کشتی ما وابسته به سکه و شانس شده است
فضای کشتی ایران را تغییر میدهم
گرچه در نخستین تجربه سرمربیگریاش در مسابقات جهانی روزهای خوبی را پشت سر نگذاشت، اما حرفهای جدیدی برای گفتن دارد. علیرضا حیدری در گفتوگو با خبرگزاری فارس، عنوان کرد: اگر باز هم مربیگری کنم، این فضا را عوض میکنم. قول میدهم تا قبل از عید، این کار را انجام دهم.
شاگرد منصور برزگر که در باکو سرمربی تیم ملی بود، گفت: اگر بخواهم در این باره صحبت کنم، باید راندمان کارمان را در نظر بگیریم، اما این هم درست نیست که فقط برزگر را مقصر دانست. او تلاش خودش را کرده است. شاید اشتباهی در کارش بوده باشد، اما تخطئه او کار درستی نیست. اگر ناکامی امسال را به او نسبت دهیم، نایب قهرمانی سال گذشته نیز از آن او است. فقط برزگر را مقصر دانستن، دور از معرفت است. باید نگاه کنیم، معصومی چطور به تایمازوف باخت. او این بار به راحتی میتوانست او را شکست دهد یا یزدانی با فاصله بسیار کمی مغلوب گیتایف شد. فاصله را دراین دو وزن با حریفان اصلی خود کم کردیم.
حیدری با تاکید به اینکه به خاطر روحیه تیم نمیتوانست ضعفها را بگوید، افزود: قبل از اعزام به باکو، بیشتر روزنامهها مینوشتند که تیم قوی نیست و آن را قبول نداشتند. نمیتوانستم حرف آنها را تایید کنم چون روحیه تیم خراب میشد، اما اکنون شرایط فرق میکند و میتوان واقعیات را بیان کرد. نمیخواهم روسها را خارج از چهارچوب و دستنیافتنی نشان دهم، اما خیلی جلو بودند و بهتر و بیشتر از ما کار کرده بودند. علاوه بر اینکه ۶ مدال طلا گرفتند، طلای ترکیه و نقره اغلب تیمها مال آنها بود. ما یک تیم را کوک میکنیم و چند سال روی تشک میفرستیم. تیم ما هرگز یکدست نبود و در سه وزن مشکل داشتیم. مراد محمدی در لیگ و انتخابی، برخی حریفانش را با پرتاب سکه شکست داد و در جهانی سال گذشته نیز دو مبارزهاش را با سکه برد.
یک روز محمدی دیر به تمرین آمد و با او برخورد کردم. به او گفتم اختلاف تو با حریفانت ۶ تا ۵ پوئن نیست که بینظمی کنی. طبیعی بود اگر سکه به نفع او نباشد، چندان هم خوب عمل نکند و این شکست برایم دور از انتظار نبود. در اینکه مراد مقابل مقدونیه خوب کشتی نگرفت، هیچ بحثی نیست. باید او را راحت میبرد. وقتی شکست خورد، روحیه تیم خیلی افت کرد. بعد از او، از طهماسبی هم چندان توقعی نمیرفت، اما شلوغی دور تشک، ۸۰درصد در شکست بذری تاثیر داشت. در کشتی با حریف آمریکایی به اکبرنژاد گفتم دور تشک را خلوت کن. آنقدر صدا بود که هول شد و کشتی را وا داد. او برای تایم سوم بدون فکر روی تشک رفت و اصلا نتوانست کار خودش را پیاده کند.
سرمربی تیم ملی در مورد عملکرد رضا یزدانی عنوان کرد: او در گروهش ضعیف ظاهر شد و خیلی بیشتر از اینها از او انتظار داشتم. اگر قابلیتهایش را بشناسد، خیلی بالاتر از این حرفها است، اما در مبارزه با گیتایف خوب ظاهر شد. قبلا در دو تایم ۶ بر صفر مغلوب این روس شده بود، ولی این بار واقعا خوب کار کرد. فردین معصومی ۱۰ ثانیه مانده به پایان کشتی، حرف ما را اجرا نکرده و باخت. به او گفتم دستت را بالا نیاور که یک لحظه این کار را کرد و تایمازوف پایش را گرفت. فردین، تایمازوف را برده بود. او در وقت سوم میتوانست ۳ تا ۴ بار حریف را خاک کند. در ۵۵ کیلو، داداشی در انتخابی خوب کشتی گرفت. در این وزن، چارهای جز انتخاب او نداشتیم. خالپور هم سن داداشی است. اگر او را به باکو میبردیم، مثل داداشی عمل میکرد. نیاز است از نوجوانان چند نفر را انتخاب کنیم تا به بزرگسالان برسند.
