کسب شش مدال در سومین روز رقابتهای قهرمانی آسیا
روز تاریخی برای دوومیدانی ایران
زمانی که به تاریخچه دوومیدانی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی نگاه کنیم در هیچ دورهای به غیر از بازیهای آسیایی تهران در سال ۱۳۵۳ تیم ایران بیشتر از تعداد انگشتان یک دست مدال کسب نکرده است. اما این بار قدرتمندترین تیم تاریخ دوومیدانی به مسابقههای قهرمانی آسیا آمده و تنها در یک روز شش مدال کسب کرد.
همانگونه که پیشبینی میشد سومین روز مسابقههای دوومیدانی قهرمانی آسیا در شهر امان پایتخت کشور اردن به یکی از تاریخیترین روزهای دوومیدانی ایران بدل شد. روزی که در آن تیم ایران با کسب شش مدال طلا، نقره و برنز به اندازه دو دوره پیشین این رقابتها مدال کسب کرد.
زمانی که به تاریخچه دوومیدانی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی نگاه کنیم در هیچ دورهای به غیر از بازیهای آسیایی تهران در سال ۱۳۵۳ تیم ایران بیشتر از تعداد انگشتان یک دست مدال کسب نکرده است. اما این بار قدرتمندترین تیم تاریخ دوومیدانی به مسابقههای قهرمانی آسیا آمده و تنها در یک روز شش مدال کسب کرد. سومین روز مسابقههای دوومیدانی قهرمانی آسیا برای تیم ایران یک روز بینظیر و شاید هم تکرار ناشدنی بود. چرا که تیم ایران در این روز توانست دو مدال طلا، یک نقره و سه برنز کسب کند.
با توجه به آخرین وضعیت ورزشکاران تیم ایران و نفرات شرکتکننده در این دوره از مسابقهها معلوم بود که سومین روز رقابتهای دوومیدانی قهرمانی آسیا برای ایران آبستن حوادث خوشایندی است.
نخستین خبرهای خوش این روز هم با راهیابی مریم طوسی به فینال ۲۰۰ متر و رکوردشکنی هادی سپهرزاد و پیش رویاش در میان دهگانهکاران آسیایی آغاز شد.
مرادی و مهاجر شجاعی به فینال ۸۰۰ متر رسیدند
اما در بخش عصر بر خلاف این که مسابقه پرش با نیزه به علت وجود مشکلاتی با چهل و پنج دقیقه تاخیر آغاز شد اما، در فاصله شروع این مسابقه چند نتیجه برای تیم ایران کسب شد. در ابتدا دوندگان ۸۰۰ متر ایران بر روی پیست تارتان آمدند تا در کنار هادی سپهرزاد که مرحله چهارم تلاش خود را در پرش ارتفاع انجام میداد، جواز حضور در فینال را پیدا کنند. در این بخش سجاد مرادی در گروه نخست به راحتی و با زمان یک دقیقه و ۴۸ ثانیه و ۴۷ صدم ثانیه اول شد و به فینال راه یافت. احسان مهاجر شجاعی هم در گروه دوم با زمان یک دقیقه و ۵۱ ثانیه و ۵۳ صدم ثانیه به عنوان نفر دوم از گروه خود راهی فینال شد. هر دوی دوندگان ۸۰۰ متر ایران در فینال دارای شانس کسب مدال هستند. آنها در این مرحله با دوندگان عربستان، قطر و سریلانکا رقابت میکنند.
مریم طوسی در ۴۰۰ متر هشتم شد
درست است که دو ۴۰۰ متر رشته تخصصی مریم طوسی نبود اما، او در فینال عملکرد چندان مناسبی را نداشت. طوسی رقابت فینال خود را با زمان یک دقیقه و یک ثانیه و یازده صدم ثانیه و با فاصلهای کمتر از صد متر نسبت به حریفان به پایان رساند و در نهایت هشتم شد. البته او قرار است در فینال ۲۰۰ متر هم بدود. با این حال مریم طوسی را میتوان از دوندگان خوب سرعتی ایران محسوب کرد که برای نخستین بار است نام یک دونده ایرانی را در فینال مسابقههای دوومیدانی قهرمانی آسیا در بخش زنان ثبت میکند.
