«دوست دارم رییس فدراسیون شوم»

وحید هاشمیان در آخرین مصاحبه‌اش از آینده فوتبالی خود حرف زده. از اینکه می‌خواهد فوتبالش را در آلمان تمام کند و بعد از آن چه برنامه‌هایی دارد. البته وحید اعتراف می‌کند که فعلا پیشنهاد دیگری هم ندارد. گروه ورزش- وحید هاشمیان، مهاجم ایرانی‌ هانوفر این فصل نیز مثل خیلی دیگر از سال‌های حضورش در فوتبال آلمان، تا اینجا فصل بسیار پرفراز و نشیبی را پشت‌سر گذاشته است. وحید به رغم ۴بار گلزنی در رقابت‌های نیم‌فصل هنوز نتوانسته نظر مساعد هکینگ را برای قرار گرفتن در ترکیب ثابت جلب کند و تقریبا یک بازی در میان، یا دو بازی در میان مسیر بین زمین مسابقه و نیمکت‌های ذخیره را طی می‌کند. وحید در کنار هم بازی‌های خود در هانوفر می‌کوشد تا پس از تمرینات نسبتا فشرده نیم‌فصل خود را برای شروع نیم‌فصل دوم بوندس‌لیگا آماده کند. بازی امروز و در برمن- هانوفر، که اولین بازی دو تیم در شروع رقابت‌های نیم‌‌فصل دوم فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ بوندس‌لیگا نیز می‌باشد بهترین بهانه بود تا در گفت‌وگویی طولانی پای صحبت‌های مهاجم ایرانی‌ هانوفر بنشینیم.

*بدون شک مهم‌ترین سوالی که در ذهن تمام فوتبال دوستان ایرانی وجود دارد این است که چرا هکینگ به رغم ۴بار گلزنی هاشمیان در نیم‌فصل اول و بازی‌های نسبتا خوب او، اشتاینر و برداریچ را به مهاجم ایرانی‌اش ترجیح می‌دهد. به نظر شما علت نیمکت‌نشینی‌‌تان چیست؟

همان‌طور که می‌دانید هانوفر این فصل بسیار پرفرازونشیب ظاهر شده است. ما سه بازی اولمان را واگذار کردیم که باعث شد قعرنشین جدول شویم. بعد مربی‌مان عوض شد و هکینگ به عنوان جانشین نوی‌رورر معرفی شد. در ابتدا او از شیوه بازی من چیزی نمی‌دانست ولی آن قدر در تمرینات تلاش کردم که بالاخره به من فرصت بازی داد و من هم از این فرصت با ۴بار گلزنی و ۳پاس گل استفاده کردم. ولی پس از باخت برابر بوخوم هکینگ سیستم تیم را به شکلی تدافعی تغییر داد تا برابر بایرن با سیستمی تدافعی به میدان برویم که البته آن بازی را بردیم. پیروزی برابر بایرن باعث شد تا هکینگ سیستم تیم را تغییر ندهد و از آنجایی که من مهاجم هستم فرصت کمتری برای بازی پیدا کردم. چند هفته بعد هم با مصدومیت کتف روبه‌رو شدم که مزید بر علت شد تا بیشتر روی نیمکت بنشینم. به هر حال در فوتبال حرفه‌ای تمام این فراز و نشیب‌ها وجود دارد. با این وجود من ناامید نمی‌شوم و با تمام توان به تمریناتم ادامه می‌دهم تا دوباره به ترکیب راه پیدا کنم.

*روابط شما با هکینگ چطور است؟

او مربی جوان و بسیار خوبی است. همانطور که گفتم تنها مشکل من تغییر سیستم در تیم بود. ما در حال حاضر ۱-۵-۴ بازی می‌کنیم، اگر چه اشتاینر در ۱۷ بازی نیم فصل اول تنها یک گل به ثمر رسانده، هکینگ ترجیح می‌دهد از او به عنوان تک مهاجم سیستم خود استفاده کند که این امر باعث می‌شود هم من و هم برداریچ که بیشتر از او در این فصل گلزنی کرده‌ایم نیمکت‌نشین شویم. ما با همین سیستم ۱-۵-۴ نتایج نسبتا راضی‌کننده‌ای گرفتیم و از مربی که تیمش نتیجه می‌گیرد نمی‌توان انتظار داشت در چیدمان بازیکنان خود و یا در انتخاب سیستم تجدیدنظر کند.

*چه برنامه‌ای برای فصل بعد دارید؟ آیا با وجود این نیمکت‌نشینی‌ها در هانوفر می‌مانید یا قصد ترک این تیم را دارید؟

هنوز یک سال و نیم از قرارداد من باقی مانده است و فعلا تمام حواسم را متمرکز بازگشت به ترکیب اصلی‌ هانوفر کرده‌ام. فکر می‌کنم فعلا خیلی وقت برای فکر کردن به تیم بعدی باقی مانده است.

