OTTها به کمک توریسم میآیند
۶ نکته برای بهروز کردن کانالهای تلگرام در حوزه گردشگری
مهدی نوابی
عضو جامعه تخصصی گردشگری الکترونیکی
در سالهای نهچندان دور، زمانی که بحث از ارسال پیام به فرد دیگری میشد، تنها راهی که به ذهن میرسید استفاده از سرویس ارسال پیام از طریق اپراتور مخابراتی بود. در کنار این نوع ارسال پیام، در بستر اینترنت نیز راههایی برای ارتباط سریع با دیگران وجود داشت که بسیاری از کسانی که مخاطب این نوشتار هستند، تجربه استفاده از آن را دارند؛ مانند پیامرسان فوری یاهو و. . . با فراگیر شدن اینترنت در سراسر دنیا و پیدایش نسلهای جدید انتقال دیتا مانند LTE ، ۲G ، ۳G و ۴G این نوع پیامرسانی فوری، دچار تغییرات و تحولات فراوان شد و انواع دیگری از سرویسهای پیامرسان فوری به وجود آمدند که بسیار سریعتر، گستردهتر و با قابلیتهای بیشتری به مخاطب امکان ارسال پیام را میدادند.
مهدی نوابی
عضو جامعه تخصصی گردشگری الکترونیکی
در سالهای نهچندان دور، زمانی که بحث از ارسال پیام به فرد دیگری میشد، تنها راهی که به ذهن میرسید استفاده از سرویس ارسال پیام از طریق اپراتور مخابراتی بود. در کنار این نوع ارسال پیام، در بستر اینترنت نیز راههایی برای ارتباط سریع با دیگران وجود داشت که بسیاری از کسانی که مخاطب این نوشتار هستند، تجربه استفاده از آن را دارند؛ مانند پیامرسان فوری یاهو و... با فراگیر شدن اینترنت در سراسر دنیا و پیدایش نسلهای جدید انتقال دیتا مانند LTE ، 2G ، 3G و 4G این نوع پیامرسانی فوری، دچار تغییرات و تحولات فراوان شد و انواع دیگری از سرویسهای پیامرسان فوری به وجود آمدند که بسیار سریعتر، گستردهتر و با قابلیتهای بیشتری به مخاطب امکان ارسال پیام را میدادند.
Over the Top یا OTT نامی بود که برای این نوع سرویسها انتخاب شد و با گسترش خدمات ارتباطی و دیتا و نیز فراگیر شدن گوشیهای هوشمند در سراسر دنیا، به سرعت رایج شد. محتوای OTT در حقیقت محتوایی است که تنها به متن محدود نمیشود، بلکه میتوان محتوای صوتی و تصویری را نیز به آن اضافه کرد. پیامرسان OTT در واقع سرویسی جایگزین پیامرسان متنی بود که توسط اپراتور شبکه موبایلی تامین میشد. بسترهای جذاب و کاربردی برای این فضای اطلاعرسانی جدید هر روز مخاطب بیشتری را به این نوع ارتباط جذب کرده و میکند. رایجترین OTTها که در دنیا از آنها استفاده میشود واتساپ، تلگرام، وایبر و... هستند. البته میزان استفاده از این OTTها در نقاط مختلف دنیا متفاوت است؛ کما اینکه در حال حاضر در ایران تلگرام رایجترین بستر برای ارتباط و پیامرسانی فوری بهشمار میرود که به دلیل فضای جذاب و قابلیتهای کاربردی آن، استفاده از آن رو به گسترش است.
