مدیرکل نظارت گردشگری تاکید کرد
لزوم تغییر در ارائه بسته تورهای گردشگری
مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری معتقد است باید توراپراتورها بسته سفر را تعریف و اجرا کنند و دفاتر خدمات مسافرتی دیگر هم برای همین بسته بازاریابی و ثبتنام انجام دهند. به گفته ولی تیموری، رویکرد جدیدی در حوزه دفاتر خدمات مسافرتی اتخاذ شده است؛ این درحالی است که معمولا متقاضیان فعالیت در زمینه تور و گردشگری، به ادارات کل میراث فرهنگی استانها مراجعه میکنند، مجوز بند «ب» میگیرند و با این مجوز، در حوزه تور ورودی یا خروجی، داخلی یا خارجی و. . . کار میکنند. به گزارش خبرگزاری مهر، وی با اشاره به اینکه مبنای صدور مجوزها آئیننامهای است که در سال ۱۳۸۰ در دولت مصوب شده، خاطرنشان میکند: «تنها در ایران است که افراد با یک مجوز همهکار میکنند اما در هیچجای دنیا اینطور نیست.
مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری معتقد است باید توراپراتورها بسته سفر را تعریف و اجرا کنند و دفاتر خدمات مسافرتی دیگر هم برای همین بسته بازاریابی و ثبتنام انجام دهند. به گفته ولی تیموری، رویکرد جدیدی در حوزه دفاتر خدمات مسافرتی اتخاذ شده است؛ این درحالی است که معمولا متقاضیان فعالیت در زمینه تور و گردشگری، به ادارات کل میراث فرهنگی استانها مراجعه میکنند، مجوز بند «ب» میگیرند و با این مجوز، در حوزه تور ورودی یا خروجی، داخلی یا خارجی و... کار میکنند. به گزارش خبرگزاری مهر، وی با اشاره به اینکه مبنای صدور مجوزها آئیننامهای است که در سال ۱۳۸۰ در دولت مصوب شده، خاطرنشان میکند: «تنها در ایران است که افراد با یک مجوز همهکار میکنند اما در هیچجای دنیا اینطور نیست. در دنیا توراپراتور پکیج تعریف میکند و اجزای بسته سفر را از ارائهکنندگان میخرد و کد خود را روی بسته سفر میزند. وقتی بسته آماده شد، دفاتر خدمات مسافرتی آن را میفروشند و برای بستههای آماده، بازاریابی و ثبتنام انجام میدهند و کمیسیون خودشان را از توراپراتور تعریفکننده بسته سفر میگیرند.»
تیموری میافزاید: «عید امسال شاهد بودیم آژانسی در هند بسته سفر را به چندین آژانس ایرانی فروخت و همه پولش را نیز گرفت؛ آژانس ایرانی هم پول و سودش را بهدست آورده بود اما این بسته سفر ۷ دست چرخیده و در نهایت فروخته شده بود. در چنین شرایطی وقتی یک بسته سفر به دست مسافر میرسد با قیمت متفاوتتری به او فروخته شده است. علاوهبر این، آژانس آخر به مسافر اعلام میکند این بسته سفر اوست و همان تور را نیز اجرا میکند اما در حین اجرا به مشکل برمیخورد و هتلدار در پاسخ به اعتراض مسافر اعلام میکند که آژانس طرف قرارداد با مسافر را نمیشناسد چون با آژانس اولیه قرارداد بسته است و همین میشود که مسافر سرگردان میماند.» به گفته این مقام مسوول، روال موجود حرفهای نیست. وی تصریح میکند: «از اینرو، رویکرد ما این است که توراپراتورها بستههای سفر را آماده کنند و کد خود را روی آن بسته بزنند و آژانسهای مسافرتی تنها برای آن بستهها بازاریابی و تبلیغات کرده و ثبتنام انجام دهند ولی در نهایت اجرای تور به دست توراپراتور باشد و مسافر تنها با آن توراپراتور کار کند. این اتفاق موجب میشود که به جای نظارت بر ۴ هزار آژانس که برخی از آنها غیرمجاز هم هستند، ما موظف باشیم روی ۱۰۰ توراپراتور معتبر نظارت کنیم.»
ارسال نظر