آیا گردشگری فرانسه از ترور متاثر خواهد شد؟
خطر تروریسم برای توریسم
گروه گردشگری: یکی از اصلیترین نگرانیهایی که پس از واقعه تروریستی هفته گذشته در پاریس، توجه کارشناسان را به خود جلب کرد، گردشگران بودند؛ میهمانانی که پاریس را بهعنوان یکی از امنترین مقاصد سفر خود میدانند حالا به واقعهای تروریستی در قلب اروپا برخوردند که معادلات امنیتی را در ذهن آنها برهم زده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، دولت فرانسه پس از وقوع این اتفاق اعلام کرد کشورش در معرض بالاترین سطح تهدیدات تروریستی ممکن قرار گرفته است. از این رو پروتکلهای امنیتی گستردهای در دهها مکان عمومی شهر از جمله مراکز خرید، مدارس، ایستگاههای حملونقل عمومی و اماکن توریستی مقرر شده و شمار پلیسهای اماکن توریستی، ۲۰ درصد افزایش یافته است.
گروه گردشگری: یکی از اصلیترین نگرانیهایی که پس از واقعه تروریستی هفته گذشته در پاریس، توجه کارشناسان را به خود جلب کرد، گردشگران بودند؛ میهمانانی که پاریس را بهعنوان یکی از امنترین مقاصد سفر خود میدانند حالا به واقعهای تروریستی در قلب اروپا برخوردند که معادلات امنیتی را در ذهن آنها برهم زده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، دولت فرانسه پس از وقوع این اتفاق اعلام کرد کشورش در معرض بالاترین سطح تهدیدات تروریستی ممکن قرار گرفته است. از این رو پروتکلهای امنیتی گستردهای در دهها مکان عمومی شهر از جمله مراکز خرید، مدارس، ایستگاههای حملونقل عمومی و اماکن توریستی مقرر شده و شمار پلیسهای اماکن توریستی، ۲۰ درصد افزایش یافته است.
شاید این از معدود دفعاتی است که یکی از اصلیترین و گردشگرپذیرترین مقاصد توریستی دنیا خطر تروریسم را بیخ گوش خود احساس میکند.
براساس آمارهای رسمی موجود، فرانسه سالانه ۸۳ میلیون گردشگر خارجی دارد و درآمد حاصل از آن در سال ۲۰۱۲ معادل ۳۶میلیارد یورو بود که ۱۲/۷ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. این کشور در سال ۲۰۱۳ توانست ۷/۸۴ میلیون گردشگر جذب کند که نسبت به سال قبل از آن ۲ درصد افزایش نشان میدهد. در این سال تعداد اقامتها در فرانسه به ۶۰۰ میلیون نفر-شب رسید که نشاندهنده ۶/۴ درصد رشد در مقایسه با سال پیش از آن است. بنابراین روشن است که حجم قابل توجهی از درآمد این کشور با چنین رخدادی در معرض خطر قرار میگیرد، اما اجتناب گردشگران از ورود به فرانسه و بهویژه پاریس، تا چه اندازه بر اقتصاد فرانسه اثر خواهد گذاشت؟ یا اساسا چنین واقعهای، صنعت توریسم این کشور را متاثر خواهد کرد یا خیر؟
هشدار به توریستها
وزارت امور خارجه بریتانیا پس از وقوع رخداد فرانسه هشدار داده که همچنان احتمال «تهدید تروریسم» وجود دارد و حملات میتوانند در مکانهای نامشخصی ادامه یابند. از اینرو به دولت فرانسه توصیه کرده است که بهویژه در روزهای آتی به مردم هشدار دهند و از آنها بخواهند که هوشیار باشند.
وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز با وجود اینکه معتقد است شهروندان کشورش بهطور خاص هدف حملات تروریستی اخیر در فرانسه نیستند، اما توصیه کرده است مسافرانی که قصد سفر به فرانسه را دارند هوشیار باشند و هرگونه فعالیت یا بسته مشکوک مشاهده شده در مکانهای عمومی را بلافاصله به مقامات قانونی فرانسه اطلاع دهند.
با این همه به نظر نمیرسد چنین اتفاقی تغییر مهمی در تعداد گردشگرانی که به پاریس مسافرت میکنند بهوجود آورد. این را میتوان از اظهارات مدیر یکی از آژانسهای مسافرتی آمریکا به فرانسه، دریافت که میگوید: پیشبینی اثرات حملاتی از این دست آسان نیست. آنالور تونسر، اضافه میکند: ما با همه شرکای صنعتی خود نظیر ایرفرانس، اروپا ریل و آژانسهای هواپیمایی صحبت کردهایم و آنها هیچ گزارشی از لغو سفرها و بلیتها به فرانسه نداشتند و در عوض همه پیامهایی که دریافت شده مبنی بر حمایت و همدردی آنها با مردم فرانسه بوده است.
