بیش از ۱۵ فدراسیون ورزشی در بلاتکلیفی مجمع
در حالی که ورزش ایران پس از ناکامی در بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن از آبانماه سال آینده بازیهای آسیایی گوانگجو را پیش رو دارد، بیش از ۱۵ فدراسیون ورزشی در بلاتکلیفی برگزاری مجمع و انتخاب رییس جدید برای حضور در این بازیها قرار دارند. برگزاری مجامع فدراسیونهای ورزشی در ابتدای سال جاری به دلیل قانون ممنوعیت حضور مدیران دو شغله در راس مدیریت فدراسیونهای ورزشی، مدتی به تاخیر افتاد و جدیت و پیگیریهای سازمان بازرسی کل کشور در اجرای این قانون اصطحکاکهایی را بین روسای این دو سازمان ایجاد کرد که در نهایت با ارائه طرح دو فوریتی به مجلس، قوه مقننه مقرر کرد سازمان تربیت بدنی ظرف مدت ۴ ماه مدیران ورزشی خود را با قانون مذکور منطبق کند.
به دنبال فروکش کردن اجرای قانون ممنوعیت مدیران دو شغله در اواسط اردیبهشت ماه، انتظار میرفت برنامه زمانبندی برگزاری مجامع فدراسیونهای ورزشی هر چه سریعتر اعلام شود، ولی سازمان تربیت بدنی به این بهانه که قصد دارد انتخابات فدراسیونها از هرگونه شائبه دور باشد، برپایی این مجامع را به بعد از انتخابات ریاست جمهوری موکول کرد که با وجود گذشت بیش از یک هفته از انتخابات هنوز زمان جدید برگزاری مجامع مشخص نیست و از قرائن چنین پیداست که حداقل ظرف یک ماه آینده برگزاری این مجامع در دستور کار سازمان قرار ندارد.
ترافیک و انباشته شدن برپایی مجامع در حالی فدراسیونهای ورزشی را به لحاظ وضعیت مدیریت آنها در شرایط بلاتکلیف قرار داده که به گفته مسوولان امور مجامع سازمان تربیت بدنی فهرست فدراسیونهایی که در انتظار برگزاری مجامع انتخاباتی خود هستند به کیومرثهاشمی، معاون سازمان و رییس مرکز توسعه ورزش قهرمانی ارائه شده، اما هنوز دستوری از سوی وی برای برگزاری مجامع و تعیین زمانهای مورد نظر صادر نشده است.
کیومرثهاشمی که به واسطه سرپرستی کاروان تیمهای اعزامی به نخستین دوره مسابقات آسیایی ورزشهای رزمی و برگزاری اردوهای تدارکاتی به تایلند سفر کرده، قرار است از تایلند راهی سنگاپور شود تا از نزدیک عملکرد تیمهای نوجوانان را در نخستین دوره بازیهای المپیک نوجوانان آسیا در این کشور زیرنظر بگیرد که با این شرایط او تا ۱۷ تیرماه به ایران برنمی گردد و برهمین اساس برگزاری مجامع فدراسیونهای ورزشی حداقل تا دهه سوم تیرماه عملی نیست.از سوی دیگر، شایعه برخی تغییر و تحولات در راس سازمان تربیت بدنی در ۴ ساله دوم دولت نیز قوت گرفته و عدهای تاخیر سازمان در برگزاری مجامع را با تغییرات مدیریتی سازمان تربیت بدنی، بی ارتباط نمی دانند.
به هرحال تاخیرسازمان تربیت بدنی دربرگزاری مجامع فدراسیونهای ورزشی در حالی اتفاق میافتد که درحال حاضرتعداد زیادی از فدراسیون ورزشی در انتظار برگزاری مجامع انتخاباتی هستند. هاکی، گلف، پینگ پنگ، ناشنوایان، قایقرانی، بوکس، شمشیربازی و دوچرخه سواری فدراسیونهایی هستند که همچنان وضعیت برگزاری مجامع آنها مشخص نیست.
ضمن اینکه فدراسیونهای دیگری نظیر شنا، تکواندو، بدمینتون، تنیس، جانبازان و معلولان، شطرنج، کاراته، جودو و... دوره ۴ ساله ریاست فدراسیون آنها به پایان رسیده و این فدراسیونها با حکم سرپرستی سازمان تربیت بدنی برای روسای قبلی به کار خود ادامه میدهند.
با توجه به فاصله یکساله باقی مانده تا بازیهای آسیایی گوانگجو چین به نظر میرسد چنین بلاتکلیفی در مدیریت فدراسیونهای ورزشی چندان به سود ورزش کشور نیست و برنامه ریزی و سازماندهی تیمهای ورزشی مستلزم وجود مدیریتی باثبات در راس فدراسیونها به ویژه رشتههای مدال آور است که شرایط فعلی حاکم بر مدیریت اغلب فدراسیونهای ورزشی کشور نمیتواند متضمن موفقیتهای آینده باشد.
ارسال نظر