۱۰۰۰ میلیارد پول فوتبال را چه کسی خورده است؟
آمار مشکوک لیگ حرفهای
یکی از چالشهای بزرگ ورزش کشور بحث پرداختهای میلیاردی به بازیکنان فوتبال است. وزیر ورزش برای مبارزه با این پرداختها تصمیمی اتخاذ کرده و به جای سقف قراردادها، روش شفافسازی را در پیش گرفته است. در همین رابطه وزارت ورزش در ماههای گذشته با ارگانهای مختلف متولی ورزش از وزارتخانههای صنایع و معادن، نفت و دیگر نهادهای دولتی ذیربط خواسته است تا بساط پرداختهای میلیاردی را برچینند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ با پایان بازیهای لیگ برتر، وزیر ورزش آماری را که چند بار در محافل رسمی طرح کرده بود با افزایش نزدیک به ۲۰ درصد رسانهای کرد.
یکی از چالشهای بزرگ ورزش کشور بحث پرداختهای میلیاردی به بازیکنان فوتبال است. وزیر ورزش برای مبارزه با این پرداختها تصمیمی اتخاذ کرده و به جای سقف قراردادها، روش شفافسازی را در پیش گرفته است. در همین رابطه وزارت ورزش در ماههای گذشته با ارگانهای مختلف متولی ورزش از وزارتخانههای صنایع و معادن، نفت و دیگر نهادهای دولتی ذیربط خواسته است تا بساط پرداختهای میلیاردی را برچینند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ با پایان بازیهای لیگ برتر، وزیر ورزش آماری را که چند بار در محافل رسمی طرح کرده بود با افزایش نزدیک به ۲۰ درصد رسانهای کرد. او که پیشتر از هزینههای ۱۲۰۰ میلیاردی در فوتبال سخن گفته بود حالا پا را فراتر گذاشته و میگوید: «سالانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان را به جیب بازیکنان این تیم ها میریزیم درحالی که کل بودجه وزارت ورزش ۴۰۰ میلیارد تومان است.» پیشتر که این بحث مطرح شده بود، علی کفاشیان بی آنکه بداند منبع انتشار این ارقام وزیر ورزش است در این باره گفت: «این ارقام واقعی نیست و فقط باعث شده همه به فوتبال حساس شوند. اصلا گفتن همین حرفهای بیسند باعث شده یک پای ما در نهادهای مسوول امنیتی باشد و پای دیگر مان در مجلس. کاری کردند که دیگر هیچ کمکی به تیم ملی هم نمیشود.»
او برای تایید حرفهایش به عنوان مدیری که سالها فعالیت عالی در بانک مرکزی داشته، یک فرمول ریاضی ساده طرح میکند: «ما امسال ۱۶ تیم در لیگ برتر داشتیم. بالاترین سقف هزینهها را ۴ تیم داشتند که میگویند زیر ۳۰ میلیارد تومان بوده. حالا ما اگر این رقم را بهطور میانگین برای همه تیمهایمان قرار بدهیم هم میشود برای ۱۶ تیم نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان. تازه شما فکر میکنید واقعا تیمهایی مثل نفت، داماش، ملوان، فجر، گسترش فولاد و حتی راهآهن از این هزینهها کرده اند؟ متاسفانه ۴ تا باشگاه با این هزینههای غیراصولی شان همه چیز را به هم ریختند و میانگین همه بازیها را خراب کردند.»
البته مقیاس دیگری هم برای سنجش درآمدهای بازیکنان است. آنچه سازمان لیگ برتر به عنوان میانگین قراردادها اعلام کرده است. آنها برای هر تیم ۲۵ نفره، رقم میانگین قراردادهای بازیکنان را ۳۹۸ میلیون تومان اعلام کردهاند. این عدد ضرب در ۲۵ بازیکن هر تیم رقمی میشود که تفاوتی معنادار با عدد اعلامی از سوی وزیر ورزش دارد؛ یعنی فقط ۱۶۰ میلیارد تومان. تاج هم البته رقمی که برای هزینههای لیگ دارد رقمی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان است. او میگوید ۱۶ تیم در لیگ داریم که اگر اینها بهطور میانگین در بهترین حالات ۲۰ میلیارد هزینه کرده باشند رقمی میشود که بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان نیست.
اگرچه بیش از ۱۰۰۰ میلیارد میان آنچه وزیر میگوید با آمار هزینههای تایید شده از سوی همین وزارتخانه برای تیمهای پر هزینهای مثل استقلال و پرسپولیس شکافی عجیب وجود دارد اما با همین اختلاف بزرگ هم تقریبا بسیاری از مردم به این پرداختهای بیرویه میلیاردی منتقد هستند. آنها خود را همسو با وزارت ورزش میدانند برای مبارزه با پرداختهای میلیاردی. با این وجود مصطفی هاشمی طبا که خود منتقد پرداختهای میلیاردی است درباره سیاستهای وزیر میگوید:
«وزیر ورزش اگر رقمی اعلام میکند حتما باید برایش مستنداتی داشته باشد که نشان دهد این شکاف بزرگ از کجا ناشی شده است. درباره شفافسازی هم فکر میکنم دست وزیر بسته است. او ابزارهای کافی برای مبارزه با این تیمها را ندارد. مثلا او با چه مکانیسمی میتواند به فولاد مبارکه بگوید قراردادهای بزرگ نبندد. او باید از نهادهایی مثل مجلس و هیات دولت همراهی شود تا شاید بتوان با این پرداختها مبارزه کرد.»
حال باید دید وزارت ورزش در روزهای آینده سندی در اختیار دارد که این ۱۰۰۰ میلیارد اختلاف میان ارقام وزیر و باشگاهها را ثابت کند؟
ارسال نظر