مخالفت جهانی با حذف کشتی از المپیک

مسوولان کمیته بین‌المللی المپیک در اقدامی غافلگیرکننده رشته کشتی، یکی از کهن‌ترین ورزش‌ها را از المپیک ۲۰۲۰ حذف کردند. این تصمیم در حالی گرفته شد که ورزش ایران اکثر موفقیت‌هایش در المپیک‌های گذشته را در رشته کشتی فرنگی و آزاد کسب کرده است. روز سه‌شنبه یک مقام مطلع درباره تصمیم کمیته بین‌المللی المپیک گفت: هیات اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک در جلسه خود، در کمال ناباوری تصمیم به حفظ پنج گانه مدرن و حذف کشتی از بازی‌های المپیک گرفت! به گفته این مقام آگاه، این تصمیم هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است.

تصمیم نهایی در این باره، در مجمع عمومی کمیته بین‌المللی المپیک در ماه سپتامبر سال میلادی جاری (شهریور ماه سال ۹۲) در شهر بوینوس آیرس پایتخت آرژانتین گرفته می شود.

درهمین خصوص سایت معتبر ESPN اقدام به برگزاری نظرسنجی به منظور حذف کدام رشته ورزشی از بازی‌های المپیک کرده است و کشتی هم در صدر رشته‌هایی است که از نظر کاربران باید بماند.

بعد از اینکه هیات اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک روز گذشته اقدام به حذف رشته کشتی در سال ۲۰۲۰ کرد، کشورهای صاحب مدال در این رشته و علاقه مندان به ورزش مخالفت خود را اعلام و خواستار تجدید نظر در این زمینه شدند.

در این راستا سایت معتبر ورزشی ESPN اقدام به برگزاری نظرسنجی به منظور حذف کدام رشته ورزشی از بازی‌های المپیک کرده است. این پرسش مربوط به این است که از ۲۶ رشته موجود در المپیک کدام ها باید بمانند و چه رشته ای هم حذف شود.

تا این لحظه رشته بدمینتون بیشترین رای را آورده و به نظر کاربران باید از المپییک حذف شود. در طرف مقابل هم رشته کشتی با رای قابل توجه ۴/۸۳ در صدر رشته‌هایی است که از سوی کاربران اعلام شده باید در رقابت‌های المپیک باقی بماند.

با این شرایط شاهد مخالفت جهانی با حذف رشته کشتی از المپیک هستیم و باید دید در این باره چه تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.

واکنش فیلا به حذف کشتی از رشته‌های اصلی المپیک ۲۰۲۰

فدراسیون جهانی کشتی به تصمیم حذف این رشته از ورزش‌های اصلی المپیک ۲۰۲۰ واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، فدراسیون جهانی کشتی در بیانیه رسمی خود در مورد تصمیم مسوولان کمیته اجرایی کمیته‌ بین‌المللی المپیک مبنی بر حذف کشتی از المپیک ۲۰۲۰ به بعد نوشت: «فیلا از تصمیم کمیته‌ اجرایی المپیک بسیار شگفت‌زده شده است که کشتی را جزو ۲۵ رشته اصلی بازی المپیک ۲۰۲۰ قرار نداده است.

فیلا تمامی اقدامات ضروری را برای نقض تصمیم کمیته‌ اجرایی IOC و اعضای کمیته‌ بین‌المللی المپیک انجام

می‌دهد. کشتی یکی از ورزش‌های باستانی و همچنین یکی از رشته‌های پایه المپیک‌های مدرن به حساب می‌آید. فیلا همواره از قوانین IOC تبعیت کرده و در حال حاضر کشتی در ۱۸۰ کشور رایج است. همچنین کشتی در بسیاری از کشورها ورزش ملی به حساب می‌آید و تنها شانس کسب مدال ورزشکاران آن کشورها در المپیک به شمار می‌رود.»

در پایان فدراسیون جهانی کشتی اعلام کرده است که اعضای هیات رییسه فیلا ۱۶ و ۱۷ فوریه در پوکت تایلند نشستی خواهند داشت تا در مورد ارائه دفاعیات خود به کمیته‌ اجرایی IOC در نشست ماه می سن پترزبورگ تصمیم بگیرند.

قرار است کشتی به همراه هفت رشته بیسبال/ سافتبال، کاراته، ورزش‌های اسکیتی، ورزش‌های صعودی (صخره نوردی)، اسکواش، ووشو و موج‌سواری(ویکبوردینگ) در جلسه بعدی IOC در سن پترزبورگ روسیه از رشته‌های خود دفاع کنند تا در صورت تائید، به طور موقت به المپیک ۲۰۲۰ اضافه شوند.

معرفی اعضای کارگروه پیگیری حذف کشتی از المپیک

اعضای کارگروه پیگیری موضوع حذف احتمالی کشتی از المپیک که قرار است طی جلساتی به بررسی این امر بپردازند، معرفی شدند. به گزارش سایت کمیته ملی المپیک، با توجه به تشکیل کار گروه بررسی و پیگیری ویژه موضوع حذف کشتی از المپیک اعضای کار گروه مذکور به شرح زیر معرفی شدند:

کمیته ملی المپیک: محمد علی آبادی رییس، بهرام افشار زاده دبیرکل، احمد ارشدی معاون اداری و مالی و بهراد هروآبادی مدیرامور بین‌الملل

وزارت ورزش و جوانان: حمید سجادی معاون امور قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان و علی رغبتی مدیر کل برنامه‌ریزی و نظارت

فدراسیون کشتی: حجت الله خطیب سرپرست و حسن رنگرز نایب رییس

کارشناسان: محمد توکل عضو اسبق هیات رییسه فیلا، محمد رضا طالقانی رییس اسبق فدراسیون کشتی، رحیم علی آبادی پیشکسوت کشتی فرنگی، علیرضا دبیر قهرمان اسبق المپیک و صدرالدین کاظمی کارشناس خبره کشتی

نمایندگان صداوسیما: حسین آقا زمانی و مجید ندیری

همچنین مقرر شد جلسه‌ای با حضور اعضای کارگروه مذکور برای بررسی این امر و چگونگی رایزنی و ارسال نامه به IOC ، OCA و فدراسیون جهانی در محل کمیته ملی المپیک برگزار شود.