند و از این بابت خیلی خوشحالم. برای راهنما بودن باید عاشق این کار باشی من طی هشتمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران، با بسیاری از آنها حرف زدم و این قدرت را در آنها دیدم؛ چرا که با عشق به این کار اطلاعاتشان را ارائه می‌دهند و ابتکارات خوبی به‌کار می‌برند. در مورد برگزاری کنوانسیون و کیفیت آن نیز شک ندارم افرادی که عضو این کمیته هستند از پس آن برمی‌آیند زیرا پیش از این نمایندگان آنها با تلاش خود در پراگ توانستند این میزبانی را از آن ایران

کنند، اما در امر زیرساخت‌ها باید تجدیدنظر کنید.

آیا ایران را برای سفر به بقیه مردم دنیا پیشنهاد می‌کنید؟

قطعا این کار را خواهم کرد؛ هم در کانادا کشور خودم و هم در ۷۵کشور دیگر که با راهنمایان آنها در ارتباطم. ایران در حوزه میراث فرهنگی و تاریخی دارای جاذبه‌های تاریخی غنی است و امتیاز بزرگ دیگر آن مردم این کشور و میهمان‌نوازی آنها است که این به نوعی در رفتار راهنمایان نیز متجلی شده است. تمام اینها به من انگیزه می‌دهد که ایران را به دیگران توصیه کنم.