تمرینات ویژه تیم ملی روی ضربات پنالتی نتیجه نداد
پایان تلخ رویای قهرمانی
ایران بازیکنان بسیار بزرگی داشت بازیکنانی که هر کدام از تیمهای حاضر آرزوی داشتن چنین بازیکنانی را داشتند حتی ذخیرههای ما هم از بیشتر بازیکنان جام سر بودند. اما چرا چنین شد؟
پس از ۳۱ سال انتظار برای قهرمانی و با بهترین تیم تاریخ فوتبال ایران اما با مربی کم تجربه و تیم ناهماهنگ رویای قهرمانی را از دست دادیم تا چهار سال دیگر به انتظارمان افزوده شود تا شاید بتوانیم بعد از ۳۵ سال قهرمان شویم.
ایران بازیکنان بسیار بزرگی داشت بازیکنانی که هر کدام از تیمهای حاضر آرزوی داشتن چنین بازیکنانی را داشتند حتی ذخیرههای ما هم از بیشتر بازیکنان جام سر بودند. اما چرا چنین شد؟ سرمربی تیم به یک باره در حساسترین بازی سیستم تیم را که سه بازی ۲-۴-۴ بازی کرده بود به ۲-۵-۳ تغییر داد سیستمیکه سالها بود عدم کارآییاش در ایران اثبات شده بود. حالا اگر این سیستم خوب بود چرا از اول استفاده نشد؟
این همانند تعویض طلایی آقای سرمربی در آخرین دقیقه بازی بود: طالبلو به جای رودباریان! اگر طالبلو دروازهبان خوبی بود باید حداقل در نیمه دوم وقت اضافه به زمین میآمد تا گرم شود و در جریان بازی قرار گیرد.
سرمربی ایران یک تعویض طلایی را هم از دست داد و آن ضرورت ورود کاظمیان به زمین بود که در سه بازی قبلی به وضوح ایجاد کرده بود.
به هر حال تیم ایران با گامهای لرزان در این جام قدم برداشت و هرگز از حریفان خود پیش نبود و همواره در حال گریز از شکست بود. البته نتیجه بازی با مالزی هم نوعی گریز از شکست بود چون ما به تیمی که دو رقیبمان هر کدام ۵ گل زده بودند به سختی و در هر نیمه یک گل زدیم.
بدیهی است از این پس دلایل فراوانی برای عدم نتیجهگیری تیم مطرح خواهد شد ولی نکته مهم این است که ۴ سال دیگر هم باید به انتظار قهرمانی بمانیم.
دروازهبان کرهای، در حد قهرمان
خبرگزاری فرانسه در تحلیلی بعد از پایان بازی ایران و کرهجنوبی در یکچهارم نهایی جام ملتهای آسیا نوشت: «تیم کره موفق شد در پایان یک بازی خستهکننده، در ضربات پنالتی برابر ایران به پیروزی با ارزش چهار بر دو دست یابد تا در مرحله نیمهنهایی به مصاف عراق برود.»
فرانس پرس در ادامه اعلام کرد: «بعد از آن که دو تیم در وقت ۹۰ دقیقه قانونی و همچنین ۳۰ دقیقه وقت اضافه بدون گل مساوی بهکار خود پایان دادند، این بازیکنان کرهای بودند که در ضربات پنالتی خونسردیشان را حفظ کردند. «لیوونجائه»، دروازهبان با سابقه تیم ملی کره در حد قهرمان ظاهر شد و توانست دو ضربه پنالتی مهدی مهدویکیا و رسول خطیبی را مهار کند.»
فرانسپرس نوشت: «دیدار ایران و کره مسابقهای خستهکننده و بدون هیجان بود و با تعداد خطاهای زیاد از سوی بازیکنان دو تیم، بهویژه کره همراه بود. آنها توانستند شانس اول قهرمانی در این رقابتها و قهرمان سهباره جام ملتهای آسیا را شکست دهند.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا نیز درباره بازی ایران نوشت: «لیوونجائه، دروازهبان و کاپیتان تیم ملی کره با مهار دو ضربه پنالتی بسیار مهم، موجب شد تا تیمش با شکست ایران به مرحله نیمهنهایی جام ملتهای آسیا صعود کند.»
