شاهزاده ایرانی دهمین فوتبالیست برتر آسیا در سال 2010

بازیکن ایرانی تیم اوساسونا در رده دهم برترین‌های فوتبال آسیا قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری فارس،‌ سایت ساکرنت در مقدمه‌ای که برای انتخاب ۱۰ مرد برتر آسیا در سال ۲۰۱۰ نوشته آورده است: فوتبال آسیا یک سال خوب دیگر را پشت سر گذاشت. ممکن است که تمامی‌رویدادهای فوتبالی تحت تاثیر جام‌جهانی بوده باشند، ولی بازیکنانی نیز بوده‌اند که در ترکیب تیم‌های باشگاهی خود درخشیده‌اند.

ساکرنت سپس به معرفی برترین‌های فوتبال آسیا در سال ۲۰۱۰ پرداخت.

۱. کیسوکه هوندا، زسکا مسکو، ژاپن.

شاید اگر نگاهی کلی به جام جهانی بیندازیم، نتوانیم لحظه‌های زیادی را به یاد بیاوریم که از آن لذت برده‌ایم و در خاطرمان مانده باشد، ولی اگر دیدار ژاپن و دانمارک را مرور کنیم، بدون شک به یاد هنرنمایی‌های هوندا در طول بازی می‌افتیم. او با یک ضربه ایستگاهی فوق‌العاده گل اول ژاپن را به ثمر رساند و در ادامه نیز با پاس خود، سازنده گل سوم تیمش بود. او موجب شد تا بازی پسران سامورایی مورد تمجید همه قرار گیرد. عملکرد هوندا در زسکا و در لیگ قهرمانان اروپا در ۱۲ ماه گذشته نیز این ژاپنی را نه تنها در کشورش که در آسیا و اروپا نیز بر سر زبان‌ها ‌انداخته است.

۲. پارک جی سونگ، منچستر یونایتد، کره‌جنوبی.

پارک در سال‌های گذشته همواره یکی از بهترین‌های آسیا بوده است. این بازیکن ۲۹ ساله که در منچستریونایتد توپ می‌زند، گل‌های حساسی را برای شیاطین سرخ به ثمر رسانده به شکلی که حضور وی در جام ملت‌های آسیا و نبودش در ترکیب این تیم، سرمربی کهنه کار یونایتدها را به واکنش واداشته. پدرش می‌گوید این آخرین تورنمنت آسیایی است که پارک می‌تواند در آن حضور داشته باشد، ولی باید صبر کرد و دید چه اتفاقی می‌افتد. او کاپیتان تیم ملی کشورش است و در جام جهانی گذشته توانسته با تیمش به جمع ۸ تیم پایانی راه یابد. سرمربی کره در جام ملت‌ها حساب ویژه ای روی او باز کرده است.

۳. تیم کاهیل، اورتون، استرالیا.

مرد میانی سرزمین کانگروها جام جهانی خوبی را پشت سر نگذاشت، ولی در مجموع سال پر باری را سپری کرد. او در دیدار نخست تیمش برابر آلمان از زمین اخراج شد و در دیدار سوم برابر صربستان ستاره تیمش بود، ولی در نهایت استرالیا در همان دور گروهی با جام خداحافظی کرد. کاهیل ۳۱ ساله، در لیگ برتر انگلیس به همراه تافی‌ها نمایش خوبی دارد و یکی از مهره‌های مهم دیوید مویس به شمار می‌رود.

۴. لی چونگ یونگ، ‌بولتون، کره جنوبی.

لی از فوریه ۲۰۰۹ بدون وقفه فوتبال بازی کرده است، ‌با این حال یکی از مهره‌های ارزشمند بولتون در این فصل بوده و پیش‌بینی می‌شود نقش بسیار مهمی ‌در برنامه‌های آینده سرمربی این تیم جهت حضور بولتون در جام‌های اروپایی فصل بعد داشته باشد. بر اساس اعلام نشریه‌های کره ای، لی در تابستان راهی تیم‌های بزرگتری از جمله لیورپول یا آرسنال خواهد شد.