راههای استفاده از OTTها در گردشگری
با رواج این نوع جدید از ارتباطات در ایران، دستاندرکاران و فعالان عرصهها و صنایع گوناگون نیز از استفاده از آن غافل نشده و از قابلیتهای آن بهره میبرند؛ قابلیتهایی همچون کانالهای ارتباطی، گروهها، ارسال ویدئو و پیام صوتی. صنعت گردشگری هم در این میان مستثنا نبوده و فعالیتهای زیادی از سوی فعالان این حوزه در این نوع فضاها دیده میشود؛ از خبرگزاریها تا گروههای کاری و کانالهای آموزشی و... در صنعت گردشگری، همه از مواردی هستند که در این بسترها، فعالیت قابل توجهی دارند. آنچه امروز در این نوشتار خواهیم دید نکاتی درباره استفاده از این فضاهای ارتباطی است که کارآیی و سرعت دستیابی به اهداف مورد نظر را افزایش میدهد. در ادامه به صورت اجمالی برخی از نکات مهم را با هم مرور خواهیم کرد که به ویژه برای کسانی که تازه وارد این فضا شدهاند و بیشتر فعالیتشان به صورت کانال با مخاطبان است، کارآ خواهد بود.
- تبلیغ: در کانالها و گروهها و سایتهای پر بازدیدی که با حوزه کاری شما مرتبط هستند، تبلیغ کنید. تبلیغ در اینگونه فضاهای پربازدید میتواند شما را سریعتر به هدف مورد نظر برساند.
- افزایش کیفیت محتوا: کیفیت محتوای ارسالی را چه به لحاظ اعتبار و اهمیت و جذابیت محتوای متنی و چه به لحاظ کیفیت تصاویر مورد استفاده، تا حد ممکن افزایش دهید.
- استفاده از افراد متخصص: از افراد مشهور و متخصص و ترجیحا مرتبط با حوزه کاری خود و دارای وجهه مناسب اجتماعی برای مصاحبه و... در کانال خود استفاده کنید.
- تمرکز: روی موضوع مورد نظر خود تمرکز کنید. گاهی دیده میشود کانال یا گروهی بهمنظور و هدفی خاص تشکیل شده و با زحمت فراوان مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده اما به مرور زمان مطالب نامربوط و عدم تمرکز باعث دفع مخاطب میشود. این موضوع یکی از نکاتی است که صبر و تحمل بسیار و پایداری در مسیر صحیح را با تمرکز کافی مطالبه میکند و در صورت توجه به این نکته، تحقق موفقیت دور از دسترس
نخواهد بود.
- عدم ارسال مطالب تکراری: به دفعات دیده شده که بسیاری از کانالهای ارتباطی، از خبرها و مطالب و محتوای تکراری استفاده میکنند. این استفاده از مطالب تکراری به مرور باعث رنجش مخاطب شده و در این میان محتوای مهمیکه ارسال میشود، فرصت خوانده شدن را از دست میدهد.
- انتخاب زمان مناسب برای ارسال محتوا: این نکته بسیار مهم است که باید زمان مناسبی را برای ارسال محتوا انتخاب کنید. هر زمان در طول شبانهروز که محتوای مناسبی را دیدید یا تولید کردید، لزوما زمان مناسبی برای ارسال به مخاطب نیست. طبیعتا مخاطب مایل نیست که نیمه شب محتوایی را در رابطه با گردشگری دریافت کند. خصوصا اگر موبایل خود را در حالت سکوت قرار نداده باشد. بنابراین انتخاب زمان مناسب و عادت دادن مخاطب در ضمیر ناخودآگاهش به نظم در ارسال پستها باعث ارتقای سطح کیفی و کمی محیط مورد نظر شما میشود. به نظر میرسد در کشور ما حدود صبح زود قبل از شروع زمان کاری، ظهر هنگام استراحت و عصر بعد از پایان ساعت کاری بهترین زمانها برای ارسال مطالب مهم هستند. در ضمن دقت کنید که نظم در ارسال پست در روزهای هفته نیز بسیار مهم و کاربردی خواهد بود. با استفاده صحیح از نکاتی که ذکر شد و جستوجوی بیشتر در مورد نکات کاربردی، میتوان امید به موفقیت در جذب مخاطب و افزایش سطح کیفی و کمی این محیط مجازی داشت.
ارسال نظر