آغاز رقابتهای انتخاباتی کمیته ملی المپیک
چه کسی ساکن خیابان گاندی میشود؟
گمانهزنیها از رقابت محمد علیآبادی و امیررضا خادم برای کرسی رقابت خبر میدهد ظرف چند روز آینده انتخابات کمیته ملی المپیک برگزار میشود.انتخاباتی که حساسیتهای بسیار زیادی دارد.به ویژه بعد از نتایج کسب شده در المپیک حساسیتها نسبت به فعالیت این کمیته بیشتر هم شده است. در میان نزدیکان به سازمان تربیت بدنی از علاقه فراوان محمد علیآبادی به کسب کرسی ریاست کمیته ملی خبر میدهند، این نکتهای است که در صحبتهای کیومرث هاشمی با خبرگزاری مهر هم نمود دارد. تمامی ویژگیهایی که کیومرث هاشمی نام برده هم حاکی از این حضور است.
«معاون سازمان تربیت بدنی تعامل همه جانبه با دولت و مسوولان بلندپایه کشور را یکی از ویژگیهای ضروری برای رییس جدید کمیته ملی المپیک میداند.
کیومرثهاشمی اظهار کرد: وجود تجربه در تشکیلات کمیته ملی المپیک و به ویژه شناخت چگونگی تعامل با بخشهای مختلف دولت را باید جزو ویژگیهای لازم و ضروری برای اعضای جدید این کمیته قرار داد.
رییس مرکز توسعه ورزش قهرمانی با بیان اینکه پست ریاست کمیته ملی المپیک از حساسیت بالایی برخوردار است و باید با دقت هر چه بیشتر فرد صاحب این سمت انتخاب شود، تصریح کرد: رییسجمهوری آذربایجان ریاست کمیته ملی المپیک این کشور را هم بر عهده دارد. در بسیاری از کشورهای دیگر معاونان رییسجمهور یا برخی وزیران عهدهدار این سمت هستند. این نشاندهنده اهمیت و حساسیت بالای مسوولیت کمیته ملی المپیک برای ورزش هر کشور است.
وی افزود: رییس کمیته ملی المپیک باید ارتباط قوی و همه جانبهای با بخشهای مختلف دولتی داشته باشد و از این ارتباط در جهت پیشبرد اهداف این کمیته استفاده کند. در انتخابات آینده این نکته باید مدنظر قرار داده شود.
معاون سازمان تربیت بدنی در مورد مجمع و هیات اجرایی کمیته ملی المپیک اظهار کرد: اعضای این بخشها نیز باید ضمن تفاهم کامل با یکدیگر اشراف کاملی بر حوزههای مختلف ورزشی داشته باشند تا مصوبات مجمع و هیات اجرایی در ورزش کشور اجرا شود. بنابراین همدلی و همسو بودن اعضا برای تصویب یا رد یک موضوع حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه مجمع کمیته ملی المپیک متشکل از ۶۸ نفر است، خاطرنشان کرد: ۳۸ نفر این افراد نماینده فدراسیونها هستند. در این میان ۲۵ نفر به نمایندگی از فدراسیونهای المپیکی عضو مجمع میشوند و ۱۳ نفر دیگر هم با وجود المپیکی نبودن، مورد تایید کمیته بینالمللی المپیک هستند.
هاشمی تاکید کرد: نمایندگان فدراسیونها به نوعی مهمترین افراد حاضر در مجمع کمیته ملی المپیک هستند که باید در گزینش آنها برای قرارگرفتن در کنار سایر اعضای مجمع دقت عمل لازم اعمال شود. رییس مرکز توسعه ورزش قهرمانی گفت: آنچه مسلم است اینکه مسوولان جدید کمیته ملی المپیک کسانی خواهند بود که اکثریت آرا را به خود اختصاص دهند. پس باید دقت شود تا کسانی انتخاب شوند که در کنار هم مجموعهای همگون و هدفدار را تشکیل دهند و در بخشهای داخلی و بینالمللی سیاستگذاریهای یکسان و مشخصی داشته باشند.
معاون سازمان تربیت بدنی در خاتمه گفت: پذیرفتن هر یک از مسوولیتهای کمیته ملی المپیک حساسیتهای خاص خود را دارد. تا به امروز تصمیمی برای کاندیدا شدن و حضور در دور جدید انتخابات کمیته ملی المپیک نگرفتهام.
