گلایه سازمان تربیت بدنی از انتشار اطلاعات نادرست

رحمانی فضلی: احساس تکلیف کردیم و وارد قضیه شدیم

گروه ورزش- طی هفته گذشته انتشار خبر گزارش دیوان محاسبات درباره هزینه‌های صورت گرفته برای المپیک از سوی سازمان تربیت بدنی واکنش این سازمان را در پی داشت.

ابتدای هفته ‌عبدالرضا رحمانی ‌فضلی، رییس‌ کل دیوان محاسبات ایران اعلا‌م کرد مسوولان ورزش ایران برای بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن بیش از ۱۲۰میلیارد تومان هزینه کرده بودند. ‌دیوان محاسبات بعد از اینکه علی لا‌ریجانی، رییس مجلس درباره شکست ورزش در المپیک اظهارنظر کرده بود،‌ حسابرسی عملکرد المپیک ۲۰۰۸ پکن را آغاز کرد. رحمانی در این‌باره به ایسنا توضیح داد: «لا‌ریجانی صراحتا این حسابرسی را به دیوان تاکید نکرده بود، ولی ما خود احساس تکلیف کرده و وارد قضیه شدیم. بعد از این، هیات حسابرسی مرتبط با تربیت‌بدنی مامور شد تمامی برنامه‌ها، اقدام‌ها، تصمیم‌ها، بودجه، هزینه‌ها و امکاناتی را که در مدت ۴سال، از المپیک قبل تا المپیک امسال، در اختیار سازمان تربیت‌بدنی بوده، تقویم ریالی کند و در کنار آن نوع تصمیم‌ها و عزل و نصب‌ها را بررسی و در نهایت اعلا‌م کند که چه اموری باعث این ناکامی‌ها از منظر مدیریتی و حسابرسی عملکرد شده است. شاید مسائلی خارج از این نیز مطرح باشد که ما وارد آن نشده‌باشیم و این حق سازمان تربیت‌بدنی است که مواردی را نیز مطرح کند.»

به گفته رحمانی در این بررسی‌ها مشخص شد که بیش از ۱۲۰میلیارد تومان در این ۴سال فقط خرج امور مربوط به المپیک برای آمادگی فدراسیون‌های مختلف شده است: «ما حتی نوع توزیع این اعتبارات در فدراسیون‌ها و مدیرانی که در فدراسیون‌ها قرار گرفته بودند و ارتباط آنها با موضوع ورزش را هم بررسی کردیم و نتایج آن به رییس‌جمهور و رییس‌مجلس و همچنین به کمیسیون برنامه ‌و بودجه ارائه شد. دوستان ما معتقد بودند اعتبارات متناسب با فدراسیون‌هایی که برای ما زمینه بیشتری برای قهرمانی داشتند، تخصیص داده نشده بود و در نصب مدیران برآورد این بود که مدیرانی در برخی از فدراسیون‌ها انتخاب شده‌اند که ارتباط تجربی و عملکردی با حوزه مدیریتی خود نداشتند.»

روز دوشنبه بود که سازمان تربیت بدنی با انتشار اطلاعیه‌ای به سخنان رحمانی فضلی از حلقه یاران نزدیک علی لاریجانی پاسخ داد. در متن این اطلاعیه، سازمان تربیت بدنی علاوه به توضیح کامل درباره مبلغ عنوان شده از سوی دیوان محاسبات تلویحا از این دیوان به خاطر انتشار این گزارش که به‌زعم سازمان یکطرفه است گلایه کرده است. در اطلاعیه سازمان تربیت‌بدنی آمده:

ملت شریف ایران، جامعه بزرگ ورزش کشور؛

از آنجا که طی روزهای گذشته ارقام نادرستی در رابطه با هزینه حضور کاروان ورزش ایران در بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن اعلام شده است، مطالب ذیل جهت اطلاع رسانی شفاف و جلوگیری از تشویش افکار عمومی به استحضار می‌رسد:

۱ - سازمان تربیت بدنی هیچ‌گونه اعتباری را به صورت مستقیم برای حضور در المپیک هزینه نکرده است و اعتبارات سازمان با توجه به وظایف و برنامه‌های گسترده‌ای که جهت توسعه و تعمیم ورزش در سطح کشور در دو بعد همگانی و قهرمانی برعهده دارد، عمدتا صرف این مسائل و به ویژه تامین اعتبارات لازم برای بیش از ۸۵۰۰ هیات ورزشی،۳۰ اداره کل تربیت بدنی استان‌ها، ۴۸ فدراسیون در سطح قهرمانی و همگانی، پرداخت جوایز قهرمانان، کمک به صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان، امور پژوهشی و پشتیبانی، کمک به باشگاه‌های خصوصی و حقوق و مزایای کارکنان ورزش کشور می‌شود. بنابراین اعلام هزینه از سوی سازمان تربیت‌بدنی جهت بازی‌های المپیک صحیح نمی‌باشد.

