هاشمی: سال پرکاری داشتیم
معاون سازمان تربیتبدنی و رییس مرکز توسعه ورزش قهرمانی در تشریح اقدامات انجام شده برای ورزش در سال گذشته، روند طی شده را موفقیتآمیز توصیف کرد. کیومرث هاشمی گفت: «سال ۸۵ سال سخت و پرکاری برای ورزش کشور بود. در بخش بینالمللی دو رویداد مهم را (بازیهای آسیایی در دوحه و بازیهای آسیایی جانبازان و معلولان آسیا - اقیانوسیه در مالزی) پیش رو داشتیم، طبیعی بود که بیشترین تمرکز حوزه ما روی اعزام موفقیتآمیز به دوحه و مالزی باشد. در این رقابتها نتیجه کار برنامهریزی شده خود را دیدیم که با کسب مقام ششمی در آسیا و کسب ۱۰۵ مدال در مسابقات آسیا و اقیانوسیه میتوان گفت که ورزش ما کارنامه کاملا مثبتی داشته است».وی در پاسخ به افرادی که انتظار کسب چنین عنوانی را در بازیهای آسیایی نداشتند گفت: «هر چند آن زمان خیلیها میگفتند که امکانش نیست بتوان به این میزان مدال دست یافت، اما، ما معتقد بودیم قابل دسترسی است. اگر دوپینگ وزنهبرداران مثبت نمیشد و برخی ناداوریها در حق ورزشکاران ما اعمال نمیشد، از دستیابی به مدال بیشتر محروم نمیشدیم».
هاشمی با اشاره به مسابقات آسیایی گوانگجو در سال ۲۰۱۰ نیز گفت: «اگر بخواهیم، این توانایی در میان ورزشکارانمان وجود دارد که جایگاهی بالاتر را در حد سوم و چهارمی آسیا برای خود در این رقابتها متصور شوند.
طرح گوانگجو ۲۰۱۰ در شرایط فعلی کاملا مورد بررسی قرار گرفته است و توقعات خودمان، فدراسیونها و جزییات کار مشخص است اما کامل نیست. ما رشته به رشته، اولویتهای خود را مشخص کردهایم که مثلا در کشتی باید چه میزان مدال به مدالهای قبلیمان افزوده شود و در چه رشتههایی به مدالآوری برسیم. در برخی رشتههای ورزشی نیز نمیتوان توقع مدال از آنها داشت. بر این اساس نوعی تعهد میان ما و فدراسیونهای ورزشی گذاشته میشود و فدراسیونها بر اساس برنامهای مدون تا این رقابتها به اجرای برنامههای خود میپردازند».رییس مرکز توسعه ورزش قهرمانی ادامه داد: «بعد از بازگشت کاروان ورزشی ایران از بازیهای آسیایی دوحه، کار کارشناسی از سوی سازمان تربیتبدنی و کمیته ملی المپیک روی نتایج به دست آمده انجام شد و مشخص شد که ایران به همه پیشبینیهای خود دست پیدا کرده است ما تنها در فوتبال به نتیجه لازم دست نیافتیم، هر چند با حواشی که پیرامون تیم ملی فوتبال به وجود آمد، کسب این عنوان نیز دور از انتظار نبود. در رشته ووشو اصلا انتظار مدالآوری نداشتیم، اما، توانایی ورزشکاران نشان داد با برنامهریزی بهتر میتوانستیم نتیجه بهتری را کسب کنیم».
هاشمی با بیان این که کاروان ورزشی ایران با کمترین نوسان به پیشبینیهای مورد نظر خود دست یافت، گفت: «با اعتقاد به کار برنامهریزی و مدون تدوین برنامه ۵ ساله فدراسیونهای ورزشی را به شدت دنبال میکنیم و نمیخواهیم این قضیه در قالب یک حرف باقی بماند. بنابراین در همین راستا به دنبال ایجاد زمینههای اجرایی هستیم. از ۴۱ فدراسیون ورزشی ۹ فدراسیون برنامه ۵ ساله خود را تدوین کردهاند و ۲۱ فدراسیون ورزشی نیز اعلام کردهاند که در حال نوشتن برنامه ۵ سالهشان هستند که ۹ فدراسیون آماده تصویب آنها هستند».
وی با بیان این که گروهی برای کمک به فدراسیونهای ورزشی جهت تدوین برنامههای ۵ ساله به کار گمارده شدهاند، اظهار کرد: «فرمتهای مشخصی مد نظر ما هستند که این گروه کارشناسی براساس آن به فدراسیونهای ورزشی کمک میکنند تا برنامه ۵ سالهشان را تدوین کنند. اگر تا پایان خردادماه تدوین برنامه پنج ساله فدراسیونهای ورزشی را به پایان ببریم، نتیجه کلی را در غالب یک مجله به افکار عمومی اعلام خواهیم کرد. به این ترتیب میتوان گفت که در هیچ سالی سابقه نداشته که برنامه فدراسیونی یک سال قبل مشخص و آماده باشد».
هاشمی با بیان این که وظیفه ما نقش حمایتی از فدراسیونهای ورزشی است گفت: «یک شبه نمیتوان سالن ورزشی ساخت و قهرمان تحویل جامعه داد. شاید بتوانیم یک سری فعالیتها مقطعی انجام دهیم اما فعالیتهای بلندمدت ما به زمان نیاز دارد که بتوانیم نقش حمایتی خود را به طور کامل انجام دهیم». وی انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک بین سازمان تربیتبدنی و کمیته ملی المپیک را از جمله اقدامات بسیار مثبت در سال ۸۵ ذکر کرد و گفت: «این اقدام نیز در هیچ دورهای انجام نشده بود و قطعا با انجام اصلاحاتی در سال ۸۶ به اجرا خواهد رسید».
ارسال نظر