هیچ معیشت پایداری به سودآوری اکوتوریسم نیست
گروه گردشگری- مرجان حمزوی دبیر انجمن عصر باستان و دبیر همایش ملی «اکوتوریسم و جوامع محلی» در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» گفت: در همایش سهروزهای که توسط شورای شهر و شهرداری شهر زرقان و سازمانهای مردمنهاد خانه عصر باستان، انجمن جوانان سپید پارس، انجمن حیات ایران و خانه فرهنگ جاودان در پارک ملی بمو برگزار شد؛ نقش جوامع محلی در صنعت توریسم و نقش توریسم بر ساختار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی طی دو کارگاه با حضور اساتید برجسته این مباحث مورد بررسی قرار گرفت. وی با بیان این مطلب که فرودگاه تفریحی شهر زرقان برترین پایگاه جذب توریست در شهر زرقان است، ادامه داد: این فرودگاه میتواند به عنوان پایگاه اصلی گردشگران هوایی که میخواهند بازدیدی از منطقه و پارک ملی بمو و همچنین رودخانهها و صفه تخت جمشید و قنوات و آبراههای آن را داشته باشند، معرفی شود.
گروه گردشگری- مرجان حمزوی دبیر انجمن عصر باستان و دبیر همایش ملی «اکوتوریسم و جوامع محلی» در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» گفت: در همایش سهروزهای که توسط شورای شهر و شهرداری شهر زرقان و سازمانهای مردمنهاد خانه عصر باستان، انجمن جوانان سپید پارس، انجمن حیات ایران و خانه فرهنگ جاودان در پارک ملی بمو برگزار شد؛ نقش جوامع محلی در صنعت توریسم و نقش توریسم بر ساختار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی طی دو کارگاه با حضور اساتید برجسته این مباحث مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان این مطلب که فرودگاه تفریحی شهر زرقان برترین پایگاه جذب توریست در شهر زرقان است، ادامه داد: این فرودگاه میتواند به عنوان پایگاه اصلی گردشگران هوایی که میخواهند بازدیدی از منطقه و پارک ملی بمو و همچنین رودخانهها و صفه تخت جمشید و قنوات و آبراههای آن را داشته باشند، معرفی شود. به گفته دبیر همایش ملی «اکو توریسم و جوامع محلی» حمزه ولوی معاون فنی اداره کل محیط زیست استان فارس از سخنرانان این همایش بود که در سخنانش گفت: گردشگری علاوهبر ارتقای کیفیت زندگی در جوامع بومی و محلی، ارتقای دانش عمومی راجع به حفظ طبیعت را به دنبال دارد، اما در مقابل همین صنعت موجب بالا رفتن هزینههای حفاظت از محیط زیست، تخریب پوشش گیاهی و بر هم خوردن امنیت حیات وحش میشود. مرجان حمزوی افزود: اعتصامیپور شهردار شهر زرقان دیگر سخنران این همایش نیز با اشاره به جایگاه بخش زرقان در صنعت اکوتوریسم گفت: پارک ملی بمو میتواند یک دگرگونی اساسی در نظام شهری زرقان به وجود آورد. به گفته دبیر همایش ملی «اکو توریسم و جوامع محلی»؛ سیاوش عابدی دبیر انجمن حیات ایران شعبه فارس نیز در این همایش خاطرنشان کرد: جوامع محلی بهدلیل کمبود آب
و مشکلات کشاورزی باید به یک معیشت پایدار روی آورند و دراین میان هیچ معیشت پایداری، سودآورتر از صنعت اکوتوریسم نیست. این صنعت میتواند علاوهبر درآمدزایی برای کشور و ایجاد اشتغال پایدار برای مردم، حفظ محیط زیست و حیات وحش را هم در پی داشته باشد. تقدیر از محیطبانان توسط گروه صنعتی خرم و کاشت نهال از دیگر حاشیههای این همایش سه روزه بود.
ارسال نظر