جست‌وجوی‌ حقیقت و واکاوی واقعیت

مهندس حسین ساسانی * آلبرت انیشتین بر این باور بود که «اگر می‌خواهید در زندگی و روابط خود تغییرات جزئی به وجود آورید، به انگیزه‌ها و رفتارتان توجه کنید. اما اگر می‌خواهید گام‌های بنیادین بردارید و اساس زندگی‌تان را عوض و دگرگون کنید، نگرش و اندیشه خود را تغییر دهید.» به باور من صفحه پرونده‌ها با مضامین اقتصادی-اجتماعی روزنامه دنیای اقتصاد، به دنبال طرح مسائل و موضوعاتی است که در تغییر نگرش و اندیشه مخاطبان خود تاثیر گذاشته و آنان را در این مسیر یاری دهد. اگر به تک تک این پرونده‌ها در سال گذشته نگاهی گذرا داشته باشید بی شک با من هم رای می‌شوید.

کنفوسیوس در جایی گفته است: «در گذشته، مردم به کسب دانش می‌پرداختند تا خود را به کمال برسانند. امروزه دانش را برای این فرا می‌گیرند که جامعه و دیگران را به کمال برسانند» به نظر می‌آید که متولیان صفحه مورد اشاره به دنبال تسهیل فرآیند یادگیری در مخاطبان خود بوده و قصد دارند در متعالی شدن تک تک افراد جامعه نقش ویژه‌ای را ایفا نمایند. این عمل در گذر به یک جامعه اندیشمند و متعالی می‌تواند سرعت و شتاب بیشتری را فراهم کند.

از جان ماکسول کوستی نقل شده است: «در سن هشتاد و سه سالگی از «فرنک لوید رایت» معمار بزرگ و نام‌دار پرسیدند از میان کارهای بزرگی که انجام داده‌ای کدام را بیشتر می‌پسندی و او پاسخ داد: کار بعدی را»

دست‌اندرکاران مدیریت پرونده‌های دارای مضامین اقتصادی-اجتماعی روزنامه دنیای اقتصاد، با انتخاب موضوعات متنوع و مختلف تلاش می‌کنند، دستی هم در نوآوری داشته باشند و کاملا روشن است که نوآوری تاثیر بسزایی در خدمت به بشریت داشته و این راه انتهایی ندارد.

از هلن کلر نقل شده است: «بیچاره‌ترین انسان در دنیا، فرد بینایی است که یک چشم‌انداز آرمانی پیش‌روی خود نمی‌بیند»

یکی از دلایل موفقیت این صفحه در این نهفته است که متولیان آن دارای یک چشم‌انداز آرمانی هستند و موفقیت خود را در خدمت به جامعه اقتصادی و صنعتی در این راه می‌بینند...

از طرف دیگر، استیو جابز در سال‌های بیماری خود، نکته‌ای را یادآوری کرد: «زمانی که بیست و سه سالم بود بیش از یک میلیون دلار و زمانی که بیست‌و‌دو سالم بود، ده میلیون دلار و زمانی که بیست و پنج سالم بود، بیش از صد میلیون دلار پول داشتم. ولی این مساله هیچ‌وقت چندان مهم نبود، چون این کارها را برای پول انجام ندادم.»

انسان‌هایی همچون استیو جابز، در ورای کسب مال و ثروت برای خود یک علت وجودی قائل هستند و برای آن علت وجودی و ماموریت خود (Mission) تلاش می‌کنند. ماموریت و علت وجودی این چنین افرادی، علت غایی و نهایی زندگی و تلاش است و پول درآوردن، فقط وسیله‌ای است برای به نتیجه رساندن ماموریت خود و علت وجودی‌شان. استنباط من است که در نگاه در مدیریت صفحه مورد اشاره، این اندیشه به چشم می خورد.

گوته می‌گوید: «من از هرچه که تنها و تنها بخواهد به من چیزی «بیاموزد» بی‌آنکه بر شادمندی‌ام بیفزاید یا مرا نشاط تازه‌ای بخشد، دوری می‌گزینم» به نظر می‌رسد تلاشگران این صفحه نیز، همیشه در حال یادگیری بوده و یادگیری را نه تنها برای نشاط خود بلکه برای نشاط، شادمانی و رفاه بشریت می‌خواهند .

مادر ترزا گفته است: «خداوند به ما دستور نداده که کارهای بزرگ بکنیم بلکه باید کارهای کوچک را با عشق بزرگ به سرانجام رسانیم. تلاش همراه با عشق می‌تواند موثر واقع شود.» شاید دلیل موفقیت این صفحه هم همین باشد. امیدوارم با من هم عقیده باشید و با دلگرمی دادن به این عزیزان، آنان را در این راه سخت همراهی نماییم.

* رییس کنفدراسیون صنعت ایران