حسین موسوی: ایران با شکست کره در خاک خودشان توانست به عنوان تیم نخست در صدر گروهی سخت به جام‌جهانی ۲۰۱۴ صعود کند. با احتساب احتمالات، شانس قهرمانی ایران در جام‌جهانی برزیل یک در ۲۵۰۰ است. تیم ایران تاکنون در سه دوره جام‌جهانی حضور داشته است. (سال‌های ۱۹۷۸، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۶). در این بین هم ایران تنها توانسته است در یک دیدار (مقابل آمریکا در سال ۹۸) در خاک فرانسه به پیروزی برسد. در سایر بازی‌ها نیز برای این کشور دو مساوی و ۶ شکست رقم خورده است. فوتبال در ایران طرفداران زیادی دارد و از تاریخچه طولانی برخوردار است. این کشور دارای لیگ برتر و سه لیگ منطقه‌ای است. هر چند که این لیگ هیچ شباهتی به لیگ برتر انگلستان ندارد، اما مانند بسیاری از کشورهای دیگر نوستالژی‌های مخصوص به خود را دارد. فوتبال در این کشور کاملا دولتی است که از سرمایه‌‌گذاری ناکافی رنج می‌برد. تیم‌های محلی عمدتا از منابع عمومی ارتزاق می‌کنند. برخی تیم‌ها نیز گاهی توسط افراد بازنشسته اداره می‌شوند.

در سال ۲۰۱۱، به‌رغم گسترده شدن تحریم‌های یکجانبه، تیم ایران به دنبال یک مربی خارجی می‌گشت و در نهایت توانست با کارلوس کی‌روش، مربی پرتغالی که سابقه مربیگری در رئال مادرید و منچستریونایتد را دارد به توافق برسد و با این مربی موفق پا به جام‌جهانی برزیل بگذارد. با این وجود امیدها از این تیم بالا نیست. آنها در گروه F بازی‌های سختی با آرژانتین، نیجریه و بوسنی خواهند داشت. به این موارد این موضوع را هم اضافه کنید که تیم ایران به دلیل کمبود منابع نتوانست بازی‌های دوستانه درخوری فراهم کند. به همین دلیل پای تیم‌های زیادی به تهران باز نشد. با این وجود شاید از برزیل خبرهای خوشایندی به مردم این کشور برسد. در چند سال گذشته تحریم‌های سخت و یک طرفه‌ای توسط ایالات متحده آمریکا علیه ایران اتخاذ شد. در این ارتباط تولید نفت ایران و تولید ناخالص داخلی از اواسط سال ۲۰۱۱ کاهش پیدا کرد و بیکاری افزایش یافت. نرخ تورم هم به ۴۰ درصد رسید و این نرخ تا اواسط سال ۲۰۱۳ در این عدد باقی مانده بود، اما در چند وقت اخیر دوباره نشانه‌های امید به وجود آمده و در نوامبر سال ۲۰۱۳ توافقاتی در گفتگو با گروه ۱+۵ به وجود آمده است که بر این اساس بخشی از تحریم‌ها برداشته شد. همچنین در ارتباط با آخرین آمارهای ارائه شده تولید ناخالص داخلی تا حدودی افزایش داشته و نرخ تورم نیز به‌رغم اینکه همچنان بالا است، اما تا حدودی نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است. افزون بر این ایران دوباره در حوزه نفت در حال پیدا کردن جایگاه خود است.

در سال‌های اخیر ایران برخی از فرصت‌های اقتصادی را از دست داده است. پیش‌بینی می‌شود که ایران درآینده جزو «۱۱ اقتصاد برتر بعدی» دنیا خواهد بود. در اصل، پتانسیل‌های اقتصادی ایران بسیار قوی است. ذخایر فراتر از تصور نفتی ایران و یک جمعیت نسبتا بزرگ و با سواد بالا که خوب آموزش دیده‌اند این قابلیت را برای صعود اقتصادی فراهم می‌کند. اما به دلیل تحریم‌های یکجانبه‌ای که توسط ایالات متحده رقم خورد در چند سال گذشته در رتبه‌بندی رشد امتیازهای محیطی (GES) این کشور کاهش یافت.

با این وجود یکی از بحث‌های داغی که از زمان سکانداری کی‌روش در تیم ملی ایران رایج شد استفاده از بازیکنان مستعد بین‌المللی در کشور ایران است. در تیم حال حاضر ایران دو بازیکن دو رگه آلمانی (دانیال داوری و اشکان دژآگه)، یک بازیکن دو تابعیتی ایرانی-هلندی (رضا قوچان‌نژاد)، امید نظری بازیکن دو تابعیتی ایرانی-سوئدی و استیون بیت‌آشور بازیکن دو تابعیتی ایرانی-کانادایی حضور دارند. (به‌رغم ادعای موسسه گلدمن ساکس، امید نظری تنها یکبار برای تمرینات دعوت شد و هرگز در این تیم به‌عنوان بازیکن برای تیم ملی ایران بازی نکرده است).

منبع: گلدمن ساکس