مسابقهای که میتوانست الکلاسیکوی آسیا باشد
گنجی که در خانه گم شد
گروه ورزش- بهروز رسایلی: تنها پنج روز دیگر به برگزاری هفتادونهمین دربی پایتخت زمان باقیمانده و همین مساله حجم اظهار نظرها در مورد این مسابقه سنتی را افزایش میدهد. در شرایطی که خیلی از اهالی فوتبال ایران سعی میکنند شأن جدال پرسپولیس و استقلال را حفظ کنند، اخیرا علی کفاشیان دست به یک موضعگیری شگفتانگیز در این مورد زده است. رئیس فدراسیون فوتبال به خبرگزاری فارس میگوید: «دربی دیگر مثل گذشته استرس بالایی ندارد و حساس نیست. اکنون در ایران دربیهای زیادی مثل دربی تبریز و غیره وجود دارد.
گروه ورزش- بهروز رسایلی: تنها پنج روز دیگر به برگزاری هفتادونهمین دربی پایتخت زمان باقیمانده و همین مساله حجم اظهار نظرها در مورد این مسابقه سنتی را افزایش میدهد. در شرایطی که خیلی از اهالی فوتبال ایران سعی میکنند شأن جدال پرسپولیس و استقلال را حفظ کنند، اخیرا علی کفاشیان دست به یک موضعگیری شگفتانگیز در این مورد زده است. رئیس فدراسیون فوتبال به خبرگزاری فارس میگوید: «دربی دیگر مثل گذشته استرس بالایی ندارد و حساس نیست. اکنون در ایران دربیهای زیادی مثل دربی تبریز و غیره وجود دارد.» این یک خودزنی آشکار است. آنچه کفاشیان میگوید، درست مثل این است که رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا سرش را بالا بگیرد و با افتخار بگوید الکلاسیکو دیگر مثل گذشته حساس نیست، چرا که ما دربیهای دیگری نیز در بارسلونا، مادرید یا باسک داریم! با این وجود آنخل ماریا هرگز چنین کاری انجام نخواهد داد، چرا که او به خوبی متوجه ارزش الکلاسیکو برای رقابتهای باشگاهی اسپانیا هست و میداند افول این بازی، سقوط فوتبال در سرزمین ماتادورها است.
چه شد که اینطوری شد؟
آنچه مسلم است اینکه در یک دهه گذشته نرخ اقبال عمومی نسبت به دربی تهران کاهش پیدا کرده، اما این چیزی نیست که مسوولان فدراسیون فوتبال به آن افتخار کنند. شاید بهتر باشد دوستان به جای لذت بردن از برگزاری یک بازی کم دردسر، به فکر فرو بروند و ببینند چه شد که شناسنامه بازیهای باشگاهی در ایران به چنین وضعیتی دچار شد؟ چرا مسابقهای که تماشاگران برای تماشایش از صبح استادیوم را پر میکردند، این اواخر در محاصره هزاران صندلی خالی برگزار شده است؟ بیگمان بخشی از این نگونبختی محصول افت کلی فوتبال ایران است؛ فوتبالی که ستارههایش رو به نزول گذاشتهاند و هنوز مجبور است برای تماشای گل، به ساقهای رضا عنایتی ۳۸ ساله خیره شود. در حال حاضر شاید مجموع ستارگان پرسپولیس و استقلال که برای هواداران نوجوان ارزش امضا گرفتن داشته باشند، به عدد انگشتان یک دست هم نرسد؛ چه اینکه اگر غیر از این بود، مسابقات رسمی این دو تیم در حضور تنها هزار تماشاگر برگزار نمیشد.
این واقعیت تلخ فوتبال ایران است، اما باید قبول کرد فدراسیون هم برای تحقیر دربی چیزی کم نگذاشت. برگزاری این بازی در روزهای غیرتعطیل یا حتی تعطیلات نوروزی، سختگیری در ارائه بلیت به تماشاگران و تلاش برای عادی جلوه دادن این دیدار از جمله مسائلی بودند که جدال سنتی سرخابیها را به مرور از تب و تاب انداختند؛ دیداری که سالها پیش خبرنگاران خارجی برای پوشش آن وارد تهران میشدند، اما حالا...
پتانسیلی که دیده نمیشود
بازی پرسپولیس و استقلال میتواند الکلاسیکوی آسیا یا منطقه باشد؛ همه آنهایی که با الفبای فوتبال آشنا هستند، میدانند که این هرگز ادعایی غلوشده نیست. سرخابیهای تهرانی علاوه بر میلیونها هوادار در ایران، حتی بعضا در کشورهای خارجی هم مخاطبانی دارند که به پیگیری مسابقات آنها علاقهمند باشند. در این میان دربی تهران قطعا یک پتانسیل عظیم خواهد بود، مسابقهای که در صورت فراهم شدن برخی مقدمات میتواند چشم همه آسیا را به خودش خیره کند و درآمد هنگفتی برای فوتبال ایران به همراه بیاورد. تحقق این رویا اما مشروط به خیلی مسائل است؛ از جمله خروج پرسپولیس و استقلال از بلاتکلیفی مالکیت خصوصی و دولتی، تبدیل شدن آنها به دو «باشگاه» به معنای واقعی کلمه یا حداقل ترک برخی کجسلیقگیها از سوی مدیران آنها یا متولیان فوتبال ایران. اصلا این آرزوهای دور و دراز را نخواستیم، فقط لطف فرموده و روند «ذلیل» جلوه دادن این بازی را متوقف کنید. خیلی ممنون!
ارسال نظر