آجرلو: ما متولی ورزش همگانی هستیم

مرتضی ناعمه

عکس: نگار متین‌نیا

نشست خبری همایش سرمایه‌‌گذاری برای توسعه فضا‌‌‌های ورزشی شهر تهران روز گذشته در هتل آکادمی‌‌‌فوتبال برگزار شد.

در ابتدای این نشست مصطفی آجرلو، رییس سازمان ورزش شهرداری تهران با اشاره به فعالیت‌‌‌‌‌های این سازمان در گسترش ورزش همگانی گفت: ورزش در شهرداری دو بعد دارد یکی بعد همگانی دوم بعد اماکن که زیر نظر شرکت ورزش شهر اداره می‌‌‌شوند و ما در حد توان سعی کریم در هر دو بعد توانمندی‌‌‌های خود را افزایش دهیم.

وی به تشکیل تیم‌‌‌های فوتبال محلات به عنوان یک نمونه در چارچوب گسترش ورزش شهروندی اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۸۵ تهران دارای ۱۸۱۹ تیم فوتبال در سطح محلات بود که این تعداد در سال ۱۳۸۶ به ۳۲۰۰ تیم و در سال جاری که هنوز پایان نیافته به ۴۱۶۰ تیم افزایش یافته و هدف ما در مجموعه ورزش شهرداری رسیدن به ۲۵۰۰۰ تیم فوتبال محلات است.

رییس سازمان ورزش تهران با اشاره به اینکه قرار بود دولت بخشی از وظایفش را به شهرداری‌ها منتقل کند، افزود: طبق نامه‌نگاری‌‌هایی که در زمان حضور آقای احمدی‌نژاد در شهرداری تهران با جناب آقای خاتمی، ‌‌‌رییس جمهور وقت صورت گرفته بود، قرار براین بود که ۲۳ بند از وظایف دولت از جمله بحث ورزش همگانی به شهرداری‌ها انتقال یابد در حالی که هنوز این امر محقق نشده است. این مساله در طرح جامع ورزش که قرار بود سند راهبردی ورزش کشور باشد هم گنجانده شده است.

آجرلو در پاسخ به خبرنگار دنیای اقتصاد درباره اینکه این امر تا چه میزان صورت پذیرفته افزود: مراجع قانونی پیگیر این بحث هستند، در دیگر استان‌ها این بحث تا حدودی پیشرفت داشته است، به هر حال ورزش شهری تا حدود زیادی به زندگی روزمره مردم هم مرتبط است، اما ورزش ابزار و امکانات می‌خواهد و ما باید با کمک سایر ارگان‌ها این امکانات را فراهم کنیم.

در ادامه این نشست حمید غنی، قائم‌مقام سازمان ورزش شهرداری به نبودن فرهنگ ورزش در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما هنوز ورزش را جدی نگرفته‌ایم، این در حالی‌ است که ورزش امروزه نقش محوری در اقتصاد،فرهنگ،اجتماع و حتی امنیت کشور دارد، در حالی که جایگاه ورزش در کشور ما هنوز جایگاه مشخصی نیست. غنی به تلاش مجموعه ورزش شهرداری به در اختیار گرفتن ورزش همگانی اشاره کرد و افزود: منابع مالی فراوانی به صورت موازی در بحث ورزش همگانی هزینه می‌‌‌شود و ما اعتقاد داریم با یکدست کردن این منابع می‌‌‌توان به رشد و گسترش ورزش شهری کمک شایان توجهی نمود.

وی با اشاره به طرح تفصیلی شهرداری تهران و هدف نهایی آن در حوزه ورزش که دستیابی به سرانه ۱۳۷ سانتی‌متر مربع فضای ورزشی برای شهروندان است افزود: در سال ۸۴ شورای شهر مصوبه ای داشت که طبق آن به شهرداری اجازه داد تا نسبت به جذب سرمایه بخش خصوصی برای توسعه اماکن ورزشی اقدام کند. در همین راستا ما تصمیم گرفتیم تا نسبت به اقدامی‌‌‌جامع برای افزایش اماکن ورزشی گام برداریم.

قائم مقام سازمان ورزش شهرداری افزود: سرمایه‌‌گذار در جایی سرمایه‌‌گذاری می‌‌‌کند که امنیت و سودآوری داشته باشد ما برای ایجاد این انگیزه‌‌ها برای کسانی که در ورزش سرمایه‌‌گذاری کنند مشوق‌‌هایی در نظر گرفته‌ایم. وی امکان افزایش سطح تجاری اماکن ورزشی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد و حذف هزینه صدور پروانه ساخت را از جمله این مشوق‌ها دانست.

غنی در پاسخ به دنیای اقتصاد درباره میزان سرمایه‌‌‌‌‌های جذب شده در این بخش و چگونگی دعوت از سرمایه‌‌گذاران ایرانی خارج کشور افزود: طبق آمار سازمان مشارکت‌‌‌های شهرداری در سال جاری ۱۲۰۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در ورزش شهری سرمایه‌‌گذاری شده است، ضمن اینکه با همکاری شورای ایرانیان خارج از کشور از ۵۰ نفر از سرمایه‌‌گذاران ایرانی مقیم خارج دعوت به عمل آمده که تاکنون حضور ۲۰ نفر از این افراد قطعی شده است. همایش سرمایه‌‌گذاری برای توسعه اماکن ورزشی شهر تهران روز ۲۱ دی ماه در تهران برگزار می‌‌‌شود.