۱۹ دوپینگی از ۶۰۸ ورزشکار ایرانی در سال ۲۰۰۹ شناسایی شدند
بسکتبال، پاکترین؛ پرورشاندام، آلودهترین
بر اساس بانک اطلاعاتی که توسط مدیران نادو برای ارائه به آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ تهیه شده است، ورزش ایران طی یک سال گذشته میلادی ۱۹ دوپینگی داشته که این آمار نشان از افزایش تعداد دوپینگیهای کشورمان نسبت به زمان مشابه سال قبل دارد.
معرفی تعداد دوپینگیهای یک سال گذشته ورزش ایران بنا به درخواست آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) و با توجه به پایان یافتن سال ۲۰۰۹ میلادی صورت گرفته است. مدیران نادو ایران که به عنوان متولی مبارزه با دوپینگ در کشورمان مامور تهیه گزارش کاملی از فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه بودند، علاوه بر معرفی تعداد دوپینگیهای ایران، آمار کلی از تمام فعالیتهای صورت گرفته در زمینه کنترل و مبارزه با دوپینگ در رشتههای فوتبالی و غیرفوتبالی را در قالب «پرونده سال ۲۰۰۹» برای ارائه به وادا آماده کردهاند.
دکتر رامین احمدی طباطبایی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: آمار ارائه شده به آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در برگیرنده فعالیتهای آموزشی، تعداد کلی نمونهگیریهای و نتایج مربوط به آنها و همچنین فدراسیونهایی است که از دیدارها یا اردوی تیمهای آنها سرکشی شده است. این گزارش با لحاظ شدن آمار مربوط به فدراسیون فوتبال تنظیم شده است.
کنترل دوپینگ در ۲۹ فدراسیون
طی یک سال گذشته میلادی ورزشکاران ۲۹ فدراسیون به دفعات مورد آزمایش دوپینگ قرار گرفتند، البته فدراسیون فوتبال در این زمینه به صورت مجزا فعالیت داشته است. اما نمونهگیری از ورزشکاران ۲۸ فدراسیون دیگر توسط افسران نادو انجام شد. بدنسازی و پرورش اندام، تکواندو، جودو، ووشو، جانبازان و معلولان، کشتی، تیراندازی، دوچرخهسواری، دوومیدانی، بسکتبال، شمشیربازی، شنا، کاراته، هاکی، ورزشهای سه گانه، بیسبال، والیبال، ژیمناستیک، بوکس، ورزشهای رزمی و ناشنوایان از جمله رشتههایی هستند که افسران نادو در طول سال میلادی جاری از اردوی تیمهای ملی یا محل برگزاری رقابتهای آنها سرکشی کردند و از ورزشکارانشان تست دوپینگ گرفتند.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با بیان اینکه در سال ۲۰۰۹ از ۶۰۸ ورزشکار ایرانی در رشتههای تست دوپینگ گرفته شد، اظهارداشت: «در این میان نتیجه آزمایش ۱۹ ورزشکار مثبت اعلام شد، البته نتیجه ۸ نمونهگیری مربوط به رشتههای هندبال و کاراته که در ۲ روز پایانی سال ۲۰۰۹ گرفته شد، هنوز مشخص نشده است.»
افزایش تعداد دوپینگیها
طبق آمار اعلام شده از سوی آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) ایران تنها ۱۲ نمونه مثبت در سال ۲۰۰۸ داشته است. در حالی که این آمار در سال ۲۰۰۹ با رشد ۷ پلهای مواجه بوده است، البته مجموع نمونهگیریهای صورت گرفته از ورزشکاران ایرانی در سال ۲۰۰۸ تنها ۵۵۸ مورد بوده است.
طبق آمار شفاهی فدراسیون فوتبال، این فدراسیون در این مدت ۱۴۸ نمونه داشته است. نادو ایران نیز ۴۵۲ بار برای نمونهگیری اقدام کرد. ضمن اینکه از میان آمار نمونههای مثبت ۲ مورد آن مربوط به فوتبال بود و مابقی مربوط به دیگر رشتهها بود.
آلودهترین رشتهها
طباطبایی با استناد به نتایج به دست آمده از نمونهگیریهای انجام شده یاد آور شد: «ورزشکاران بدنسازی و پرورش اندام بیشتر از دیگر رشتهها متهم به دوپینگ شدند. از مجموع ۳۹ باری که از ورزشکاران این رشته نمونهگیری شد، نتیجه ۳ نمونه مثبت بود. این آمار در رشتههای دیگر وجود نداشت.»
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ همچنین به رشتههایی که اصلا نتیجه مثبت نداشتند اشاره کرد و گفت: بسکتبال (۲۴ بار)، ووشو (۲۱ بار)، تیراندازی (۱۶ بار) و فوتسال (۱۳ بار) رشتههایی هستند که با وجود تعداد زیاد نمونهگیری، هرگز نتیجه مثبت نداشتند.
«نادو» در جهت اهداف «وادا»
طباطبایی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری مهر تاکید کرد: عملکرد نادو کاملا با استانداردهای وادا مطابقت دارد. ایران جزو کشورهایی است که ورزشکار دوپینگی کمی دارد. در سال ۲۰۰۸ و طبق اعلام وادا کشورهایی مانند هلند(۶۹ نمونه مثبت)، دانمارک (۶۳ نمونه مثبت)، نروژ (۵۳ نمونه مثبت)، چک (۴۵ نمونه مثبت)، فنلاند (۴۲ نمونه مثبت) و انگلستان (۳۹ نمونه مثبت) ورزشکاران دوپینگی زیادی داشتند، اما ایران مانند کرهجنوبی و مالزی تعداد نمونههای مثبت
کمی دارد.
ارسال نظر