AP نوشت: «هر دو تیم در این دیدار که برای تماشاگران چندان جالب نبود، فرصتهایی را برای گل زدن داشتند. جواد نکونام در اواخر وقت اضافه اول فرصت بسیار مناسبی را در پشت محوطه جریمه کره بهدست آورد، اما شوت او با فاصله بسیار کم به بیرون رفت و همچنین شوت مهدی مهدویکیا، کاپیتان تیم ملی ایران را دروازهبان کرهجنوبی در دو دقیقه مانده به پایان بازی مهار کرد.»
آسوشیتدپرس در ادامه آورد: «در ضربات پنالتی، اگرچه وحید طالبلو، دروازهبان تعویضی ایران توانست یک ضربه پنالتی را مهار کند، اما همتای او در تیم ملی کره با مهار دو ضربه پنالتی موجب شد تا تیمش به پیروزی چهار بر دو برسد تا کره در مرحله نیمهنهایی به مصاف عراق برود.»
سایت «گل» نیز در تحلیل بازی ایران و کره نوشت: «لی وون جائه، دروازهبان تیم ملی کره قلب ایرانیان را شکست و با مهار دو ضربه پنالتی، ایران را از رسیدن به مرحله نیمهنهایی بازنگه داشت.»
سایت گل نوشت: «ایران و کره بازی درگیرانهای را در شرایط نامساعد جوی برگزار کردند، اما دروازهبان کره خاطرات یک چهارمنهایی جام جهانی ۲۰۰۲ برابر اسپانیا را بار دیگر زنده کرد و با مهار دو ضربه پنالتی مهدویکیا و خطیبی موجب شکست چهار بر دو ایران شد. این چهارمین مسابقه متوالی ایران و کره در مرحله یک هشتم نهایی جام ملتهای آسیا بود که اکنون کره و ایران هر کدام دو برد برابر یکدیگر دارند.»
در ادامه مطلب سایت گل آمده است: «علی کریمی، بازیکن سابق تیم بایرن مونیخ فرصت بسیار مناسبی برای باز کردن دروازه کره در اواخر نیمه اول داشت، اما «وون جائه»، قهرمان امروز کره مانع از آن شد. شاید بهترین فرصت کره از ابتدای بازی در دقیقه ۲۴ به وجود آمد که شلیک «کیم سانگ سیک» به سمت دروازه ایران با واکنش خوب حسن رودباریان مواجه شد.»
در نیمه دوم گرچه دو تیم بیشتر دافعی بازی میکردند و ایران کمیکنترل بازی را در اختیار داشت، اما دو تیم در ایجاد فرصتهای گل ناموفق بودند. بهترین موقعیت ایران در وقتهای اضافه در دقیقه ۱۰۵ بهوجود آمد که پاس علی کریمی برای جواد نکونام با شوت این بازیکن به سمت دروازه کره همراه بود که با فاصله بسیار کم به بیرون رفت.
به نوشته «گل»، در ضربات پنالتی نیز وحید طالبلو، دروازهبان تعویضی ایران با مهار یک ضربه پنالتی نتوانست ایران را پیروز کند. کره اکنون در مرحله نیمهنهایی است.
خبرگزاری رویتر نیز در تحلیل خود بعد از بازی ایران و کره اعلام کرد: «ایران با وجود آنکه برای ضربات پنالتی تمرینات ویژهای داشت و حتی حسن رودباریان، دروازهبان اصلی خود را در دقیقه ۱۱۹ تعویض کرد، اما باز هم نتوانست برابر کره به پیروزی برسد.»
رویتر نوشت: «شاگردان «پیم فربیک» هنگام نواختن ضربات پنالتی اعتماد به نفس بیشتری داشتند و توانستند با پیروزی چهار بر دو، چهار هزار هوادار کرهای را شادمان از ورزشگاه خارج کنند.»
رویتر با بیتجربه خواندن بازیکنان تیم ملی کره در مقایسه با ایرانیها نوشت: «بازی خستهکننده ایران و کره با وجود برتری نسبی ایران، در پایان با پیروزی کرهایها همراه بود تا آنها انتقام شکستهای ادوار گذشته دو جام ملتها را از ایران بگیرند.»
ارسال نظر