۲ - مسوول مستقیم پشتیبانی فنی و تدارکاتی ورزش قهرمانی برای حضور در بازی‌های المپیک، کمیته ملی المپیک است و طی ۴ سال گذشته اعتبارات پرداخت شده به این کمیته حدود ۴۹میلیارد تومان بوده است. ضمن اینکه کاملا روشن و واضح است که طی ۴ سال گذشته تا به امروز اعتبارات پرداخت شده به کمیته ملی المپیک، صرف مواردی از جمله: ۱- آماده سازی تیم‌ها برای حضور در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه قطر، ۲- دومین دوره بازی‌های داخل سالن ماکائو، ۳-حضور در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی و تدارک و پشتیبانی تیم‌ها و فدراسیون‌ها برای حضور در دومین دوره این رقابت‌ها در ایران، ۴- پرداخت حقوق و دستمزد مربیان خارجی حاضر در کشور، ۵- حقوق و مزایای کارکنان کمیته ملی المپیک، ۶- حضور در مسابقات المپیک زمستانی، ۷- هزینه‌های پژوهشی و آکادمی ملی المپیک، ۸- هزینه‌های پایگاه المپیک غرب کشور و ۹- حضور در المپیک ۲۰۰۸ پکن شده است. بنابراین همه اعتبارات کمیته ملی المپیک هم هزینه بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ نشده است. ضمن اینکه با همین بودجه در ۴ سال گذشته در رشته‌های مختلف ورزشی بیش از ۳۰۰۰ مدال طلا، ‌نقره و برنز از رویدادهای جهانی، قهرمانی آسیا، جام جهانی، بازی‌های آسیا و مسابقات بین‌المللی کسب شده است.

۳ - با تمام احترام، شان و جایگاهی که برای نهادهای نظارتی و به ویژه دیوان محاسبات کشور قائل بوده و هستیم، متاسفانه معلوم نیست دیوان محاسبات چگونه به رقم هزینه کرد ۱۲۰میلیارد تومان برای حضور در بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن آن هم در ۴ سال گذشته رسیده است. این در شرایطی است که سازمان تربیت بدنی همواره ارتباطات خوب و سازنده‌ای با دستگاه‌های نظارتی داشته و بر اساس اعلام مسوولان نهادهای نظارتی، سازمان تربیت بدنی از منضبط‌ترین نهادها در بخش‌های مالی و نظارتی بوده است. بنابراین متاسفانه در موضوع اخیر هیچ‌گونه درخواست شفاهی و کتبی از مسوولان سازمان تربیت‌بدنی صورت نگرفته است و به همین علت از مسوولان دیوان محاسبات انتظار می‌رفت قبل از اعلام چنین اخباری، گزارش‌های لازم را از سازمان تربیت‌بدنی اخذ می‌کردند. با این وجود تاکید می‌کند که سازمان تربیت‌بدنی آمادگی کامل دارد ادله و مستندات لازم را در رابطه با تشکیک ایجاد شده پیرامون رقم اعلام شده برای حضور در بازی‌های المپیک در اختیار مسوولان ذی‌ربط قرار دهد، ضمن آنکه ارائه اطلاعات نادرست را ظلم به خانواده بزرگ ورزش که با کمترین امکانات، مجدانه و عاشقانه مشغول خدمت‌رسانی در جهت رشد و توسعه ورزش در جای جای ایران اسلامی هستند، می‌داند.

۴ - متاسفانه گزارش اعلام شده، دست مایه سوء‌استفاده برخی گروه‌های سیاسی با اغراض خاص شده است تا آنان مدعی شوند که بر سر ۷۰میلیارد تومان نبوده در ورزش چه آمده است. در حالیکه اصولا چنین ارقامی وجود خارجی نداشته است. متاسفانه یک رسانه خبری براساس این خبر غلط، تحلیل‌های مغرضانه و غلطی را ارائه کرده است که سازمان تربیت‌بدنی آنرا مصداق دروغ پراکنی دانسته و برای خویش این حق را قایل است که از طریق مراجع قضایی، موضوع را مورد پیگیری قرار دهد. از تمام رسانه‌هایی که این خبر نادرست را انعکاس داده‌اند، انتظار می‌رود توضیحات ارائه شده را جهت اطلاع‌رسانی درست و تنویر افکار عمومی به سمع و نظر مردم شریف ایران برسانند.

توفیق همگان را در راه خدمت به اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از خداوند منان خواستاریم.

باید منتظر ماند و در روزهای آتی دید که گزارش سازمان با چه واکنشی از سوی مدیران دیوان محاسبات روبه‌رو می‌شود، به طور قطع پاسخ دیوان محاسبات سکوت نخواهد بود. هر چه هست سازمان تربیت بدنی وارد چالش سختی شده است، باید دید که سئول‌نشینان با این مساله چگونه رودررو خواهند شد.