چینیها دیگر به ترکیه و فرانسه سفر نمیکنند
واکنش گردشگران چینی به ناامنی در برخی مقاصد اروپا
گروه گردشگری: بررسیها نشان میدهد بهدلیل رخدادهای تروریستی در اروپا، گردشگران ثروتمند چینی تمایل کمتری به سفر به مقاصد برتر گردشگری این قاره دارند. به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، همزمان با افزایش تهدیدهای تروریستی و ترس و تردید گردشگران، مقصدهای برتر گردشگری اروپا که زمانی برای مسافران ثروتمند چینی آمیزهای جذاب از انواع فرهنگها، هنر، آشپزی، آثار تاریخی و مراکز خرید بود، به انتهای جدول مقصدهای محبوب گردشگری سقوط کرده است.
به گزارش اکسپرس چاپ بریتانیا، حملات تروریستی اخیر در نیس و آلمان و پیش از آن در بروکسل و پاریس سبب ایجاد این نگرانی برای گردشگران شده که مبادا در سفر به اروپا، خود قربانیان حملات بعدی باشند.
گروه گردشگری: بررسیها نشان میدهد بهدلیل رخدادهای تروریستی در اروپا، گردشگران ثروتمند چینی تمایل کمتری به سفر به مقاصد برتر گردشگری این قاره دارند. به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، همزمان با افزایش تهدیدهای تروریستی و ترس و تردید گردشگران، مقصدهای برتر گردشگری اروپا که زمانی برای مسافران ثروتمند چینی آمیزهای جذاب از انواع فرهنگها، هنر، آشپزی، آثار تاریخی و مراکز خرید بود، به انتهای جدول مقصدهای محبوب گردشگری سقوط کرده است.
به گزارش اکسپرس چاپ بریتانیا، حملات تروریستی اخیر در نیس و آلمان و پیش از آن در بروکسل و پاریس سبب ایجاد این نگرانی برای گردشگران شده که مبادا در سفر به اروپا، خود قربانیان حملات بعدی باشند. در همین حال، بسیاری از مقصدهای برتر درکشورهای اروپایی بهویژه پس از حمله یک پناهجوی افغانی به گردشگران که چند گردشگر اهل هنگکنگ نیز در میان قربانیان بودهاند، از نظر بسیاری از گردشگران چینی رسما مبدل به مناطق ممنوعه برای سفر شده است. طبق همین گزارش از زمان وقوع این حوادث بسیاری از چینیها در شبکههای اجتماعی به بحث و گفتوگو دراینباره پرداختهاند که آیا سفر به اروپا امن است یا خیر. یک کاربر شبکه اجتماعی Weibo که نسخه چینی از توییتر است، نوشته: «از هنگامی که پناهندگان به اروپا وارد شدهاند، احساس میکنیم جریان تروریسم در اروپا دیگر متوقف نخواهد شد.» کی ایو ژوکسی درجایی دیگر نیز آورده است که فرانسه و آلمان براثر فعالیتهای تروریستی آینده از بدنه اروپا جدا خواهند شد!
حذف فرانسه از لیست گردشگران چینی
مدیر بازاریابی آژانس گردشگری China CYTS Tours در اینباره گفته است: «پس از حملات تروریستی اخیر به نیس در مراسم روز ملی فرانسه، گردشگران چینی نهتنها نیس بلکه فرانسه را از فهرست سفر تعطیلات خود حذف کردهاند.» شیو شیا اولی افزوده است: «این رویدادهای غیرمنتظره سبب افزایش بیثباتی و ناامنیها شده که درواقع همانند سرطان برای صنعت گردشگری تلقی میشوند.» به گفته او تا پیش از حملات تروریستی پاریس در ژانویه و نیز نوامبر سال گذشته مهمترین نگرانی و سوالی که از سوی گردشگران چینی مطرح میشد این بود که چطور در جریان سفر به اروپا بهویژه فرانسه، از شر دزدان و جیببرها از خود مراقبت کنند؛ درحالی که اکنون همه میخواهند بدانند که آیا سفر به فرانسه امن است؟ و آیا بهتر نیست که برنامه سفرخود را به پاریس لغو کنند؟! به گزارش «دنیای اقتصاد»، پیش از این بخش قابلتوجهی از درآمد گردشگری فرانسه به حضور پررنگ چینیها در این کشور بازمیگشت و در مقاطع مختلف که تعداد گردشگران چینی این کشور به هر دلیل کاهش مییافت، موجب نگرانی مقامات فرانسوی میشد. جمعیت بالای مسافران چینی علاوهبر افزایش آمار گردشگری، به اقتصاد فرانسه هم کمک میکند؛ حدود ۶۰ درصد آنها در سال ۲۰۱۲ در پاریس اقلامی چون کیفهای «لویی ووتون» و «شانل» و شالهای «هرمس» خریدند. چینیها بهطور میانگین ۵۹ یورو (۷۹ دلار) در روز در این کشور خرج کردند که این رقم در مورد ژاپنیها ۵۶ یورو بود. آمارها نشان میدهد چینیها تقریبا دو برابر میانگین میزان خرید دیگر گردشگران خارجی در پاریس (۲۶ یورو) برای خرید سوغاتی و یادگاری هزینه میکردند. با وجود اینکه گفته میشود حوادث تروریستی اخیر از تعداد گردشگران ورودی چینی به فرانسه کاسته است، اما با اینهمه این مقصد گردشگری در سال ۲۰۱۵ همچنان به رشد گردشگری خود ادامه داد؛ به گونهای که در سال گذشته میلادی، همچنان در صدر پربازدیدترین کشورهای جهان در جدول جهانی گردشگری باقی ماند. این کشور که درسال ۲۰۱۴ بیش از ۸/ ۸۳میلیون گردشگر به خود جذب کرد، در سال ۲۰۱۵میلادی نیز بیش از ۳/ ۸۶میلیون گردشگر خارجی را به خود دید. در این بین آمریکا، اسپانیا و چین در ردههای بعدی پربازدیدترین کشورها قرار گرفتند.
ترکیه هم در لیست سیاه چینیها
این گزارش خاطرنشان میکند علاوهبر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ترکیه نیز از جمله مقصدهایی است که از سوی گردشگران چینی در لیست سیاه قرار گرفته است. کمپانیهای مسافرتی چینی پس از ۲۲ جولای و کودتای نافرجام اخیر، تمامی هزینه دریافتشده برای سفر به ترکیه را به مسافران خود که ناگزیر به لغو سفر شدهاند، بازپس دادهاند؛ اتفاقی که البته چندان دور از انتظار نبوده و گردشگران بسیاری از کشورهای مختلف از سفر به ترکیه منصرف شدهاند. اما بهرغم این شرایط، اروپا که سال گذشته میلادی نیز از رخدادهای تروریستی و فجایعی از این دست مصون نمانده بود، در پایان این سال پرطرفدارترین قاره جهان شناخته شد و به نظر میرسد بهدلیلی فاصلهای که با دیگر قارهها در جذب گردشگر دارد، همچنان توانسته جایگاه خود را حفظ کند؛ اما این رخدادها همواره تهدیدی جدی برای گردشگری به شمار میروند و باید دید کشورهایی همچون فرانسه چه تمهیداتی برای محافظت از توریسم خود در برابر تروریسم در نظر خواهند داشت.
ارسال نظر