نقره و برنز بر گردن بوعذار و عاکفیان
مسابقه مرحله نهایی دو ۴۰۰ متر در حالی عصر جمعه در ورزشگاه بینالمللی امان برگزار شد که دو دونده از ایران یعنی رضا بوعذار و محمد عاکفیان در مرحله فینال حضور داشتند. این در حالی بود که حضور دو دونده ایران در فینال ۴۰۰ متر حداقل تا سی سال قبل سابقهای ندارد. اما در پایان دوندگان ایرانی در یک رقابت بسیار سخت و نزدیک با سایر دوندگان دو مدال نقره و برنز را به خود اختصاص دادند.
در این رقابت «پاراسانا» از سریلانکا با زمان ۴۶ ثانیه و ۷۱ صدم ثانیه اول شد. رضا بوعذار با زمان ۴۶ ثانیه و ۹۰ صدم ثانیه در مکان دوم قرار گرفت و محمدعاکفیان با زمان ۴۶ ثانیه و ۹۳ صدم ثانیه در مکان سوم ایستاد.
آخرین مدال ۴۰۰ متر ایران در مسابقههای قهرمانی آسیا به بازیهای آسیایی تهران بازمیگردد.
غلامرضا کریمی در ۴۰۰ متر با مانع پنجم شد
در حالی که محسن ربانی در گوشهای از ورزشگاه در انتظار عملکرد حریفانش بود و پرتابگران دیسک در گوشهای دیگر از ورزشگاه خود را برای آغاز رقابت آماده میکردند، نوبت به غلامرضا کریمی رسید تا در فینال ماده ۴۰۰ متر با مانع با حریفان رقابت کند. کریمی در این رقابت که به گفته مربیان بسیار خوب کار کرد با زمان ۵۱ ثانیه و ۱۴ صدم ثانیه پس از دوندههای قزاقستان، ژاپن و هند در مکان پنجم ایستاد. او تنها پس از این رقابت در حسرت شکستن رکورد ایران که البته در اختیار خودش است ماند.
حدادی باز هم قهرمان آسیا شد
مسابقه پرتاب دیسک در حالی آغاز شد که تیم ایران در آن دو نماینده یعنی احسان حدادی و عباس صمیمی را داشت. هر دوی این ورزشکاران پرتاب اول خود را به خوبی آغاز کردند. احسان حدادی با ۶۲ متر و ۷ سانتیمتر شروع کرد و عباس صمیمی هم با ۶۰ متر و ۵۸ سانتیمتر. البته پرتابگر قطری در پرتاب اول خود به رکورد ۶۳ متر و ۴۹ سانتیمتر رسید تا نشان دهد که برای کسب مدال به اردن آمده است. اما در جریان همین رقابت بود که احسان حدادی در حالی که با رکورد ۶۴ متر و ۵۵ سانتیمتر اول بود در پرتاب آخر رکورد ۶۵ متر و ۳۸ سانتیمتر را کسب کرد تا بار دیگر مدال طلای قهرمانی آسیا را بر گردن آویزد.
عباس صمیمی در این رقابت به رکوردی بهتر از ۶۲ متر و ۲۹ سانتیمتر دست نیافت و به کسب مدال برنز اکتفا کرد. البته صمیمی در پرتاب آخر رکوردی بیش از ۶۶ متر را کسب کرد که در نهایت خطا شد. تیم ایران همانگونه که پیشبینی میکرد در ماده پرتاب دیسک دو مدال کسب کرد که جوایز این ماده توسط دکتر عیدی علیجانی مدیر تیمهای ملی دوومیدانی ایران اهدا شد.
