معاون امور مجلس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد
دستیابی به تعادل در بودجه گردشگری و میراث فرهنگی تا ۵ سال آینده
گروه گردشگری:بیشترین رشد اعتبارات عمرانی و جاری در بین دستگاههای فرهنگی به سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اختصاص یافت. این را معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی گفت و تاکید کرد: «با رویکرد مثبت دولت و سازمان مدیریت، میراث فرهنگی در بین ۱۵ سازمان فرهنگی کشور بیشترین رشد اعتبارات بودجه در سال جاری را داشته است. »
به گزارش میراث آریا، اسدالله درویش امیری اظهار کرد: «متاسفانه در سالهای گذشته پایه و اساس اعتبارات این سازمان ضعیف بسته شده بود؛ اما با تلاشهای انجام شده سال گذشته با جهش ۳۵ درصدی اعتبارات مواجه شدیم و اگر اعتبارات این سازمان با همین رشد ادامه یابد، تا ۵ سال دیگر به نقطه تعادل میرسیم.
گروه گردشگری:بیشترین رشد اعتبارات عمرانی و جاری در بین دستگاههای فرهنگی به سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اختصاص یافت. این را معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی گفت و تاکید کرد: «با رویکرد مثبت دولت و سازمان مدیریت، میراث فرهنگی در بین ۱۵ سازمان فرهنگی کشور بیشترین رشد اعتبارات بودجه در سال جاری را داشته است.»
به گزارش میراث آریا، اسدالله درویش امیری اظهار کرد: «متاسفانه در سالهای گذشته پایه و اساس اعتبارات این سازمان ضعیف بسته شده بود؛ اما با تلاشهای انجام شده سال گذشته با جهش ۳۵ درصدی اعتبارات مواجه شدیم و اگر اعتبارات این سازمان با همین رشد ادامه یابد، تا ۵ سال دیگر به نقطه تعادل میرسیم.» وی با بیان اینکه ساختار اداری این سازمان بسیار ضعیف و موجب شرمندگی بود، عنوان کرد: «در زمان آغاز به کار دولت یازدهم از مجموع ۴۵۰ شهرستان کشور تنها در ۴۳ شهرستان اداره، ۳۰۵ شهرستان نمایندگی و بقیه هیچگونه اداره یا نمایندگی نداشتیم.» درویش امیری اظهار کرد: «هم اکنون با تلاش رئیس سازمان میراث فرهنگی مجوز ارتقای تعداد قابلتوجهی از شهرستانهای کشور از نمایندگی به اداره یا راهاندازی و تاسیس نمایندگی اخذ شده است.» وی افزود: «بر این اساس هم اکنون ۱۹۵ شهرستان صاحب اداره شده و نمایندگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ۱۸ استان فاقد نمایندگی در کشور راهاندازی شد.»
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر اینکه با رویکرد مثبت دولت، این سازمان در برنامه ششم توسعه حضور پررنگی پیدا کرده، یادآور شد: «سازمان میراث فرهنگی در تمام قراردادهای بینالمللی که در پسابرجام با حضور رئیس جمهوری به امضا رسیده است، حضور دارد. به این صورت، فرصت بسیار مناسبی برای سازمان ایجاد شده که باید از آن بهرهبرداری شود.»
به گزارش «دنیای اقتصاد» پیش از این هم کارشناسان از سه گام مثبت برداشته شده در بودجه ۹۵ گردشگری سخن گفته بودند که میتوانند زمینهساز آینده درخشان آن شوند. به گفته آنها در اولین گام، برخلاف آنچه در سالهای قبل وجود داشت، در بودجه سالجاری، گردشگری و میراث فرهنگی و صنایعدستی هرکدام در سه فصل جداگانه آورده شدهاند. این متمایزترین و مهمترین تغییر شکلی است که دربودجه ۹۵ برای این سه حوزه رخ داده که میتواند آغازگر توجه بودجهای بیشتر به گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی باشد و امکان دیدهشدنشان را در ساختار اقتصادی کشور افزایش دهد.
از سوی دیگر براساس این گزارش، چهار بخش دستگاه فرهنگی کشور شامل سازمان میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی و مرکز مطالعاتی منطقهای حفظ میراث فرهنگی ناملموس در آسیای میانه و غربی، در بودجه سال ۹۵، ۶۹۸۷ میلیارد و ۷۰۴ میلیون ریال اعتبار را به خود اختصاص دادهاند؛ رقمی که رشدی ۴۴درصدی را نسبت به بودجه سال گذشته نشان میدهد. علاوه براین، کارشناسان دومین ویژگی و گام مثبت بودجه ۹۵برای گردشگری را تعریف ابزارهای اجرای برنامههای این حوزه عنوان میکنند. براساس آنچه در بودجه امسال تعریف شده است، برای هرکدام از برنامههای تعریفشده در حوزه گردشگری، صنایعدستی و میراث فرهنگی ابزارهایی نیز عنوان و مشخص شده است که بودجه هر برنامه باید چگونه هزینه شود. جزئی کردن فعالیتها به معنای شفافیت در بودجهریزی است و امکان نظارت باکیفیتتری را ایجاد میکند. به این وسیله دولت ابزار تحقق برنامهها را نیز تعریف کرده و باعث شفافسازی در هزینهکرد مواد بودجهای شده است.
سومین گام مثبت بودجه سال جاری در حوزه گردشگری و صنایعدستی نیز تعریف بودجه برای حمایت از تشکلها و انجمنهای گردشگری و صنایعدستی عنوان میشود. براساس این اتفاقی که در بودجه ۹۵ رخ داده، بخش خصوصی و تشکلها از شکل و میزان حمایتی که از سوی دولت میشوند، آگاه خواهند شد و به این ترتیب میتوانند پیگیر تحقق تعهدات دولت در این زمینه باشند.
ارسال نظر