انتقاد هاشمی طبا از مفاد ورزشی برنامه پنجم توسعه:
معلوم نیست به کجا میخواهیم برسیم؟
رییس اسبق کمیته ملی المپیک علت عدم اجرای مفاد ورزشی برنامه چهارم توسعه را نسبت دادن نویسندگان برنامه به بیگانگان دانست و تاکید کرد: وقتی به برنامه اعتقاد نداشته باشند آن را اجرا نمیکنند.
مصطفی هاشمی طبا در گفتوگو با ایسنا، در خصوص سرانجام مفاد ورزشی برنامه چهارم توسعه تاکید کرد: تقریبا هیچ کدام از مفاد برنامه چهارم توسعه در خصوص ورزش اجرا نشده است. وقتی معاون اول رییس جمهور رسما اعلام میکند که این برنامه را بیگانگان نوشتهاند، طبیعی است که اجرا نشود.
وی افزود: البته در ماده ۱۱۷، بندی وجود دارد مبنی بر اینکه شهرداریها باید نسبت به توسعه ورزش همگانی اقدام کنند که به نظر میرسد تقریبا شهرداری در اجرای این بند عمل کرده است اما، در کل میتوان گفت، وقتی کسی هیچ کدام از کارهای اعلام شده در برنامه را قبول نداشته باشد طبیعتا به آن هم عمل نمیکند.
وی در پاسخ به اینکه ظاهرا دولت در گزارش خود معتقد است که در بخشهایی مثل افزایش سرانه ورزشی، افزایش ساعات درس تربیت بدنی، افزایش تعداد قهرمانان زن و مرد و غیره خوب عمل کرده است، گفت: ممکن است دولت کارهایی کرده باشد، ولی این کارها در راستای پیشبرد برنامه نبوده است و نمیتوان آنها را با برنامه تطبیق داد.
هاشمی طبا به ماده ۱۱۷ برنامه چهارم توسعه اشاره کرد و گفت: اساس ماده ۱۱۷ بر طرح جامع گذاشته شده است. من خودم از افرادی هستم که به طرح جامع ایرادهای اساسی وارد میدانم، اما وقتی قانون گفته طرح جامع باید اجرا شود باید طرح جامع را براساس ق
انون گرایی اجرا کرد، اما اینها طرح جامع را بایگانی کردند و در این شرایط طبیعی است که کل آن ماده اجرا نشود.
رییس پیشین کمیته ملی المپیک با اشاره به جایگاه ضعیف ورزش در برنامه پنجم توسعه تاکید کرد: کافی است دو ماده ۱۵ و ۱۶ در برنامه پنجم توسعه را با ماده ۱۱۷ برنامه چهارم توسعه مقایسه کنیم. در آن زمان است که به راحتی میفهمیم که چقدر دیدگاهها فرق میکند. آن همه مطالب مفصل که در برنامه چهارم توسعه نوشته شده است همه حذف شده است.
هاشمی طبا به ماده ۱۶ برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: تکلیف شدن اختصاص یک درصد به ورزش اقدام خوبی است و اگر چنین اتفاقی بیفتد رقم خوبی به ورزش کشور تزریق میشود. مثلا اختصاص یک درصد از بودجه آموزش و پرورش به ورزش دانشآموزی میتواند بسیاری از مشکلات را در این حوزه حل کند.
وی افزود: شاید دولت اینطور گفته که ما همین یک درصد را به ورزش اختصاص میدهیم و پول را تامین میکنیم. بقیه کارها را سازمان تربیت بدنی انجام میدهد. البته بهتر بود که درادامه این ماده میآمد عدم اختصاص یک درصد به ورزش به معنای تصرف غیرمجاز در اموال دولتی است. باید برای یک درصد ضمانت اجرایی میگذاشتند حالا موسسات دولتی میتوانند این قانون را دور بزنند و یک درصد را
اختصاص ندهند.
وی تاکید کرد: دولت گفته میخواهد که برنامه پنجم را خلاصه بنویسد، اما باید بگویم که این برنامه نیست. برنامه مشخصات خاصی دارد، برای نوشتن برنامه باید بدانیم کجا هستیم، کجا میخواهیم برویم و چگونه قرار است به جایگاه مطلوب برسیم. اما حالا ما میگوییم پول است و هزینه کنید. این برنامه نیست، برنامه باید بگوید که این پول قرار است کجا هزینه شود. قرار است به بازیکنان خارجی داده شود، صرف زیرساختها گردد یا به ورزش همگانی بپردازد. یا قرار است ۱۰ میلیارد تومان به باشگاه بدهیم، پنج میلیارد تومان به باشگاه دیگر بدهیم و بازیکنان را بزرگ کنیم. همه اینها در شرایط کنونی به نظر مسوول بستگی دارد. در حالی که برنامه باید فارغ از مسوول باشد. برنامه باید بگوید که ما قرار است ظرف پنج سال به کجا برسیم.
ارسال نظر