اثرات نابرابر تروریسم در کشورها
مشابه چنین رخدادهای تروریستی در دیگر مقاصد گردشگری دنیا نیز به وقوع پیوسته است؛ اما آیا در همه جا به یک میزان اثر گذاشته است؟
وزارت امور خارجه آمریکا نسبت به وقوع ترور و حملاتی از این دست در برخی کشورهای دیگر نیز هشدار داده است اما شدت و حدت این هشدارها به یک میزان نیست. این وزارتخانه پیشنهاد میکند که پیش از سفر به استرالیا، احتمال وجود تهدیدات تروریستی از طریق بررسی هشدارهای سیستم امنیتی دولت استرالیا ارزیابی شود. این سیستم چهار سطح دارد که از کم تا زیاد میزان خطر را درجهبندی میکند. در پی محاصره یک کافه در سیدنی در میانه ماه دسامبر گذشته، که سه نفر شامل یک مرد مسلح و یک تروریست وابسته به گروه اسلامی کشته شدند، استرالیا در وضعیت آمادهباش قرار گرفته است.
همین نهاد دولتی بعد از حملات تروریستی در نایروبی کنیا در سپتامبر ۲۰۱۳ و سواحل این کشور در سال ۲۰۱۴، هشدار شدیدتری به شهروندان خود داد. این دولت اعلام کرد: این خطر و تهدید قریبالوقوع از سوی تروریسم همچنان ادامه دارد و ما همچنان اطلاعاتی را راجع به تهدیدات تروریستی که به صورت بالقوه اهداف آمریکایی و غرب و منافع خود کنیا در این کشور را تهدید میکند، دریافت میکنیم. این تهدیدات شامل عملیاتهای انتحاری، بمبگذاری، آدمربایی، حمله به خطوط و حمل و نقل هوایی، پروژههای عمرانی و بنادر و کشتیهای کنیا میشود.
طی هفته گذشته و پیش از رویداد تروریستی فرانسه، وزارت امورخارجه آمریکا در جاکارتا نیز درباره پتانسیل حملات تروریستی علیه آمریکاییها در مراکزی مانند بانکها و هتلهای شهر سوربایا (دومین شهر بزرگ اندونزی) هشدار داد.
بنا به گزارشها اهداف احتمالی همچنین مقاصد پرجمعیت توریستی مانند بالی را نیز شامل میشود؛ جایی که در سال ۲۰۰۲، ۲۰۲ نفر در یک بمبگذاری کشته شدند و آمریکاییها نیز در میان آنها بودند.
سهشنبه هفته گذشته نیز دولت استرالیا نسبت به سفر به هند هشدار داد؛ هشداری که براساس اطلاعات این دولت از احتمال وقوع برخی حرکات تروریستی در مقصد توریستی هند اعلام شد. «ما همچنان گزارشهایی دریافت میکنیم که نشان میدهد تروریستها درحال برنامهریزی برای حملاتی در هند هستند و برآورد میشود این حملات ممکن است هرجا و هرزمانی رخ دهد»؛ این آن چیزی است که در قالب این هشدار به مردم اعلام شده است. هتلهای مجللی که توسط توریستها رزرو و انتخاب شدهاند، ممکن است هدف چنین حملات احتمالی قرار گیرند. براساس آنچه وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است، هند همچنان حملات تروریستی و عملیات شورشیای را تجربه میکند که ممکن است بر شهروندان آمریکایی نیز اثر
بگذارد.
علاوهبر این، نگرانی دیگر درخصوص امنیت زنان است؛ متعاقب گزارشهایی که از تجاوزهای صورتگرفته در هند، منتشر شد. گروگانگیری و تجاوز گروهی به یک زن ژاپنی که درحال بازدید از جاذبه تاریخی بودای مقدس بود، یکی از مواردی است که چنین نگرانیهایی را در خصوص مقصدی مانند هند موجب میشود.
دولت ایالات متحده نیز به شهروندان خود درباره سفر به فیلیپین هشدار داد و تاکید کرد: با توجه به فعالیتهای شورشی و تروریستی، از سفرهای غیرضروری به فیلیپین، بهویژه مناطق جنوبی این کشور اجتناب کنند؛ چرا که خطر آدمربایی و خشونت وجود دارد.
ترور، توریسم اروپا را متاثر نمیکند
براساس آنچه گفته شد، به نظر نمیرسد فرانسه ضربه جبرانناپذیر از ترور «شارلی ابدو» بخورد؛ مردمی که همه ساله رویای دیدن پاریس را در سر میپرورانند به خوبی واقفند اثرات رخدادهایی از این دست بهزودی ترمیم میشوند و پاریس هیچگاه امنیت خود را برای گردشگران از دست نخواهد داد.
همه اینها درحالی است که ناامنی و تروریسم در کشورهای آسیایی و خاورمیانه همواره اصلیترین دلیل راندن گردشگران بوده است و تنها در برخی مقاطع که چنین کشورهایی امنیت خود را بازیافتهاند، توانستهاند میزبان گردشگران باشند.
بنابراین، حقیقتی تلخ برای کشورهای مذکور وجود دارد و آن اینکه باید تا سالها پس از وقوع یک رویداد تروریستی در کشور خود، آنقدر تبلیغ مثبت کنند تا بخش کوچکی از تصویر منفی علیه خود را بهبود بخشند؛ امنیت مقاصد گردشگری اروپا، با چنین ترورهایی اگر چند روزی هم به مخاطره بیفتد به زودی ترمیم میشود.
ارسال نظر