ترکیه برای حفظ بازار سفر ایران، بیانیه داد
گروه گردشگری: رئیس انجمن سرمایه‌گذاران و هتلداران ترکیه گفته که‌ ایران، یکی از بزرگ‌ترین منابع گردشگری خارجی این کشور است. به گزارش «دنیای اقتصاد» این درحالی مطرح می‌شود که براساس آمارها ترکیه در سال 2010 میلادی میزبان یک میلیون و 900 هزار مسافر ایرانی بوده، اما این رقم در سال 2012 به یک میلیون و 100 هزار نفر کاهش پیدا کرده است. با این وجود به گفته همین مقام مسوول در صنعت هتلداری ترکیه، در سال 2013 یک‌میلیون و 200 هزار ایرانی به این کشور سفر کرده‌اند و در سال پس از آن نیز این رقم به یک میلیون و 600 هزار نفر رسیده است.

به گزارش «ایسنا» طبق داده‌های موقتی که وزارت گردشگری ترکیه اعلام کرده، تعداد مسافران خارجی ترکیه طی ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۱۵ در مقایسه با سال پیش از آن، ۳/ ۱ درصد کاهش پیدا کرده است. اما با این وجود شاهد افزایش تعداد مسافران ایرانی بوده‌ایم. در همین بازه زمانی یک میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی از ترکیه دیدن کرده‌اند و این به معنای رشد ۳/ ۶ درصدی این آمار به نسبت همین دوره در سال ۲۰۱۴ است. به گزارش روزنامه «حریت»، رئیس انجمن سرمایه‌گذاران و هتلداران ترکیه همچنین خاطرنشان کرد که ایرانی‌ها در میان بهترین خریداران اجناس ترک هستند. از سوی دیگر، آمارها نشان می‌دهد درآمد ترکیه از راه گردشگری سهمی ۵/ ۴ درصدی در اقتصاد ۸۰۰ میلیارد دلاری این کشور دارد. از این رو این صنعت یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین بخش‌های اقتصاد ترکیه به شمار می‌رود.


گشت تورگردانان ایرانی در ترکیه

در همین حال انجمن سرمایه‌گذاران و هتلداران ترکیه‌ (TUROB) در بیانیه‌ای اعلام کرده که نمایندگان بخش گردشگری این کشور برای جذب حداکثری گرشگران ایرانی برنامه‌ریزی کرده‌اند. در این بیانیه آمده است: «در اولین مرحله، TUROB طی هفته جاری میزبان 50 آژانس مسافرتی و برگزارکننده تور از هفت شهر ایران از جمله تهران، اصفهان و تبریز خواهد بود. در این تور تعدادی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول به میهمانان ایرانی نشان داده می‌شود.» از سوی دیگر قرار است اعضای این انجمن هفته آینده با همراهی وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در نمایشگاه گردشگری تهران (TITE) حضور پیدا کنند.

همه این اقدامات درحالی رخ می‌دهد که روس‌ها، به عنوان دومین بازار مهم‌ترکیه در صنعت گردشگری، پس از واقعه سرنگونی هواپیمای جنگی این کشور از سوی نیروهای ترکیه، سفر به این کشور را تحریم کرده‌اند و به این ترتیب ترکیه یکی از اصلی‌ترین بازارهای خود را از دست داده است. رئیس TUROB در همین باره، ضمن اشاره به توانایی ترکیه در جبران خسارت از دست دادن مسافران روس با جذب گردشگران ایرانی و دیگر کشور‌های اروپایی، اظهار کرده که با برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران، این کشور شاهد رونق در بسیاری از بخش‌ها، از جمله گردشگری خواهد بود. او گفته که مسوولان و فعالان گردشگری ترکیه در انتظار بازدهی مثبت در این بخش با توجه به تحولات اخیر ایران هستند و تلاش می‌کنند دوباره به رقم مناسبی در این حوزه دست پیدا کنند.


بایکوت سفر نوروزی به ترکیه

حالا ترکیه‌ای‌ها پیش‌بینی می‌کنند که تاثیرات مثبت این برنامه‌ریزی در ماه مارس، همزمان با تعطیلات نوروز ایرانی‌ها، مشاهده شود. این درحالی است که به گزارش «دنیای اقتصاد» در هفته‌های اخیر کمپینی در میان مردم ایران به راه افتاده و هموطنان را به بایکوت سفر به ترکیه و دبی در نوروز پیش‌رو دعوت می‌کند. این کمپین در واقع واکنش مدنی به همین هزینه‌های هنگفتی است که ایرانی‌ها در مقاصدی نظیر ترکیه و دبی خرج می‌کنند؛ هزینه‌هایی که براساس آمارهای موجود بخشی از آن خرج حمایت‌های پنهان و آشکار از داعش سیاه و سفید (داعش سیاه، شامل گروه‌های تروریستی-تکفیری که آشکارا به فعالیت‌های تروریستی می‌پردازند و داعش سفید گروهی که رفتار مشابه و به ظاهر قانونمندی دارند که مورد حمایت مالی کشورهای منطقه قراردارند) می‌شود. علاوه‌بر این، برخی برخوردها و رفتارهای تبعیض‌آمیز در کشورهای مذکور نیز به این واکنش مردمی در شبکه‌‌های مجازی منجر شده است.

آمارهای ارائه شده از میزان سفر ایرانی‌ها به ترکیه نشان می‌دهد آن حجم ارزی که تنها از طریق سفر ایرانی‌ها به این کشور از ایران خارج می‌شود، رقمی قابل توجه است. فارغ از اینکه مبالغ هنگفت دیگر که برای سرمایه‌گذاری در این کشورها از ایران خارج می‌شود، خود چقدر می‌تواند پروژه‌های داخلی در کشورمان را رونق ببخشد. از این‌رو حامیان کمپین تحریم سفر به کشورهای حامی داعش سیاه و سفید معتقدند تعامل اقتصادی بین ایران و این کشورها باید به تعامل برد- برد تبدیل شود و اگر چنین نباشد، باید به آن واکنش مدنی نشان داد. کارشناسان معتقدند در شرایطی که وضعیت سیاسی و امنیتی منطقه پرتنش است، واکنش‌های دولتی به چنین برخوردهایی می‌تواند مشکل‌زا باشد و همین امر لزوم حرکت‌های مدنی و مردمی را آشکار می‌کند؛ حرکتی مدنی که قرار است نوروز ۹۵ گردشگران ایرانی را به‌جای سفر به ترکیه و دبی، راهی مقاصد داخلی کند.

ترکیه برای حفظ بازار سفر ایران، بیانیه داد