آخوندی: دو سال صبر کنید نتیجه کار ما را می‌بینید

ورزشگاه‌های تحت پوشش سازمان تربیت بدنی و پروژه‌های در دست ساخت این سازمان از جمله مواردی است که حرف و حدیث‌های بسیاری را دربر داشته است، سایت خبری آنلاین در هفته‌های گذشته انتقاداتی را نسبت به عملکرد سازمان در این زمینه منتشر کرد، گزارشی که باعث شد تا محمد آخوندی سخنگوی سازمان تربیت بدنی در گفت‌وگویی با همین سایت به شبهات موجود درباره عملکرد عمرانی سازمان تربیت بدنی پاسخ دهد.

گزارشی که در خبر آنلاین آورده بودیم چندان مطابق میل شما نبود.

برخی از افراد بیرون سازمان فکر می‌کردند شما برنامه‌های سیاسی خاصی را دنبال می‌کنید اما حرف من این است حتی اگر قصد سیاسی پشت نوشته‌های شما نباشد شما باید کمی بهتر از این عمل کنید.

یعنی انتقاد نباید انجام شود؟

من نگفتم انتقاد نکنید. برای یک بار هم که شده نیمه پر لیوان را ببینید. ما این همه پروژه تحویل گرفته‌ایم که یا به آخر رسانده‌ایم و یا در حال پایان آنها هستیم آن وقت شما به این صورت با ما برخورد می‌کنید.

اما در سایت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی ننوشته تحویل گرفته اید.

آنها یک اشتباهی کردند که بلافاصله اصلاح شد ولی شما همان اشتباه را کار کردید. در صورتی که الان اصلاح شده‌است.

ولی همین حالا هم که به سایت شرکت مراجعه کنید، سال شروع پروژه ورزشگاه ۱۵هزار نفری رشت را ۱۳۸۵ و ورزشگاه کرمان را سال ۱۳۸۶ نوشته.

طبق اطلاعاتی که همکاران ما در شرکت به صورت مکتوب به من دادند، مدعی شدند همه آمار این سایت اصلاح شده، ولی به هر حال مطلب درست این است که همه این پروژه‌ها قبلا کلنگ خورده بود، ولی پیشرفت امیدوارکننده‌ای در بحث عمرانی آنها دیده نمی‌شد. پروژه ورزشگاه‌های ۱۵ هزار نفری در یک قالب گسترده برنامه‌ریزی شده بود. ۲۳ پروژه که هیچ یک از آنها تا سال ۸۴ به مرز افتتاح نصفه و نیمه هم نرسید. از این میان ما ورزشگاه‌های زاهدان، کاشان، کرمان، قم، اراک، رشت، ساری و اردبیل را افتتاح کردیم و ورزشگاه‌های گرگان، ارومیه، سنندج، شهر کرد، آبادان، اهواز، فارس و هرمزگان را هم در دست داریم و به زودی افتتاح خواهیم کرد. این تلاش‌ها به هر حال صورت گرفته و نمی‌شود منکرش شد. ما تا سال ۸۵ بودجه ۴۰ میلیارد تومانی داشتیم و مدیران قبلی سازمان تبصره یک در هزار را که برای افزایش بودجه به ۴۰۰ میلیارد تومان تصویب کرده بودند نتوانستند جذب کنند و ما آن سال به زحمت آن را تا ۸۰ میلیارد تومان افزایش دادیم، اما این بودجه حالا ۵۰۰ میلیارد تومان است. از سال ۷۴ تا ۸۴ ،۱۵۰۰ پروژه افتتاح شد، اما در این ۳ سال ما ۲۹۰۰ پروژه راه اندازی کردیم. در خراسان شمالی کلا ۳۰ پروژه ورزشی وجود داشت، اما در این مدت ۳۰ پروژه افتتاح کردیم، ۶۰ پروژه را در درست اجرا داریم و در سفر اخیر رییس‌جمهور هم ۶۰ پروژه دیگر برای این استان تصویب شده است. حرف من این است که چرا این چیزها دیده نمی‌شود؟ چرا فقط و فقط می‌گویید کمبود داریم؟

