گزارش «زود دویچه» از علی کریمی
همه از جادوگر توقع صعود دارند
در حالی که تیم ملی فوتبال ایران سرگرم رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی است، بازگشت کریمی به تیم ملی مورد توجه رسانههای آلمان واقع شده است. پایگاه اینترنتی «زود دویچه» با عنوان «ردپای سالهای صحرا» در گزارشی مفصل به علی کریمی و اتفاقهایی که برای او در سالهای اخیر افتاده، پرداخته است:
لیگ ستارگان قطر برای بازیکنان پا به سن گذاشته فوتبال ایستگاه ماقبل پایانی است. هر بازیکنی که در الغرافه، الریان یا قطر اسپورت توپ زده به قاعده تنها خواسته است چند شب فوتبالی با درآمد خوب داشته باشد و برنامههای زیادی را در سر ندارد. بازیکنانی همانند ماریو باسلر، اشتفان افنبرگ، گابریل باتیستوتا یا روماریو از آن دسته بازیکنان بودند.
علی کریمی مرد سال سابق فوتبال آسیا و بازیکن پیشین بایرن مونیخ در سال ۲۰۰۷ از مونیخ راهی لیگ ستارگان قطر شد، اما برخلاف افنبرگ و دیگران حضور در صحرا برای کریمی تنها ایستگاهی بین راهی بود و نه آخر. او در این فاصله به لیگ فوتبال ایران بازگشت و هواداران فوتبال ایران برای او وظیفه به نسبت دشواری را پیشبینی کردهاند: کریمی باید ایران را در رقابتهای تاکنون ناراضی کننده مقدماتی جام جهانی نجات دهد و این تیم را به جام جهانی آفریقای جنوبی ۲۰۱۰ برساند. اما، نخستین حضور او در تیم ملی پس از ۱۴ ماه دوری ناامید کننده از آب درآمد. تیم ملی ایران شنبه در کره شمالی تنها به تساوی صفر بر صفر بسنده کرد و کریمی تنها یک بار در این بازی نشان داد که چرا زمانی از او با عنوان «مارادونای آسیا» یاد میشود و چرا فلیکس ماگات او را در سال ۲۰۰۵ به بایرن مونیخ برد یا اینکه چرا در چند بازی بوندسلیگا شایسته انتخاب به عنوان بازیکن برتر مسابقه بود. او با پاس خود برای وحید هاشمیان فرصت خوبی را تدارک دید و در دیگر صحنههای بازی کریمی از فرم خوبش و طراوت سالهای بایرنش دور بود، بسیاری از پاسهای او نصیب حریف شد. روزگار حضور در فوتبال بیابان رد پایش را به جای گذاشته است و شاید هم کشمکش طولانی با فدراسیون فوتبال.
در شروع سال ۲۰۰۸ در فوتبال ایران شکافهایی ایجاد شد. کریمی به طور آشکار از سران فدراسیون انتقاد کرد. علی دایی، سرمربی وقت تیم ملی ایران او را برای چند بازی کنار گذاشت و میان این دو شکاف پدید آمد. دوران کریمی هم در تیم ملی از قرار معلوم به پایان رسید. دایی پس از جام جهانی ناامید کننده ۲۰۰۶ قصد داشت شروعی تازه داشته باشد، او بازیکنان با تجربه را از تیم کنار گذاشت و بازیکنان جوان را به جای آنها به کار گرفت. اما این استراتژی ناکام ماند. ایران عملکردی ناامید کننده را از خود بروز داد و فریادها برای بازگشت علی کریمی بلند و بلندتر شدند.
اما، پیش از آنکه دایی خودش بتواند کریمی را به تیم ملی بازگرداند، برکنار شد. پس از حضور کوتاه و موقت اریش روتهمولر، افشین قطبی چند هفته پیش هدایت تیم ملی ایران را به عهده گرفت، از نخستین گفتوگوهای کاری او یکی دعوت از کریمی بود.
پس از تساوی صفر بر صفر در کره شمالی، حضور ایران در جام جهانی آفریقای جنوبی با تردید روبهروست. ایرانیها باید روز چهارشنبه امارات متحده عربی و ۱۰ روز بعد در کره جنوبی به پیروزی برسند. حتی با دو پیروزی هم راهیابی مستقیم به جام جهانی بعید به نظر میرسد و جایگاه سومی واقع بینانهتر است. به هرحال راهی طولانی تا جام جهانی در پیش است و کریمی میداند هواداران تیم ملی ایران چگونه هستند: او یا پس از طی این راه عنوان قهرمانی را دریافت میکند یا اینکه این هواداران آرزوی حضور او در بیابان را خواهند داشت.
ارسال نظر