اولین شگفتی تنیس در ۲۰۱۰
شاراپووا نیامده رفت
عکس:ماریا شاراپووا تنیس باز ۲۲ ساله روسی
اولین گرند اسلم تنیس در سال ۲۰۱۰ در همان روز اول با خبرهای داغ شروع شد تا ویمبلدون پارک استرالیا از همین ابتدا منتظر اتفاقهای بزرگ باشد. اما تمام سر و صداهای روز اول گرند اسلم ویمبلدون مربوط به بخش زنان بود؛ جایی که جاستین هنین بلژیکی بعد از شانزده ماه بار دیگر راکت به دست شد و ماریا شاراپووا در همان راند اول هوادارانش را ناامید کرد و با خروج زودهنگامش از دور مسابقات نتوانست طلسم ناکامیهای اخیرش را بشکند.
حدیث علمی
عکس:ماریا شاراپووا تنیس باز ۲۲ ساله روسی
اولین گرند اسلم تنیس در سال ۲۰۱۰ در همان روز اول با خبرهای داغ شروع شد تا ویمبلدون پارک استرالیا از همین ابتدا منتظر اتفاقهای بزرگ باشد. اما تمام سر و صداهای روز اول گرند اسلم ویمبلدون مربوط به بخش زنان بود؛ جایی که جاستین هنین بلژیکی بعد از شانزده ماه بار دیگر راکت به دست شد و ماریا شاراپووا در همان راند اول هوادارانش را ناامید کرد و با خروج زودهنگامش از دور مسابقات نتوانست طلسم ناکامیهای اخیرش را بشکند. بازگشت قهرمان
یک نگاه گذرا به جدول تنیسورهای زن کافی بود تا چشمها از دیدن نام جاستین هنین گرد شود. تنیسور ۲۷ ساله بلژیکی پیش از این در مه ۲۰۰۸ خداحافظی زودهنگامش از دنیای تنیس را اعلام کرده بود که البته خیلیها همان زمان هم مطمئن بودند او زودتر از آنچه تصورش را بکند از تصمیمش پشیمان خواهد شد. هنین که در سال ۱۹۹۹ زمانی که ۱۶ ساله بود فعالیت خود را به عنوان یک تنیس باز حرفهای آغاز کرد، در مدت فعالیت نه ساله اش موفق شد هفت عنوان قهرمانی در رقابتهای انفرادی مسابقات گرند اسلم، ۴۱ عنوان قهرمانی انفرادی و دو عنوان قهرمانی تیمی در مسابقات WTA کسب کند و ۱۱۷ بار هم بالاترین مقام در رده بندی WTA را به دست آورد. او حتی عنوان قهرمانی المپیک را هم در کارنامه داشت، اما روزی که تصمیم گرفت تنیس را در اوج کنار بگذارد، جای خالی جام قهرمانی مسابقات ویمبلدون را در کلکسیونش می دید. امااین بار در شرایطی که کسی منتظرش نبود، تصمیم گرفت بعد از ۲۰ ماه باز هم در یک رقابت حرفهای شرکت کند تا شاید بتواند طلسم ویمبلدون را بشکند. احتمال بازگشت هنین از زمانی قوت گرفته بود که هموطنش کیم کلایسترز پس از ۲ سال دوری از میادین، به تنیس بازگشت و در سومین تورنمنت خود توانست دومین قهرمانی گرند اسلمش را جشن بگیرد. به هر حال هنین حالا نام آورترین تنیسور بدون رنک جدول مسابقات ویمبلدون است که با اینکه روزگاری نفر اول تنیس زنان جهان بوده، حالا جایی بین سیدهای قهرمانی هم ندارد و بین ۶۷ تنیسور بدون سید دیگر قرار دارد. او حالا در راند اول باید مقابل هموطنش، کرستین فلیپکنز بازی کند که در رده ۸۰ دنیا قرار دارد و به نظر نمیرسد مقابل هنین حرفی برای گفتن داشته باشد. این راند دوم است که هنین را به دردسر می اندازد و او باید در مقابله با النا دمنتیوای روس ثابت کند تصمیم درستی برای بازگشت به دنیای تنیس گرفته است.
ماریا روی خط ناکامی
اما اتفاق دیگری که روز اول مسابقات ویمبلدون را خبرساز کرد، حذف زودهنگام ماریا شاراپووا بود. تنیسور یک متر و ۸۸ سانتی روسها که بعد از قهرمانی اش در ویمبلدون ۲۰۰۸، دیگر هیچ عنوان قابل توجهی به دست نیاورده است. این بار با رویای پایان دادن به ناکامیهایش به زمین رفت، اما خیلی زود مجبور شد برای باخت عجیبش در راند اول بهانه تراشی کند. او که دو بر یک و با نتایج ۷-۶، ۶-۳ و ۴-۶ بازی را به ماریا کرلنکو، تنیسور رنک ۵۸ دنیا واگذار کرد، بعد از بازی گفت: «میدانید، من فقط بازی را نبردم!» اما درحالی که سایت بازیها تیتر زده بود «کرلنکو، شاراپووا را ساکت کرد.» ستاره روس در توجیه شکستش ادامه داد: «مطمئنا من شانس زیادی داشتم اما مثلاین بود که درست در زمانی که او به اوج رسید من از موقعیتها استفاده نکردم و به او اجازه دادم بازی را کنترل کند.» او که با ماریا کرلنکو دوست است، حتی فکرش را هم نمیکرد بهاین راحتی به او ببازد : «میدانید اصلا اهمیتی ندارد چقدر یک نفر را میشناسید، هر روز یک روز تازه است و یک بازی جدید. ماریا امروز عالی بود.» او که هنوز از شکستش شوکه بود، ادامه داد: «میدانید، این اولین تورنمنت سال بود و من هم مقابل کسی به میدان رفتم که می داند چطور تنیس بازی کند. حالا من می توانم ناامید شوم تا اتفاقی که افتاده را قبول کنم یا به زمین برگردم و به تلاشم ادامه دهم. امروز روز بدی بود و من مجبورم آن را به عنوان یکی از روزهای زندگیام بپذیرم. با این حال یک روز بد نمیتواند نظر من را در مورد انجام کاری که عاشقش هستم، عوض کند. موقعیتهای بدتری هم در زندگی وجود دارد. خیلی از مردم دنیا اصلا نمیدانند مسابقه تنیس چیست!»
ارسال نظر