بر خلاف دو فصل گذشته امسال خبری از افشای دستمزد بازیکنان نیست
میلیاردرها در خاموشی!
گروه ورزش: از شروع به کار گروه مدیریتی جدید در وزارت ورزش، یکی از مسائلی که در دستور کار قرار گرفت شفافسازی در مورد پرداختهای فوتبال ایران و البته مبارزه با ریختوپاشهای اضافی در این رشته ورزشی بود. بر همین اساس، شاید برای نخستین بار در تاریخ فوتبال ایران دستمزد بازیکنان و مربیان و حتی اعضای تدارکات باشگاههای مختلف خیلی ریز و دقیق روی خروجی خبرگزاریهای معتبر رفت؛ پروژهای جنجالی که قرار بود همیشگی باشد، اما ظاهرا این اتفاق رخ نداده است.
در حال حاضر با وجود آنکه یک ماه از آغاز لیگ پانزدهم میگذرد و طبیعتا همه اعداد و ارقام مشخص شدهاند، هنوز خبری از اعلام جزئیات پرداختها در باشگاههای لیگ برتری نیست.
گروه ورزش: از شروع به کار گروه مدیریتی جدید در وزارت ورزش، یکی از مسائلی که در دستور کار قرار گرفت شفافسازی در مورد پرداختهای فوتبال ایران و البته مبارزه با ریختوپاشهای اضافی در این رشته ورزشی بود. بر همین اساس، شاید برای نخستین بار در تاریخ فوتبال ایران دستمزد بازیکنان و مربیان و حتی اعضای تدارکات باشگاههای مختلف خیلی ریز و دقیق روی خروجی خبرگزاریهای معتبر رفت؛ پروژهای جنجالی که قرار بود همیشگی باشد، اما ظاهرا این اتفاق رخ نداده است.
در حال حاضر با وجود آنکه یک ماه از آغاز لیگ پانزدهم میگذرد و طبیعتا همه اعداد و ارقام مشخص شدهاند، هنوز خبری از اعلام جزئیات پرداختها در باشگاههای لیگ برتری نیست. فصل گذشته با مراجعه به سایت سازمان لیگ و تنها چند کلیک، میشد از رقم دستمزد همه مربیان و بازیکنان آگاه شد، اما امسال این ستون در پایگاه اینترنتی مزبور کاملا خالی است و دستکم تا امروز هیچ عددی در آن درج نشده است.
چگونه جام از کف دایی رفت؟
استارت شفافسازی پیرامون دستمزدها در فوتبال ایران، بهار ۹۳ خورد. آن روزها لیگ سیزدهم حرفهای به حساسترین مراحل ممکن رسیده بود و پرسپولیس بهعنوان جدیترین مدعی عنوان قهرمانی گام به گام به جام نزدیکتر میشد. با این وجود درست دو شب پیش از بازی ماقبل آخر این تیم برابر راهآهن، ناگهان به بهانه شفافسازی ریز قرارداد همه بازیکنان و مربیان پرسپولیس در سطحی وسیع منتشر شد و همه را شوکه کرد. افشای رقم قرارداد یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی دایی در آن زمان، جوی منفی علیه پرسپولیس راه انداخت و تمرکز سرخپوشان را از آنان گرفت. نتیجه این پروژه هم آن بود که پرسپولیس در ورزشگاه آزادی مقابل راهآهن متوقف شد تا با وجود پیروزی بر استقلال صنعتی در هفته پایانی، روی پله دوم جدول ردهبندی بایستد. آنچه به این ماجرا رنگ و بویی عجیبتر میبخشید، این بود که در مقطع حساس پایانی فصل فقط قرارداد بازیکنان پرسپولیس افشا شد و مسوولان وزارت ورزش انتشار قراردادهای سایر تیمها مثل استقلال را به بعد از پایان فصل موکول کردند!
وقتی مجلس تشکر کرد!
وزیر ورزش حدود یک سال و یک ماه پیش با تاکید بر ضرورت ادامه شفافسازی در فوتبال ایران گفته بود: «این تدبیر وزارت ورزش و جوانان مورد رضایت اکثر مردم و مسوولان قرار گرفته است و مصمم هستیم با جدیت آن را ادامه دهیم. هدف سلامت بیشتر فوتبال است و فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و باشگاهها موظف هستند با جدیت بر این مساله نظارت کنند و کوتاهی دراین زمینه به هیچوجه قابل قبول نیست. از باشگاهها و سازمان لیگ انتظار میرود نسبت به رعایت دقیق دستورالعمل در عقد قرارداد و پرداخت دستمزد بازیکنان و مربیان اقدام و شرایط را برای حاکمیت قانون و ضوابط هرچه بیشتر در فوتبال کشور فراهم کنند.» همچنین روز سوم اردیبهشت ۹۳ هم ۱۵۳ نماینده مجلس شورای اسلامی در صحن علنی ضمن اعلام حمایت از اقدام وزارت ورزش و جوانان در شفافسازی قراردادهای فوتبال از محمود گودرزی تقدیر کردند! امروز اما، در شرایطی که وزارت همان وزارت است و مجلس هم همان مجلس، مشخص نیست که چرا رقم قرارداد بازیکنان اعلام نمیشود و هیچ نظارتی هم روی این پنهانکاری نیست؟ مسلما ادامه وضع فعلی این احتمال را که افشای ارقام قراردادها در گذشته بیشتر استفاده موردی و جانبی داشته تقویت خواهد کرد. بدیهی است که اگر در این مورد سیاست یا قانونی در پیش گرفته شده، حتما باید بدون تغییر به اجرا برسد.
بازار داغ شایعات
مسلما زمانی که جریان شفاف اطلاعات وجود نداشته باشد، فضا برای طرح و پرورش شایعات آمادهتر میشود. در حال حاضر هم با توجه به اینکه فعلا رقم قراردادهای بازیکنان و مربیان در لیگ پانزدهم اعلام نشده، گمانهزنیهای بسیار زیادی در این مورد مطرح میشود که راست و دروغ هیچکدامشان هم روشن نیست. مثلا برخی مدعی هستند دلیل قهر محرم نویدکیا با سپاهانیها این است که با وجود کاهش دستمزد بازیکنان به بهانه مشکلات مالی، دستمزد کادر فنی پایین نیامده است. در نمونهای دیگر حمزه یونس، مهاجم تونسی تراکتورسازی محور شایعات فراوانی قرار گرفته و حتی در موردش از قرارداد ۲ میلیون دلاری سخن گفته میشود. همچنین قرار بود بازیکنان سرباز با حقوق سربازی به عضویت باشگاههای نظامی دربیایند، اما عدم شفافسازی قراردادها باعث شده هیچکس نداند چنین اتفاقی رخ داده یا نه؟ اصل بحث بر سر این نیست که رقم قراردادها حتما باید افشا شود، چرا که این نوع شفافسازی هم آفتهای خاص خودش را دارد و مثلا میتواند مدیران را به سمت پرداختهای زیرمیزی سوق بدهد. داستان بر سر این است که اگر انتشار لیست دستمزدها کار خوبی بود و مجلس هم بابتش از وزارتخانه تشکر کرد، پس چرا حالا این روند متوقف شده است؟!
ارسال نظر