چرا این استنباط وجود دارد؟ شما قبول دارید که هیچ یک از این پروژه‌ها ملی نیست؟

من هم نگفتم این پروژه‌ها ملی است ولی کاری است که شده و باید آن را دید. ما ۳ نوع پروژه داریم. پروژه ملی، پروژه تمرینی - تفریحی و پروژه روستایی. همه این پروژه‌های افتتاح شده ما تمرینی - تفریحی یا روستایی هستند. قرار ما هم این است که تا ابتدای سال ۸۹ این قبیل پروژه‌ها را پیش ببریم و بعد هم کار را به بخش خصوصی بسپاریم و خودمان برویم سراغ پروژه‌های ملی.

این پروژه‌ها الان در چه مرحله ای است؟

ما ۹ پروژه ملی یا مجموعه المپیکی در استان‌های خراسان رضوی، گلستان، فارس، آذربایجان شرقی، همدان، کرمانشاه، کرمان، خوزستان و اصفهان در دست کار داریم.

این پروژه‌ها علاوه بر ثامن مشهد و نقش جهان اصفهان و یادگار امام (ره) تبریز است؟

نه اینها هم جزیی از آن مجموعه است، اما زمین فوتبال این ورزشگاه‌ها بخشی از مجموعه‌ای است که پیست دو و میدانی، پیست دوچرخه‌سواری و سالن ورزشی دارد.

این ورزشگاه‌ها که افتتاح شده چیزی در حد ورزشگاه آزادی ندارد.

مشکل اینجاست که کامل نشده افتتاح شده‌اند. ما فقط برای صاحبان املاک معارض ورزشگاه نقش جهان ۲میلیارد تومان داده‌ایم. این پروسه ۶ ماه از وقت ماه‌های اخیر ما را گرفت و کار تکمیل ورزشگاه را عقب انداخت. هنوز هم این ورزشگاه کامل نشده است.

یعنی طبقه دوم ورزشگاه را هم می‌سازید؟ به هر حال در طرح ورزشگاه آمده که نورافکن‌ها، زیر طبقه دوم تعبیه شود و به همین دلیل ورزشگاه نور ندارد و AFC هم به همین دلیل آن را قبول ندارد.

دقیقا اطلاعات فنی از آن ندارم. این را باید بروید از آقای هادیانی بپرسید، ولی می‌دانم که کار دارد جدی دنبال می‌شود.

ورزشگاه ثامن مشهد هم همین وضعیت را دارد.

این ورزشگاه هم کامل نشده افتتاح شد. ما تا حالا ۳میلیارد تومان برای تکمیل این ورزشگاه هزینه کرده ایم ولی اصلا به چشم نمی‌آید.

پس شما روی چه چیز این ورزشگاه‌ها سرمایه گذاری کرده اید؟ اینها که همه به قول شما در دولت قبلی کلنگ خورده و در همان دولت هم افتتاح شده اند. دیگر چه چیزی برای افتتاح باقی می‌ماند؟

آخر فقط این ورزشگاه‌ها که نیست؟ ما می‌خواهیم مجموعه ورزشی داشته باشیم.

ولی حرف ما این است که کشور ورزشگاه‌های بزرگ می‌خواهد.

ما هم غیر از این نمی‌گوییم. این ورزشگاه ۴۰ هزار نفری بانوان که در آزادی می‌سازیم ورزشگاه مدرنی است. ورزشگاه‌های دیگر هم همین طور. شما ۲ سال صبر کنید، نتیجه اش را می‌بینید..

اگر بعد از ۲ سال، همین ورزشگاه‌های نصفه و نیمه تحویل داده شد چه؟

نمی دانم اصرار شما برای نپذیرفتن این حرکت برای چیست. ما ۵ پیست استاندارد چوبی دوچرخه سواری در کشور در دست اجرا داریم. سالن‌های تخصصی دو و میدانی هم به همین صورت. همه این طرح‌ها به زودی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. با آغاز به کار ۹ طرح ملی هم خواهید دید که این بار ماجرا فرق می‌کند.