اما آن سوتر محمد علیآبادی یک رقیب سرسخت هم دارد. امیررضا خادم نماینده دور هفتم مجلس شورای اسلامی و قهرمان سابق المپیک که قصد دارد با استفاده از سهمیه المپینها وارد گود رقابت با محمد علیآبادی شود، اگر چه با توجه به ساختار کمیته نمیتوان شانس زیادی برای وی متصور شد، اما رییس هیات مدیره موسسه نسل آفتاب عزم خود را برای حضور جدی کرده است. حرفهای خادم در گفتوگو با مهر هم حاکی از این حضور است.«قهرمان پیشین تیم ملی کشتی آزاد با بیان اینکه انتخابات کمیته ملی المپیک باید در فضایی آزاد و به دور از هرگونه فشارهای جانبی برگزارشود، تاکید کرد: تجربه انتخابات گذشته کمیته ملی المپیک نشان داده انتخابات این کمیته دموکراتیک نیست. امیررضا خادم، رییس پیشین فراکسیون ورزش و جوانان مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب در گفتوگو با خبرگزاری مهر افزود: تجربه انتخابات گذشته کمیته ملی المپیک نشان داده، انتخابات این کمیته همواره متاثر از مسائل سیاسی و جناحی بوده و فضایی دموکراتیک که بتوان در سایه آن بهترین و اصلحترین نفرات را برای حضور در جایگاه بینالمللی کمیته ملی المپیک انتخاب کرد، وجود نداشته و اغلب انتخابات جنبه تشریفاتی و صوری به خود گرفته است.
خادم با بیان اینکه امیدوارم در انتخابات جاری اینگونه رفتارهای غیر دموکراتیک تاثیری در نتیجه انتخابات و تصمیمگیری اعضای مجمع نداشته باشد، اظهار داشت: امیدوارم تمامی چهرهها و مدیران ورزشی که از شرایط لازم برای حضور در کمیته المپیک برخوردارند در صحنه انتخابات شرکت کنند، چرا که حضور چهرههای موجه و ورزشی میتواند به واقعیتر شدن نتیجه انتخابات کمک کند.
نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص نامزدی خود در انتخابات این دوره اظهار کرد: حضور بنده در انتخابات بستگی به شرایط خاصی دارد و تاکنون در این زمینه تصمیم قطعی نگرفتهام. خادم در خصوص کاندیداتوری رییس سازمان تربیت بدنی برای ریاست کمیته ملی المپیک تصریح کرد: امیدوارم با توجه به آنچه که نسبت به تعلیق کمیته ملی المپیک عراق در مورد دخالت دولت در ورزش این کشور اتفاق افتاد در ایران تکرار نشود و کاندیداتوری رییس سازمان بدون منع قانونی انجام شود و ماجرایی که در مورد فوتبال رخ داد این بار در کمیته ملی المپیک شاهد نباشیم.
وی اضافه کرد: امیدوارم مسوولان سازمان تربیت بدنی برای حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک منطقی تصمیمگیری کنند و شرایط را برای رقابت نامزدهایی که از شرایط مناسبتتری برخوردارند، فراهم نمایند.
خادم درباره شرایط لازم برای کاندیداتوری کمیته ملی المپیک اظهار کرد: با توجه به اینکه امکان دارد هرگونه اظهارنظری در این زمینه به نوعی تبلیغ شخصی تلقی شود ترجیح میدهم در این زمینه اظهارنظر نکنم.
قهرمان کشتی جهان در پاسخ به این سوال که آیا در صورت نامزدی ریاست کمیته ملی المپیک، طبق قانون یکی از اعضای مجمع وی را برای کاندیداتوری پیشنهاد خواهد کرد، اظهار کرد: در نامهای که برای دبیرکل کمیته ملی المپیک ارسال کردم شرایط و سوابق ورزشی خود را برای حضور در انتخابات تشریح کردم و با توجه به اینکه بنده یکی از المپینها هستم و از آخرین حضورم در المپیک تنها دو دوره میگذرد تصورنمی کنم مشکلی برای نامزدیام برای ریاست کمیته ملی المپیک وجود داشته باشم و تصور میکنم علاوه بر سوابق ورزشی، از سوابق مدیریتی لازم در این زمینه برخوردارم.
ارسال نظر