۵. شینجی کاگاوا، دورتموند، ژاپن.

او پیش از آنکه در تابستان از اوزاکا راهی دورتموند شود زیاد شناخته شده نبود و رسانه‌ها نیز این انتقال را مهم تلقی نکردند. نام کاگاوا در فهرست تیم اعزامی‌ژاپن به جام‌جهانی وجود نداشت، ولی به اعتقاد بسیاری اگر او به آفریقای جنوبی رفته بود، می‌توانست برای سامورایی‌ها کارآمد باشد. در حال حاضر روزگار خوبی در بوند سلیگا دارد و یکی از امیدهای سرمربی ژاپن در جام ملت‌های آسیا به شمار می‌رود.

۶. بدر الموتوا، القادسیه، کویت.

او گل‌های بسیاری را هم برای باشگاه و هم برای تیم ملی کشورش زده و امیدوار است بتواند گلزنی‌هایش را در جام ملت‌ها نیز تکرار کند. بدر ۲۵ ساله، در جام خلیج فارس یکی از بهترین‌های کویت بود و توانست با این تیم به نخستین عنوان مهم کشورش از سال ۹۸ دست یابد. رسانه‌ها از احتمال حضور وی در اسپانیا سخن می‌گویند.

۷. ساسا اوگننوفسکی، سئونگنام، استرالیا.

سالی که گذشت را می‌توان یک سال رویایی برای برای این مدافع دانست. حضور اوگننوفسکی در باشگاه‌های ژاپن نقطه عطف زندگی او است. او در با سئونگنام قهرمان شد و به عنوان کاپیتان توانست جام قهرمانی باشگاه‌های آسیا را بالا ببرد و پس از آن به عنوان بهترین بازیکن آسیا انتخاب شد. تمامی ‌این عنوان‌ها مهر تاییدی جهت حضور اوگننوفسکی در این سیاهه است.

۸. جونگ تائه سه، بوخوم، کره‌شمالی.

او سال فوق‌العاده‌ای نداشت، ولی موجب شد تا نام کشورش و قاره آسیا در ماه ژوئن تیتر خبر روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های سراسر دنیا شود. جونگ علاقه داشت در انگلیس توپ بزند، ولی پس از جام جهانی به بوخوم رفت و تاکنون نیز عملکرد خوبی داشته است.

۹. یوسف محمد، کلن، لبنان.

محمد تاکنون آن طور که شایسته‌اش بوده مورد توجه قرار نگرفته است. شاید دلیل این امر حضور وی در خط دفاع باشد یا زندگی آرام و بدون حاشیه او. عملکرد یوسف محمد در فصل گذشته به‌اندازه‌ای خوب بوده که از او به عنوان یکی از بهترین‌های باشگاه‌های آلمان نام برده می‌شود. یوسف همچنین توانسته تا حد کاپیتانی کلن خود را بالا بکشد.

۱۰. جواد نکونام، اوساسونا، ایران.

با توجه به عدم حضور ایران در جام‌جهانی، جواد نتوانست شایستگی‌هایش را در یک تورنمنت معتبر به نمایش بگذارد. نکته دیگری که در مورد او باید مورد توجه قرار داد این است که نکونام در آستانه ۳۰ سالگی است و دیگر شانسی برای حضور در جام‌جهانی آینده ندارد. با این حال، شاهزاده ایرانی توانست یک فصل خوب دیگر را با باشگاهش پشت سر بگذارد. او این شانس را داشت که از اوساسونا به تیم دیگری برود، ولی ترجیح داد در پامپلونا بماند. نکونام شاید یکی از بهترین رهبران فوتبال در آسیا باشد. او نقش قابل توجهی در پیشرفت فوتبال ایران در سال ۲۰۱۰ داشت.