دارنده ۶ مدال جهانی و المپیک در خصوص برنامههایش برای کسب ۵ سهمیه باقیمانده، خاطر نشان ساخت: باید سهمیهها را بگیریم، اما لیگ به تیم ملی آسیب میزند. کشتیگیر وزن کم میکند، خسته میشود و سه ماه از دست ما خارج است. به جای آن میتوانیم تیم را به ۴ تورنمنت سطح بالا بفرستیم. نزدیک به یک ماه و نیم دیگر جام جایزه بزرگ روسیه برگزار میشود. باید تلاش کنیم تیم را قبل از عید ببندیم. همین گاتسالوف و گیتایف، قبل از جهانی حداقل در ۴ یا ۵ تورنمنت کشتی گرفتند. به همین خاطر، حتی با اینکه از آمادگی بدنی خوبی برخوردار نبودند، باز هم قهرمان شدند. باید از نوجوانان شروع کنیم. کشتیگیر در ۱۹ سالگی به تیم بزرگسالان تحویل داده میشود.
در شرایطی که خیلیها آمادگی بدنی ملیپوشان را پایین عنوان کردهاند، حیدری گفت: هیچ کشتیگیری در باکو کم نیاورد، بلکه مشکل تکنیکی و روحی دردسرساز شد. کشتی ما جوری شده که کارمان وابسته به سکه و شانس شده است. اگر سکه به نفع ما نباشد، کمتر نتیجه میگیریم. اگر سکه به نام محمدی میافتاد، او مقدونیه را میبرد و شاید تا فینال هم پیش میآمد. او در ساعت آخر ۷۰۰ گرم اضافه داشت که خودم همراه او به سونا رفتم. خودم ۳ کیلو کم کردم. این کشتیگیر فردای وزنکشی نمیتوانست نتیجه بگیرد. به هر صورت، او وزنش سنگین شده و هوای وزنش را هم ندارد. من که نمیتوانم هر روز او را روی باسکول ببرم و وزنش را کنترل کنم. وقتی خودم کشتی گیر بودم، کسی تا روز وزنکشی نمیدانست شرایط وزنیام چه طور است چون این مورد باید تحت کنترل کشتیگیر باشد.
حیدری فاصله ۴۹ امتیازی کشتیگیر ایران و روسیه را کاذب میداند. او در این باره توضیح داد: اگر تیم به تیم با رقیبانمان مبارزه کنیم، فقط به روسیه میبازیم. فاصله ما با روسها زیاد است. باید در باکو ۴ مدال میگرفتیم. فردین میتوانست تایمازوف را ببرد. بذری آگر به امریکا نمیباخت، به عقیده من مرتضی علییف را هم شکست میداد یا اگر محمدی، کشتیگیر مقدونیه را پشت سر میگذاشت، تلنگری به او وارد شده بود و بهتر مبارزه میکرد. او قبل از مسابقات خودش را در فینال میدید و نمیخواست پله پله جلو برود. به هر حال، حتی اگر این اتفاقات به نفع ما هم بود، باز فرقی نمیکرد، فقط روسها هستند که میتوانند به قهرمانی خود ببالند.
علیرضا حیدری در مورد ادامه همکاری با فدراسیون، عنوان کرد: بعد از اینکه مسایل را با خودم حلاجی کردم، جلسهای با یزدانی خرم خواهم داشت. برای کاری که انجام میدهم، برنامههای زیادی دارم. توقعم این است که تیم ملی حداقل هفتهای ۱۳ جلسه تمرین کند، ولی بچهها حتی در ۹ جلسه تمرین هم کم میآورند. خودم گاهی اوقات هفتهای ۱۷ جلسه تمرین میکردم، ولی در سطح اول دنیا کم میآوردم. باز خیالم راحت بود اگر سوم المپیک میشوم، واقعا جایگاهم همین سومی است، اما امروز شانس با کشتی عجین شده است. ابتدا باید با خودم کنار بیایم و بعد در مورد آینده تصمیمگیری کنم. قول میدهم اگر باز هم مربیگری کنم، وضعیت کشتی را تغییر میدهم. تا قبل از عید این مسئله را نشان میدهم چون با اعتقاد این حرف را میزنم.
ارسال نظر