*شما سابقه بازی در بایرن مونیخ را هم دارید، تیمی که از کلاس جهانی فوتبال برخوردار است، ولی بعد به تیم کوچک‌تری مثل هانوفر آمدید، چه تفاوت عمده‌ای بین این دو تیم احساس می‌کنید؟

به نظر من فقط چند تیم در دنیا تیم‌های ویژه هستند. مثل بایرن مونیخ، منچستریونایتد یا رئال مادرید. در آلمان بدون شک می‌توان گفت هیچ تیمی در حد بایرن نیست. بایرن از مدیریت بسیار قدرتمندی برخوردار است که سایر تیم‌های آلمانی از آن محرومند. علاوه بر این امکانات بسیار خوبی که بازیکنان بایرن به آن دسترسی دارند نیز در سایر تیم‌های آلمانی به ندرت یافت می‌شود.

- خیلی از طرفداران شما دوست دارند بدانند حالا که علی دایی از تیم ملی کنار گذاشته شده است شما ترجیح می‌دهید با کدام بازیکن در خط حمله تیم ملی هم بازی باشید؟ عنایتی، خطیبی یا مجیدی؟

* بعضی از بازیکنان می‌گویند من دوست دارم در کنار فلان بازیکن بازی کنم ولی من عقیده دارم یک بازیکن حرفه‌ای اصلا نباید به بازیکن کناری خود اتکا کند و فقط باید سعی کند تمام وظایفی را که مربی بر گردن او می‌گذارد به بهترین شکل ممکن در هر سیستمی که مربی ترجیح می‌دهد در زمین پیاده کند.

* چه تفاوت‌هایی بین قلعه‌نویی و ایوانکوویچ وجود دارد؟ از لحاظ نحوه برگزاری تمرینات، تاکتیک‌ها و ...

- به نظر من دو نفر هیچ وقت نمی‌توانند خیلی شبیه به هم باشند. در نتیجه طرز فکرهایشان متفاوت است. در این‌باره فقط می‌توانم بگویم استقلال با مربیگری قلعه‌نویی قهرمان لیگ برتر شده است و امیدوارم این موفقیت قلعه‌نویی در تیم ملی نیز تکرار شود.

* آیا بازی‌های اشکان دژاگه و امیر شاپورزاده را در آلمان پیگیری می‌کنید؟

- بله، چند تا از بازی‌های آنها و همچنین بازی‌های آلکساندر نوری را از تلویزیون تماشا کرد‌ه‌ام.

* آیا فکر می‌کنید اضافه شدن دژاگه به ترکیب تیم ملی می‌تواند برای طرفین مفید باشد؟

- من عقیده دارم نباید بازیکنی را فقط به صرف اینکه لژیونر است به تیم ملی دعوت کنیم. به نظر من هر بازیکن ایرانی در هر جای دنیا اگر بتواند برای تیم ملی موثر واقع شود باید به تیم دعوت شود، حال می‌خواهد این بازیکن اشکان دژاگه باشد یا هر بازیکن دیگر.

* اگر شما همین الان از فوتبال خداحافظی می‌کردید و رییس فدراسیون فوتبال ایران می‌شدید، چه برنامه‌هایی برای از پیش‌رو برداشتن مشکلات داشتید؟

من واقعا دوست دارم روزی یا مربی تیم ملی ایران شوم یا در راس فدراسیون فعالیت کنم. اگر اینچنین می‌شد اولین کاری که می‌کردم این بود که لیگ فوتبال را به بهترین شکل ممکن سروسامان می‌دادم چرا که بدون داشتن لیگی منظم و با برنامه نمی‌توان انتظار داشت تیم‌ملی موفقی داشته باشیم. دومین مرحله انتخاب حامیان مالی مناسب برای لیگ و تیم‌ملی بود و این‌گونه کم‌کم سطح حرفه‌ای‌گری در فوتبال داخلی و ملی را افزایش می‌دادم ولی متاسفانه در‌حال‌حاضر در فوتبال ایران تنها باید منتظر خلق معجزه باشیم.

* فکر می‌کنید آخرین تیمی که در آن بازی می‌کنید از تیم‌های بوندس‌لیگا خواهد بود یا برای پایان فوتبالتان به تیم‌های اماراتی یا ایرانی می‌پیوندید؟

پیش‌بینی چنین چیزی در‌حال‌حاضر غیرممکن است چرا که در فوتبال ممکن است هر روز اتفاقی جدید و غیرمنتظره بیفتد. ولی من تا آنجایی که بتوانم سعی می‌کنم فوتبال حرفه‌ای را در آلمان دنبال کنم. درآمد من از فوتبال است و از فوتبال باکلاس آلمان لذت می‌برم. اخیرا پیشنهاد بسیار خوبی را که از یکی از تیم‌های لیگ قطر دریافت کرده بودم به همین دلیل رد کردم چرا که برای من همه‌چیز پول نیست.

* آیا اخیرا از سایر تیم‌های حاضر در لیگ‌های اروپایی پیشنهادی داشته‌اید؟

امسال نه، ولی وقتی در بایرن بودم چند پیشنهاد مختلف داشتم. یکی از سالزبورگ اتریش بود و دو پیشنهاد هم از مالاگا و مایورکااسپانیا داشتم که ترجیح دادم فوتبالم را در آلمان ادامه دهم.

منبع: پرشین فوتبال

مترجم: حامد مومنی