شکست دیپلماسی فدراسیون خطیب!

کنگره فیلا و انتخابات اعضای هیات رییسه فدراسیون جهانی کشتی، ظهر روز جمعه در حاشیه بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن برگزار شد. نماینده پیشنهادی فدراسیون کشتی کشورمان در کنگره فیلا، نتوانست به آرای لازم برای حضور در جمع هیات رییسه فدراسیون جهانی کشتی دست یابد. به گزارش مهر، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد دیپلماسی دیرهنگام و عجولانه فدراسیون کشتی مبنی بر کسب یک کرسی ارزشمند در هیات رییسه فدراسیون جهانی کشتی جواب نداد و امیررضا خادم پس از یک سفر پرماجرا به محل برگزاری المپیک ۲۰۱۲ لندن و حضور در کنگره فیلا با ناکامی روبه‌رو شد.این در حالی بود که حجت‌اله خطیب و همکارانش چندی پیش در اقدامی غیرمنتظره امیر رضا خادم را به عنوان نماینده پیشنهادی خود به فیلا معرفی کردند تا شاید با تکیه بر نام و عنوان خادم در کنگره فیلا، کشتی ایران هم پس از دو سال صاحب کرسی جدیدی در هیات رییسه فدراسیون جهانی شود؛ اما عدم رایزنی کافی با مسوولان فیلا و همچنین اقدامات دیرهنگام باعث شد تا این فرصت از دست رفته و کشتی ایران همچنان بدون نماینده در فدراسیون جهانی بماند. محمدرضا یزدانی خرم، رییس پیشین فدراسیون کشتی طی سال‌های حضورش در راس امور کشتی ایران موفق شده بود اقدامات مثبتی در این جهت انجام دهد و راه کسب یکی از کرسی‌های ارزشمند هیات رییسه را برای نمایندگان ایرانی هموار سازد؛ اما تغییر و تحولات فدراسیون اجازه این کار را به او نداد و تمام رایزنی‌هایش نقش بر آب شد. به این ترتیب می‌توان ناکامی امیررضا خادم در انتخابات هیات رییسه فیلا را نخستین ناکامی دیپلماسی خطیب و همکارانش در عرصه بین‌المللی با فدراسیون جهانی کشتی قلمداد کرد.

در همین رابطه امیررضا خادم گفت: برای حضور من در انتخابات هیات رییسه فیلا هیچ برنامه‌ریزی یا کار خاصی صورت نگرفته بود.

نماینده کشتی ایران در انتخابات هیات رییسه فیلا اظهار کرد: با آنکه حدود ۳ ماه قبل از طرف فدراسیون برای عضویت در هیات رییسه فیلا معرفی شده بودم و این درخواست هم از طرف من نبود، رایزنی یا کار خاصی برای حضورم در انتخابات صورت نگرفته بود و وقتی من را معرفی کردند به فدراسیون اعلام کردم که اگر حمایتی هست این کار را انجام دهند وگرنه فرد دیگری به جای من معرفی شود. در این مدت قرار بود ابتدا به سوئیس و ترکیه بروم و با مارتینتی صحبت کنم که انجام نشد و با فدراسیون‌های مختلف نیز رایزنی‌های خاصی صورت نگرفت. حتی برای صدور ویزایم در انتخابات نیز اقدامی نشده بود و اگر حمایت‌های رسانه‌ها در دو سه روز آخر نبود و آقای افشارزاده در دقیقه ۹۰ که نه در دقیقه ۱۲۰ شرایط حضورم را فراهم نمی‌کرد، حتی در این انتخابات هم شرکت نمی‌کردم که باید در این رابطه از افشارزاده تشکر کنم.

خادم همچنین گفت: البته دیگر این کارها خیلی دیر شده بود و مایل به شرکت در انتخابات نبودم. تنها چون امکان جایگزینی وجود نداشت و من نماینده ایران بودم حاضر شدم به لندن بیایم. در واقع هیچ برنامه‌ریزی برای من صورت نگرفته بود و همه امیدم فقط به پیشینه خودم بود.

خادم در پاسخ به این سوال که آیا ارتباطات بیشتر از جایگاه حقیقی افراد در انتخابات فیلا نقش دارند، گفت: نمی‌توان به این موضوع که ارتباطات تعیین کننده هستند خرده‌ای گرفت. من روز قبل از انتخابات به لندن رسیدم که متوجه شدم تقریبا همه چیز مشخص است و مارتینتی گفت که کار بسیار سختی داری. در واقع شب قبل از انتخابات همه چیز مشخص بود. این در حالی بود که یکی از کاندیداها شب قبل همه اعضای فیلا را به میهمانی دعوت کرده بود و دو شب قبل از آن هم سفارت قطر در لندن برای اعضای فیلا و روسای فدراسیون‌ها ضیافت ترتیب داده بود.

خادم در ادامه گفت: این ارتباطات قاعده عمومی است؛ اما ما باید با برنامه وارد می‌شدیم. تنها سوالی که برایم باقی مانده، این است که اگر علاقه و برنامه‌ای برای حمایت از نماینده ایران نبود، چه دلیلی داشت که من را برای هیات رییسه فیلا کاندیدا کنند یا بهتر بود فرد دیگری که می‌توانستند از او حمایت کنند، وارد شوند. اگر به خودم بود، اصلا به این انتخابات نمی‌آمدم و فقط چون نماینده ایران بودم، حاضر به شرکت شدم.

درپایان انتخابات هیات رییسه فیلا خانم یاریگین از روسیه، دزدیک از آمریکا، کیم از کره جنوبی، تورلی خانوف از قزاقستان و نمایندگان اسلوونی و قطر به عنوان اعضای هیات رییسه فیلا انتخاب شدند.