گروه گردشگری: معاون گردشگری کشور گفت: از ۱۹ هزار خانه استیجاری تنها چهار هزار خانه به صورت رسمی با واحدهای نظارتی همکاری می‌کنند. مرتضی رحمانی موحد به خبرگزاری مهر گفت: ساماندهی خانه‌های استیجاری یا خانه مسافر یکی از اولویت‌های کاری معاونت گردشگری، به‌خصوص برای فصل تابستان به شمار می‌آید که در این زمینه جلساتی را با استان‌های مرتبط و مجریان طرح ساماندهی برگزار کرده‌ایم و حتی یک‌ماه پیش نیز مشکلات و مسائل آنها بررسی شد. وی ادامه داد: باید در جهت ساماندهی آنها به نحوی قدم برداریم که هم مصرف‌کنندگان نظارت داشته باشند، هم مالکان خانه‌ها بتوانند در یک چارچوب هماهنگ اطلاع‌رسانی کرده و خدمات مناسبی بدهند. رحمانی افزود: این روش در دنیا معمول است و به عنوان روش کمکی برای ایام پیک سفر مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با اجرای این طرح، مسافر می‌تواند نسبت به انتخاب مراکز مختلف اقامتی با نرخ‌های متفاوت آزادی عمل بیشتری داشته باشد.

معاون گردشگری کشورهمچنین درباره اینکه مدت‌ها است وعده راه‌اندازی سایت جامع اطلاعات خانه‌های استیجاری داده شده ولی هیچ‌گاه این سایت فعال نشد گفت: طراحی این سایت در دست اقدام است. جلسه‌ای نیز در این باره دو روز پیش در همدان برگزار شد و امیدواریم تا قبل از شروع تعطیلات تابستان بتوانیم آن را رونمایی کنیم. وی تصریح کرد: اکنون ۱۹ هزار واحد استیجاری در شهرهایی از جمله اصفهان، فارس، خراسان، همدان، مازندران، گیلان و... وجود دارد که حدود چهار هزار تا چهار هزار و ۵۰۰ واحد از آنها به صورت رسمی با واحدهای نظارتی ما همکاری می‌کنند و باید به نوعی برای آنها برنامه‌ریزی کرد که سایرین نیز برای پیوستن به این طرح تشویق شوند. رحمانی موحد خاطرنشان کرد: این کار نیازمند حمایت پلیس اماکن است تا نسبت به فعالیت واحدهایی که در چارچوب رسمی قرار نمی‌گیرند نظارت داشته باشند و به ما کمک کنند تا به سمت ساماندهی هرچه بهتر این منازل برویم.

معاون گردشگری کشور گفت: تابستان امسال فرصتی است تا به صورت آزمایشی سایت خانه‌های استیجاری را راه‌اندازی و نحوه تعامل بین واحدها را تنظیم کنیم تا به مرور کاستی‌های آن جبران شود. به این ترتیب می‌توان به صورت الکترونیکی از وجود خانه‌های استیجاری آگاه شد و حتی نسبت به رزرو آنها قبل از سفر اقدام کرد.