منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران گویا قرار است در آینده‌ای بسیار نزدیک گریبان رسانه‌های گروهی و نمایندگان آنها را نیز به نوعی بگیرد.

در منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران آمده است که تمامی کسانی که در حوزه فوتبال نقشی را بر عهده دارند، مشمول این آیین‌نامه خواهند بود و رسانه‌ها نیز یکی از عناصر تاثیرگذار قلمداد شده‌اند. تدوین‌کنندگان منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران ماده ۲۱ منشور را کلا اختصاص به رسانه‌ها داده و این چنین آن را تعریف کرده‌اند:

ماده ۲۱/ رسانه‌های ورزشی اعم از دیداری، شنیداری، نوشتاری مکتوب و الکترونیکی نقش ویژه‌ای در تبلیغ، ترویج، اشاعه و اجرا و کنترل اجرایی و نظارت بر مفاد منشور اخلاقی و رفتاری در فوتبال ایران و تقویت مبانی و توسعه هدفمند آن در اذهان بازیکنان، مربیان، مدیران، داوران، هواداران و سایر اقشار خواهد داشت، آن گروه از خبرنگاران، عکاسان، گزارشگران، تصویربرداران و کارشناسان مطبوعاتی که در محیط‌های ورزشی فوتبال حضور می‌یابند، بخشی از حوزه فوتبال هستند و لذا:

۲۱ /۱ .... / ۲۱ /۲ ....

۲۱/ ۳ از چاپ و تیتر کردن عکس و گزارش و حواشی بازیکنان، مربیان، مدیران و... که عملکرد اخلاقی رفتاری متناوب با مفاد منشور اخلاقی و رفتاری ندارند، در حد مقدور و امتناع تا باعث روشنی و اشتباه آنان گردیده و در گناه رفتارهای آنان شریک نباشند.

۲۱/ ۴ نسبت به بازیکنان، مربیان، داوران، مدیران و مقامات رسمی تیم‌ها، باشگاه‌ها و فدراسیون و هیات‌ها برخورد صادقانه و اقدام انگیز داشته و اعمال و رفتار آنان را در چارچوب محیط‌های ورزشی فوتبال مورد علاقه و رسیدگی قرار داده و در انعکاس مصاحبه‌ها و نظرات آنان امانتداری و صداقت در نوشتار و چاپ را مراعات نمایند. ۲۱/۵ از درخواست مصاحبه خارج از محدوده فنی مصاحبه‌ و در حین خروج بازیکن، مربی و مسوول از میدان مسابقه که تحت تاثیر خستگی و فعل و انفعالات برد و باخت بوده خودداری و از تصویربرداری و مصاحبه با آنان و پخش و چاپ آن در خارج از چارچوب آیین‌نامه مصاحبه (فوتبال) خودداری فرمایند. ۲۱/۶ خبرنگاران، بازیکنان و مقامات تیم‌ها و مقامات رسمی فوتبال و متقابلا آنها با خبرنگاران باید برخورد احترام ‌انگیز و متناسب با شان و فرهنگ ایران اسلامی داشته باشند، ولی چنانچه به هر دلیل برخورد بی‌احترامی و توهین‌آمیز با خبرنگاری اتفاق افتاد، خبرنگار موظف است بدون انعکاس رسانه‌ای مراتب اعتراض و گلایه و شکایت خود را مستند و مکتوب به مبادی ذی‌ربط (سازمان لیگ، کمیته مسابقات فدراسیون و هیات‌های استانی یا کمیته فرهنگی و توسعه بازی‌های جوانمردانه)‌ ارائه تا پیگیری و حداکثر ظرف مدت هفت روز رسیدگی و نتیجه اقدام به فرد ذی‌نفع اعلام شود.

۲۱ /۷ در صورتی که بازیکنان، مربیان، مدیران، داوران، مقامات رسمی مسابقات و تیم‌ها و باشگاه‌ها از خبرنگار رسانه‌ای اعتراض داشته باشند، مراتب اعتراض خود را به طور مستند جهت رسیدگی رسانه مربوطه و رونوشت آن را جهت بررسی نتیجه به سازمان لیگ، فدراسیون و هیات محل ارسال خواهند کرد. در صورت عدم رسیدگی و برخورد مناسب‌ مدیر رسانه مزبور، سازمان لیگ موظف است پس از تذکر کتبی به رسانه مزبور نسبت به موضوع الورود کردن خبرنگار به مدت سه هفته و در صورت استمرار سایر نماینده‌های رسانه مزبور (عکاس، گزارشگر، کارشناس، تصویربردار و ...) به مدت یک ماه اقدام و نتیجه اقدام را به باشگاه و فرد ذی‌نفع و رونوشت اقدام را به مسوول مافوق رسانه مرتبط ارسال نماید.