خبرگزاری میراث فرهنگی: استراتژی یکپارچه گردشگری و ویزای شینگن از سوی کشورهای عضو شورای همکاری‌های خلیج‌فارس در راستای توسعه همکاری در میان کشورهای عضو از سال نو میلادی به اجرا درمی‌آید.

همزمان با افزایش اهمیت کل منطقه خلیج‌فارس به‌عنوان یک قطب تجارت و اقتصاد کشورهای عضو همکاری‌های خلیج‌فارس، این کشورها درصدد تقویت توان مالی خود و افزایش پول خرج شده و گردش مالی و تجاری خود هستند که قرار است در سال ۲۰۱۸ به دو برابر میزان کنونی، یعنی ۱۰۰ میلیارد دلار آمریکا برسد. این مطلب که در گزارشی رسمی از سوی مرکز سفروگردشگری هوشمند منتشر شده است، همچنین خبر از طرح‌های گسترده‌تری برای به کارگیری استراتژی گردشگری برای تقویت همکاری میان اعضا و دولت‌های عضو داده

است.

باتوجه به اقدامات جاری ازسوی کشورهای عضو شورای همکاری‌های خلیج‌فارس اکنون توان بالقوه برای رشد و ایجاد استراتژی‌های یکپارچه برای تقویت همکاری‌ها در میان دولت‌های عضو رو به افزایش است. برگزاری همایش تورگردان‌های کشورهای عضو این شورا و همچنین همایش وزرای گردشگری درپی آن با هدف زمینه‌سازی برای تلاش‌های بیشتر در راستای توسعه بخش گردشگری و صنایع وابسته به آن در منطقه در تمام سطوح، از جمله این فعالیت‌ها است.

گزارش ارائه شده نشان می‌دهد که برخلاف فضای ناآرام جاری در خاورمیانه، منطقه وابسته به شورای همکاری‌های خلیج‌فارس اکنون از رشد قدرتمند گردشگری خارجی برخوردار است. طبق همین گزارش شهروندان کشورهای عضو این شورا درسال گذشته بیش از ۳۷ میلیون سفر خارجی داشته‌اند. هم‌اکنون درحالی که سفر در کل کشورهای عضو این شورا بی‌نیاز از ویزا است، کشورهای عضو قصد دارند تا طرح ویزای واحد به سبک ویزای شینگن را برای گردشگران و مسافران تجاری از ۳۵ کشور عرب به اجرا درآورند. در نتیجه شهروندان کشورهای سعودی، امارات متحده عربی، کویت، بحرین، قطر و عمان در چارچوب طرح ویزای واحد قادرند آزادانه سفر کنند. این طرح پس از تکمیل و نهایی شدن طرح، از سال ۲۰۱۵ به اجرا درمی‌آید.