شکست «تعطیلات زمستانی» در مناظره تلویزیونی
معاون گردشگری کشور در این مناظره با بیان اینکه معمولا افرادی که در حوزه سفر برنامهریزی میکنند، سفرهای خود را طبق تعطیلات فرزندانشان هماهنگ خواهند کرد، گفت: «در نظر داریم با اجرای این طرح، ساماندهی تعطیلات انجام و بخشی از تعطیلات به زمستان منتقل شود تا در این ایام مردم بتوانند به سفر بروند.» ولی تیموری تصریح کرد: «در قالب طرح تعطیلات زمستانی به دنبال این هستیم که برای دانش آموزان یک تنفس تحصیلی ایجاد کنیم و بحث ما این بود که شروع سال تحصیلی چند روز زودتر انجام شود.» جبار کوچکینژاد، رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: «تعطیلات ما در کشور مشخص است. در تمام دنیا نیز تعطیلات را به تعطیلات زمستانی و تابستانی تقسیم کردهاند. سوال ما این است که طراحان این ایده کدام یک از تعطیلات موجود را میخواهند حذف کنند؟
مذهبی یا تعطیلات عید؟» حمایت میرزاده، نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه متولی تعطیلات در کشور فقط سازمان میراث فرهنگی نیست، این سوال را مطرح کرد که آیا درباره این موضوع جلسهای با نمایندگان یا سازمانهای دیگر برگزار شده یا خیر؛ که پاسخ تیموری به آن، این بود: «این موضوع برای امروز و روز قبل نیست. به کرات با نمایندگان کمیسیونهای اجتماعی درباره آن بحث شده است.» جبار کوچکینژاد اما تاکید کرد که باید اول مشخص شود چقدر به داشتن تعطیلات زمستانی نیاز است؛ آن هم در شرایطی که در قانون آمده دانش آموزان باید ۳۷ هفته به مدرسه بروند و تصویب شده که از اول مهرماه کلاسها شروع شود. وی همچنین این سوالات را مطرح کرد که بر اساس چه روش و اصولی این موضوع مطرح میشود؟ و اگر دولت مصمم است که این طرح را اجرایی کند چرا لایحهای به مجلس نمیدهد؟
تیموری در پاسخ گفت: «آنقدر مجلس موانع و قوانین سخت و سفتی دارد که به ما میگفتند اگر این لایحه آورده شود، رد خواهد شد. اگر این انعطاف وجود داشته باشد که تعطیلات جابهجا شود یا شروع سال تحصیلی از زمان دیگری باشد میتوانیم آن را به مجلس ارائه کنیم. امیدوارم در پایان این برنامه به این مساله برسیم که این انعطاف در مجلس برای تغییر قانون وجود دارد.»
حمایت میرزاده اما در ادامه با طرح این سوال که اگر کشور تعطیل شود، گردشگری رونق پیدا میکند، تصریح کرد: «آیا شما آماری دارید که چند درصد از خانوادهها، فرزند دانشآموز ندارند، کارمند هم نیستند اما به نان شب محتاجند؟ در زمانی که سفر بسیار گران است، این گروه به سفر نمیروند. بنابراین باید مسائل اقتصادی را نیز در نظر بگیرید.» وی همچنین از دشواری عبور و مرور بین شهری در زمستان بهعنوان یکی از موانع استفاده از تعطیلات زمستانی برای سفر یاد کرد و گفت: «کشور ما کوهستانی است. در زمستان بارها، سازمانهای متولی میگویند اگر کار فوری ندارید از منزل خارج نشوید؛ آن وقت ما میخواهیم مردم در زمستان به سفر بروند! برای مثال کسی که در آذربایجان زندگی میکند، اصلا نمیتواند از استان خود بیرون بیاید چراکه خیلی از راهها بسته است.» این نماینده مجلس همچنین بر چالشهای آموزشی نیز در رد طرح تعطیلات زمستانی تاکید کرد. در پایان نیز تیموری یادآور شد: «ما آنقدر در اجرای یک طرح وارد مشکلات حقوقی آن میشویم که الزامات اجتماعی فراموش میشود. در طول سال تحصیلی بهتر است یک تنفسی ایجاد شود. از این فرصت میتوان برای رونق گردشگری استفاده کرد.»
به گزارش «دنیای اقتصاد»، علاوه بر آنکه بسیاری از کارشناسان معتقدند طرح تعطیلات زمستانی اشکالات اساسی دارد، وزیر آموزش و پرورش و همچنین نمایندگان مجلس هنوز موافقت کامل خود را با این طرح اعلام نکردهاند. با این همه رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در ماههای اخیر بر لزوم اجرایی شدن این طرح پافشاری میکند؛ آن هم گویا بدون درنظر گرفتن اشکالات اساسی آن و بدون انجام پژوهشهای کارشناسی شده. این طرح که سه هدف اصلی «کاهش آلودگی شهرها در زمستان»، «توسعه گردشگری در استانهای جنوبی» و «اصلاح تقویم آموزشی» را دنبال میکند، به اعتقاد کارشناسان به تنهایی نخواهد توانست هیچ کدام از این اهداف را جامه عمل بپوشاند. آنها تاکید میکنند برای توسعه گردشگری که اصلیترین هدف سازمان میراث فرهنگی از طرح این ایده است، با دوروزه کردن تعطیلات آخرهفته زودتر و به شکلی بهتر محقق خواهد شد. حالا باید دید با این مخالفتهای آشکار کارشناسان و مجلس با طرح تعطیلات زمستانی، سرنوشت این طرح چه خواهد شد.
ارسال نظر