هاشمی طبا: موفقیت در المپیک ربطی به مدیریت ورزش ندارد

رییس اسبق کمیته ملی المپیک و سازمان تربیت بدنی گفت: موفقیت کاروان المپیک ایران را مرتبط با ساختار مدیریت ورزش نمی‌دانم. مصطفی هاشمی طبا در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: عملکرد کلی کاروان از نظر تعداد مدال و رده‌بندی نهایی خوب بود؛ ولی در عین حال مواردی مثل نوع لباس و آرم روی لباس ورزشکاران ایران در رژه المپیک پسندیده نبود و کسی از روی لباس ما نمی‌فهمید این ورزشکار از کجا آمده است. وی در ارزیابی فنی از عملکرد کاروان المپیک با تقدیر از تیم کشتی فرنگی ایران گفت: تیم کشتی فرنگی ما فوق‌العاده‌ بود. شاید این اتفاق کمتر روی دهد و بتوانیم در یک رشته سه مدال طلا بگیریم و فکر می‌کنم پیش از این حداکثر دو طلا گرفته بودیم. البته من نسبت به عملکرد تیم کشتی آزاد نظر مثبتی ندارم و حالا به هر دلیل این تیم انتظارات را برآورده نکرد. تکواندو هم نتیجه‌ خوبی نگرفت و فارغ از نتیجه‌ نوع مبارزه کردن ورزشکاران مرد ایران خوب نبود و در سایر رشته‌ها هم که تیم وزنه‌برداری خوب کار کرد. همچنین احسان حدادی کار فوق‌العاده‌ای انجام داد. از سوی دیگر در ورزش‌هایی که فدراسیون آنها در ماه‌های اخیر دستخوش حواشی شده بود، عملکرد مطلوبی نداشتیم و ورزشکاران قایقرانی، تیراندازی با کمان و حتی دوچرخه‌سواری کاملا تحت تاثیر فضای حاشیه‌ها خیلی پایین تر از سطح خودشان کار کردند. اما در مجموع کاروان موفقی را داشتیم و بیشترین مدال طلای تاریخ المپیک خود را گرفتیم. رتبه ۱۷ امسال خیلی خوب بود.

هاشمی طبا تاکید کرد: با حذف سه مدال کشتی فرنگی رتبه ایران به شدت افت می‌کند. به نوعی می‌توانم بگویم موفقیت کاروان ایران مرهون خدمات شخص محمد بنا است. این شانس خطیب بود که نخواست یا نتوانست بنا را برکنار کند. ما در طول سال‌های گذشته هیچ‌گاه در کشتی فرنگی حرف‌های زیادی برای گفتن نداشتیم و این موفقیت حاصل کار و تفکر بنا است. در مورد وزنه‌برداری باید بگویم کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان حمایت خوبی از این رشته داشتند. اما به صورت کلی این موفقیت‌ها حاصل تلاش فردی و درخشش استعدادهای مختلف است. چه نوشاد عالمیان و چه احسان حدادی، هر دو از سنین پایه و جوانان جزو استعدادهای برتر ورزش بوده‌اند و کسی نمی‌تواند حالا موفقیت آنها را به نام خود تمام کند.

رییس اسبق کمیته ملی المپیک با قدردانی از احسان حدادی خاطرنشان کرد: حدادی از سال‌ها قبل برای موفقیت در این رشته ورزشی تلاش کرد و حالا این افتخار با تلاش و پشتکار خودش به دست آمده است. یادم می‌آید او کارش را سال‌ها قبل با موفقیت در مسابقات جوانان جهان آغاز کرد. شاید اگر در طول سال‌های گذشته حمایت بیشتری از سوی فدراسیون به عمل می‌آمد،‌ زودتر از اینها موفقیت حدادی را در میادین مختلف می‌دیدیم.

هاشمی طبا در پاسخ به این سوال که چرا ورزشکاران ایران در رشته‌های انفرادی از ورزش‌های تیمی موفق‌تر هستند، گفت: من فکر می‌کنم موضوع برعکس باشد. ما در ورزش‌های انفرادی موفق نیستیم. تنها در دو یا سه رشته خوب هستیم و در سطح قهرمانی جهان حرف‌هایی برای گفتن داریم، بهتر است بگویم در رشته‌هایی که سایر کشورها نسبتا به آن کم توجه‌تر هستند و اقبال عموم مردم این کشورها به آن کمتر است، ما تقریبا خوب هستیم، اما در سایر رشته‌های انفرادی مثل شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک معمولا حرفی برای گفتن نداریم. اصولا ورزشکاران در رشته‌های تیمی هم نیازمند مهارت انفرادی هستند. ما نمی‌توانیم بگوییم که در ورزش‌های گروهی استعداد نداریم، بلکه برعکس باید به دنبال بالا بردن مهارت فردی ورزشکاران باشیم تا در ورزش‌های تیمی نیز موفق شویم.

رییس اسبق سازمان تربیت بدنی در پایان گفت: من موفقیت کاروان المپیک ایران را با ساختار ورزشی مرتبط نمی‌دانم. این موفقیت مرهون تلاش یکسری از استعدادها است که خودشان رشد کردند. همچنین حاصل تلاش و تفکر شخص محمد بنا است. اگر می‌خواهیم به موفقیت مستمر در ورزش جهان دست پیدا کنیم، واقعا باید به دنبال استعدادیابی باشیم و یک برنامه بلند مدت را دنبال کنیم و ورزش پایه را از مدارس دنبال کنیم. اما اگر دنبال موفقیت کوتاه مدت هستیم همین روش گلخانه‌ای موجود جواب می‌دهد.