مرتضی ناعمه

۱ - روز گذشته در اوج مراسم افتتاح المپیک، بزرگترین رویداد ورزشی جهان خبرگزاری فارس متن «منشور اخلافی و رفتاری فوتبال ایران» مصوب سازمان لیگ برتر فوتبال را منتشر کرد. این منشور افراد حقیقی و حقوقی هیات‌های فوتبال، باشگاه‌ها، مقامات رسمی تیم‌ها، تیم اجرایی مسابقات، بازیکنان،‌ داوران، نمایندگان فدراسیون، هواداران و رسانه‌ها را دربر می‌گیرد. ۲ - نگاه ما به این منشور نه از منظر مدیران، بازیکنان، داوران و ... که از چشم یک رسانه است، متاسفانه مدیران سازمان لیگ برتر که هنوز در اجرای کامل برنامه مسابقات مشکل دارند حالا قصد دارند برای رسانه حد و حدود تعیین کنند و نگاه بالا به پایین خود را تسری دهند، اینکه رسانه‌ها چه کسی را روی جلد ببرند یا نبرند، با چه کسی مصاحبه کنند یا نکنند، کجا بروند یا نروند، نه در وظایف سازمان لیگ می‌گنجد، نه اینکه رسانه‌ها چنین اجازه‌ای را به سازمان لیگ می‌دهند، سازمان لیگ باید بداند متولی رسانه‌ها در ایران مطابق قانون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، پس بهتر است سازمان لیگ نظرشش را برای جاهای دیگر نگه دارد.

۳ - اما داستان خنده‌دارتر هم در این منشور وجود دارد، آنجا که متولیان سازمان لیگ برتر در تبصره ۶/۲۱ و ۷/۲۱ رسانه‌ها را موظف کرده‌اند که برخورد ناشایست بازیکنان، مربیان و مدیران را انعکاس ندهند و حتی مجازات هم تعیین کرده‌اند. سازمان لیگ کم‌کم سعی می‌کند جای خود را به عنوان قانونگذار و مجری قانون هم در ایران تثبیت کند.

۴ - رسانه‌ها نماینده افکارعمومی هستند، متاسفانه مسوولان سازمان لیگ برتر به جای اینکه راه تعامل با رسانه‌ها را در پیش بگیرند ترجیح داده‌اند که از روش‌های دیگری استفاده کنند اما اینکه رسانه‌ها تا چه اندازه به این قوانین تن دردهند، معلوم نیست.

۵ - به نظر می‌رسد آخر این داستان مصداق «پایان زمستان و ...» باقی را بی‌خیال می‌شویم.