ربانی هم خود را تاریخی کرد
هیچ کدام از اعضای تیم ملی دوومیدانی در اردن و حتی خود محسن ربانی فکرش را هم نمیکردند که مدال طلای پرش با نیزه این بار به ایران برسد. اما ربانی روز گذشته در یک مسابقه جسورانه با حریفان آسیایی خود در حالی که «سرگی بوبکا» قهرمان افسانهای پرش با نیزه دنیا در جایگاه ویژه این رقابت را تماشا میکرد، با رکورد ۴ متر و ۹۰ سانتیمتر کار خود را آغاز کرد. او پس از آن مانعهای ۵ متر و ۱۰ سانتیمتر، ۵ متر و ۲۰ سانتیمتر و ۵ متر و ۳۰ سانتیمتر را انتخاب کرد که در گذشتن از همه این موانع در همان بار اول موفق بود. وی در نهایت مانع ۵ متر و ۳۵ سانتیمتری را انتخاب کرد که در گذشتن از این مانع هم موفق بود و بدین ترتیب ۴ سانتیمتر رکورد ایران را شکست. این در حالی بود که بهترین حریف ربانی از کره جنوبی با رکورد ۵ متر و ۲۵ سانتیمتر به کار خود پایان داده بود. ربانی پس از آن با توجه به این که کسب مدال او حتمی شده بود رکورد ۵ متر و ۴۰ سانتیمتر را انتخاب کرد که موفق به گذشتن از این مانع نشد.
«کیم» از کره پس از ربانی دوم شد و «سوزوکی» از ژاپن در مکان سوم قرار گرفت. تا کنون هیچ کدام از دوومیدانی کاران ایرانی در مسابقههای قهرمانی آسیا نتوانسته بودند مدال پرش با نیزه کسب کنند.
امید مهرابی در ۳۰۰۰ متر با مانع چهارم شد
در حالی که رقابت محسن ربانی بیش از سه ساعت به طول انجامید، «امید مهرابی» دونده استقامتی ایران در پیست تارتان و در دوی ۳۰۰۰ متر با مانع با حریفان رقابت کرد. او در پایان با زمان ۹ دقیقه و ۱۱ ثانیه و ۱۱ صدم ثانیه در مکان چهارم قرار گرفت. البته نباید نادیده گرفت که دوندگان آفریقایی در این گروه مانع از عملکرد مناسب دونده ایرانی شدند.
هادی سپهرزاد همچنان در پنج ماده نخست پیشتاز است
هادی سپهرزاد هم پنج ماده نخست خود را در رشته دهگانه بسیار خوب آغاز کرد، البته شاید او از مواد پرش ارتفاع و ۴۰۰ متر زیاد راضی نباشد اما، به هر حال هادی سپهرزاد در پایان پنج مرحله رقابت با حریفان آسیایی خود با ۴۰۱۹ امتیاز همچنان پیشتاز است. و هدف او در روز دوم نه تنها کسب مدال طلای این رقابتهاست بلکه به دنبال رکورد ۷۷۰۰ امتیازی و ورودی به بازیهای المپیک است. تاکنون هیچ کدام از دهگانه کاران ایرانی نه به مدال آسیایی دست یافتهاند و نه به بازیهای المپیک راه پیدا کردهاند.
لیلا ابراهیمی اولین مدال زنان را کسب کرد
دوی ۳۰۰۰ متر با مانع زنان آخرین رقابتی بود که در روز سوم برگزار شد و تیم ایران با حضور لیلا ابراهیمی در آن شانس بسیار بالایی برای کسب مدال داشت. لیلا ابراهیمی در این دور بسیار سخت (زمانی که با لباسهای خود به درون چاله آب میافتاد و به سختی خود را از آب بیرون میکشید به اهمیت کار او پی میبردیم) توانست با زمان ۱۲ دقیقه و ۱۲ ثانیه و ۴۰ صدم ثانیه مدال برنز این رقابتها را به خود اختصاص دهد. تاکنون هیچ کدام از دوومیدانی کاران زن ایرانی در مسابقههای قهرمانی آسیا نتوانسته بودند مدال کسب کنند. این نخستین مدال دوومیدانی زنان است. در این رقابت دوندگان چین و اردن در مکانهای اول و دوم قرار گرفتند.
ارسال نظر